|
Стандарти CENELEC допомагають захистити операторів електрообладнання від пилу |
|
|
|
Четвер, 25 серпня 2016, 09:11 |
Вдихання пилу, який виникає при роботі електромеханічних інструментів, є фактором ризику для здоров'я як безпосередньо операторів таких приладів, так і інших осіб на розташованих поблизу робочих місцях і будівельних майданчиках.
Щоб мінімізувати шкоду здоров'ю працівників, фахівці Європейського комітету з електротехнічної стандартизації (CENELEC), технічного комітету 116 "Безпека електроінструментів з приводом від двигуна" розробили ряд європейських стандартів на процедури вимірювання концентрації пилу.
|
Детальніше...
|
22 вересня 2016 рокусемінар: Науково-інформаційний семінар з питань виробництва харчових продуктів, їх безпечності та якості |
|
|
|
22 вересня 2016 року
ДП "Укрметртестстандарт" проводить
Науково-інформаційний семінар з питань виробництва харчових продуктів, їх безпечності та якості

Семінар відбудеться за адресою: м.Київ, вул. Метрологічна, 4, Актова зала.
Програма та заявка на участь у семінарі (ЗАВАНТАЖИТИ)
Контактний телефон: +38 044 423-04-26,
e-mail:
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
|
Опубліковано новий стандарт ISO в галузі медпристроїв |
|
|
|
Вівторок, 23 серпня 2016, 08:25 |
Опубліковано новий міжнародний стандарт ISO 9626:2016 «Голкові трубки з нержавіючої сталі для виготовлення медичних пристроїв. Вимоги та методи випробувань». Документ поширюється на жорсткі вушка трубки з нержавіючої сталі, що використовуються у виробництві голок для підшкірних ін'єкцій та інших медичних пристроїв, в першу чергу для медичного застосування.
Даний стандарт містить вимоги і методи випробувань трубок, виготовлених для голок в якості компонента, використовуваного в медичних пристроях. Додаткова перевірка продуктивності трубки може знадобитися в разі, якщо компонент вбудований в пристрій, готовий до застосування.
|
Детальніше...
|
Прогресивний вітчизняний бізнес запроваджує періодичні добровільні дослідження своєї продукції |
|
|
|
Вівторок, 23 серпня 2016, 08:10 |
Сьогодні вітчизняний бізнес приходить до розуміння, що для забезпечення високої якості харчових продуктів потрібно не лише запровадити високі стандарти технології виробництва. Необхідно в першу чергу бути відповідальним за свого споживача. Саме тому прогресивні підприємці в Україні започатковують практику проведення добровільних досліджень своєї продукції.
Так, наприклад, Асоціація українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» у 2016 році ініціювала проведення добровільного дослідження українського морозива в ДП «Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів». Це дозволить збільшити обсяги надходження на внутрішній споживчий ринок високоякісних харчових продуктів та зобов’яже підприємства добросовісно дотримуватися вимог законодавства при їх виробництві.
|
Детальніше...
|
Вступив в силу Порядок ведення Реєстру виробників органічної продукції |
|
|
|
Понеділок, 22 серпня 2016, 08:15 |
Кабінет Міністрів України постановою від 8 серпня 2016 року № 505 затвердив Порядок ведення Реєстру виробників органічної продукції (сировини). Таким чином, створюється інформаційно-довідкова база виробників органічної сільськогосподарської продукції. Це забезпечить прозорість під час її реалізації - споживачі зможуть ознайомитися з переліком суб'єктів господарювання, які пройшли процедуру оцінки відповідності та отримали сертифікат відповідності.
|
Детальніше...
|
Наказ ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (від 15.08.2016 №242) |
|
|
|
П'ятниця, 19 серпня 2016, 09:27 |
|
Наказ Мінекономрозвитку від 10.08.2016 № 1328 «Про затвердження Зміни № 5 до національного класифікатора України ДК 003:2010» |
|
|
|
П'ятниця, 19 серпня 2016, 09:18 |
|
Центр Экспертиз Тест: Детские йогурты и сырки. Детское значит лучшее |
|
|
|
Четвер, 18 серпня 2016, 09:11 |
Все самое лучшее - детям. Этот лозунг полностью соответствует требованиям, предъявляемым законодательством к детскому питанию. Закон Украины "О детском питании" распространяется на продукты для детей до 3 лет, именно эти продукты и являются тем самым детским питанием. В отношении маркировки обязательным является указание возраста, с которого рекомендуется употребление этого продукта ребенком. Все продукты, предназначенные для детей старшего возраста, по сути, попадают под те же требования, что и продукты питания для взрослых.
Тест: Детские йогурты и сырки. Детское значит лучшее>>> |
|
|
|
|
Сторінка 147 з 409 |