Наказ ДП "УкрНДНЦ" від 24 червня 2016 р.№ 189 "Про прийняття нормативних документів України, гармонізованих з міжнародними нормативними документами" |
|
|
|
П'ятниця, 01 липня 2016, 09:49 |
|
|
Про реформу контролю за безпечністю харчових продуктів розповів Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа |
|
|
|
П'ятниця, 01 липня 2016, 09:33 |
Реформа контролю за безпечністю харчової продукції — це не тільки наші побажання, але й зобов’язання згідно з Угодою про Асоціацію між Україною та Євросоюзом. На цьому наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа в ефірі програми «Європейська правда» на Громадському радіо.
Минулого року набула чинності нова редакція Закону України «Про безпечність і якість харчових продуктів». На сьогодні розроблений і прийнятий у першому читанні законопроект «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин». Очікується, що він буде винесений на розгляд Верховної Ради у другому читанні уже найближчим часом.
|
Детальніше...
|
Узгоджено назву - Реєстр державної системи сертифікації |
|
|
|
Кабінетом Міністрів України видано Постанову від 24 червня 2016 р. № 383 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 14 травня 2008 р. № 446», якою приведено у відповідність до законодавства положення нормативно-правового акта про митне оформлення товарів.
Постановою передбачено назву "Єдиний реєстр сертифікованої в Україні продукції" замінити на - "Реєстр державної системи сертифікації". На сьогодні випуск для вільного обігу на митній території України контрольованих товарів здійснюється за наявності в Єдиній автоматизованій інформаційній системі органів фіскальної служби України інформації про те, що назва, тип, вид, марка та виробник товарів (незалежно від їх власника або одержувача) включені до Єдиного реєстру сертифікованої в Україні продукції.
|
Детальніше...
|
Наказ ДП "УкрНДНЦ" від 24 червня 2016 р. № 187 "Про прийняття нормативних документів України, гармонізованих з міжнародними та європейськими нормативними документами, та скасування національних стандартів в Україні" |
|
|
|
Середа, 29 червня 2016, 12:58 |
|
Серія стандартів ISO допоможе ідентифікувати лікарські засоби |
|
|
|
Середа, 29 червня 2016, 08:53 |
Сьогодні через зростання числа доступних на ринку ліків, що відпускаються за рецептом, все більше підприємств фармацевтичного сектора стикаються зі складною і ризикованою завданням. Швидке збільшення кількості і різноманітності доступних ліків веде до зростання невизначеності серед споживачів.
До недавнього часу в розпорядженні фармацевтів та їх клієнтів не було ніяких засобів ідентифікації лікарських засобів, визнаних на міжнародному рівні. Це призвело до численних складнощів і проблем. Наприклад, в разі виявлення побічних ефектів певного лікарського засобу в одній країні поширення інформації про такі побічні ефекти в інших країнах ускладнювалося через відмінності в найменуванні.
|
Детальніше...
|
Україна очікує стрімкий розвиток туризму |
|
|
|
П'ятниця, 24 червня 2016, 08:42 |
Туризм в Україні – це найменш ризикована й найбільш перспективна з економічної точки зору сфера вкладання інвестицій, яка є реальним джерелом зростання ВВП, надходжень до бюджету та створення додаткових робочих місць. Зараз настав час змінювати відношення до туризму в системі державного управління від низького та другорядного до соціально значимого та високоекономічного. В умовах жорсткої конкурентної боротьби на світовому туристичному ринку потрібно більш активно інформувати світ про Україну, як країну привабливу та безпечну для туризму.
|
Детальніше...
|
Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо прийняття/скасування НД (№183, 184, 185) |
|
|
|
Нові стандарти ISO на мікробіологічні методи випробувань |
|
|
|
Четвер, 23 червня 2016, 09:29 |
Доступність безпечної та поживної їжі має величезне значення. М'ясо, риба, молочні продукти, яйця - ці та багато інших продуктів харчування містять значну кількість мікробної флори, яка за певних обставин здатна зробити негативний вплив на наше здоров'я. Наприклад, мікробна флора може погіршувати якість їжі і скорочувати термін її придатності до вживання. Тому дуже важливо вчасно ідентифікувати мікроорганізми і знищувати їх.
Щоб вирішити це завдання виробники відповідних продуктів харчування використовують спеціальні мікробіологічні методи випробувань. Оцінити точність, ефективність і придатність для використання подібних методів останнім часом ставало все складніше через відсутність відповідних стандартів.
|
Детальніше...
|
Наказ ДП "УкрНДНЦ" від 16 червня 2016 р. №173 "Про прийняття зміни № 5 до ДСТУ 3498-96 "Державна система сертифікації. Бланки документів. Форма та опис" |
|
|
|
Четвер, 23 червня 2016, 08:27 |
|
|
|
|
|
Сторінка 152 з 409 |