В Україні буде удосконалено контроль за ГМО |
|
|
|
Середа, 03 червня 2015, 09:14 |
Соя, ріпак, кукурудза, бавовна, картопля, цукровий буряк - це лише незначна частина генно-модифікованих рослин, які є у світі. В Європі досить стримано ставиться до їх вирощування, у ЄС сіють ГМ-кукурудзу, а для споживання дозволено 35 модифікацій рослин та їх продуктів.
Ряд країн ЄС досягли через міжнародний суд права заборонити виробництво ГМ-продукції на своїй території. Для прикладу: у світі сільгоспугіддя з ГМО зайнято 170 млн га, и лише 0,15 % припадають на ЄС.
У січні 2013 року Європейська комісія вирішила призупинити процес дозволу на вирощування генетично модифікованих організмів в рамках ЄС до закінчення його повноважень в 2014 році.
|
Детальніше...
|
|
В Україні планується відміна обов`язкової сертифікації пива |
|
|
|
Середа, 03 червня 2015, 08:00 |
З 1 липня 2015 року згідно з Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)» регулювання виробництва та обігу пива прирівнюється до регулювання виробництва інших алкогольних напоїв. З метою створення правових умов для прозорої та ефективної діяльності виробників пивоварної продукції шляхом зменшення надмірного регуляторного навантаження був розроблений проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення регулювання виробництва та обігу пива».
Зокрема, законопроект передбачає внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» в частині скасування для пивоварної галузі атестації виробництва та сертифікації та підтвердження відповідності продукції.
|
Детальніше...
|
В Україні відбулися зміни у сертифікації палива |
|
|
|
Вівторок, 02 червня 2015, 15:06 |
Згідно з чинним законодавством України сертифікація продукції здійснюється до введення в дію відповідного технічного регламенту. Сьогодні в Україні діє Технічний регламент щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, а тому продукція, яка підпадає під його дію, повинна бути виключена з Переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні.
З метою запровадження оцінки відповідності продукції згідно з Технічним регламентом прийнято Наказ Мінекономрозвитку України від 06.05.2015 № 452 «Про внесення змін до Переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні». Документ був розроблений з метою приведення нормативно-правових актів у відповідність із зазначеним технічним регламентом та чинним у цій сфері законодавством.
Наказ Мінекономрозвитку України від 06.05.2015 № 452 «Про внесення змін до Переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні» >>> |
Центр Экспертиз ТЕСТ: Уксус или раствор уксусной кислоты? |
|
|
|
Вівторок, 02 червня 2015, 11:03 |
Ранее весь "белый" уксус именовался "уксус столовый". Сейчас же на некоторых бутылках появилась надпись "раствор уксусной кислоты". Да и в составе все больше производителей указывают, что ими использована именно синтетическая уксусная кислота.
На самом деле в мировой практике уксусом принято называть только натуральный продукт. Так в CODEX STAN 162-1987 приведено следующее определение уксуса. Уксус – жидкость, пригодная для употребления человеком, получена исключительно из соответствующего сырья, содержащего крахмал и/или сахар путем процесса двойной ферментации (то есть брожения), сначала – спиртовой, затем уксуснокислой. Как видно из этого определения, процесс получения натурального уксуса не простой, оттого и натуральные уксусы (винный, яблочный, фруктовый и т.д.) стоят недешево.
Тест "Уксус столовый" >>> |
Стандарти ISO проти корупції |
|
|
|
Вівторок, 02 червня 2015, 09:01 |
Корупція - одна з найбільших проблем сучасного суспільства, що заважає його нормальному розвитку на національному, регіональному та міжнародному рівнях. Через корупцію сповільнюється економічне зростання, збільшуються масштаби зубожіння. Наслідки поширення корупції можуть бути катастрофічними не тільки для економіки, але й для інфраструктури, охорони здоров'я, освіти, торгівлі та безпеки.
|
Детальніше...
|
Увага! Небезпечний майонез! |
|
|
|
Вівторок, 02 червня 2015, 08:24 |
Державна санітарно-епідеміологічна служба застерігає, що в роздрібну торговельну мережу надійшов небезпечний для здоров’я продукт - майонез «Провансаль Люкс» 35% жирності, 200 г, виготовленого 12.05.2015 року приватним підприємством «Бест», м. Бровари, Київської області.
За результатами досліджень, у зразках майонезу «Провансаль Люкс», виявлено збудник сальмонельозу.
Вживання майонезу призвело до отруєння 66 людей у м. Чернігові, з яких у 34 випадках лабораторією підтверджено діагноз сальмонельоз. У випадку виявлення даного продукту терміново інформувати Державну санітарно-епідеміологічну службу за телефоном 486-54-86.
Наполягаємо: зазначений продукт не вживати!
Джерело: ДСЕС України |
В Україні будуть врегульовані питання щодо виробництва та обігу кормів |
|
|
|
Вівторок, 02 червня 2015, 08:01 |
Відповідно до статтей 59 та 64 Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами з іншої сторони Україна має наблизити своє законодавство про санітарні та фітосанітарні заходи щодо охорони життя і здоров’я людей, тварин та рослин, до законодавства ЄС.
На сьогодняшній день в Україні питання виробництва, пакування, маркування, презентації, введення в обіг кормів, належної практики годування тварин, інші питання забезпечення безпечності кормів або не регулюються жодним чином, або регулюються інакше, ніж у країнах-членах ЄС.
|
Детальніше...
|
Наказ ДП "УкрНДНЦ" від 28.05.2015 р. №45 щодо прийняття НД |
|
|
|
Службові собаки за стандартом |
|
|
|
Четвер, 28 травня 2015, 10:33 |
У всьому світі треновані собаки активно залучаються до пошуково-рятувальних робіт: для пошуку зниклих людей, для вилучення людей з-під завалів після техногенних катастроф або природних катаклізмів. Собаки можуть швидко визначити напрямок руху, взяти слід в тому місці, де розшукувану людину бачили востаннє. Кінологи зі своїми підопічними здатні ефективно і злагоджено працювати навіть в найскладніших умовах, рятуючи людські життя.
|
Детальніше...
|
|
|