|
ДП «Укрметртестстандарт» призначений консультаційно-методичним центром із застосування технічних регламентів |
|
|
|
ДО ВІДОМА
ВИРОБНИКІВ, ПОСТАЧАЛЬНИКІВ, ТОРГІВЕЛЬНИХ МЕРЕЖ!
Наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 27.03.2015 №313 ДП «Укрметртестстандарт» призначений консультаційно-методичним центром із застосування технічних регламентів:
- Технічний регламент щодо правил маркування харчових продуктів
- Технічний регламент обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні
- Технічний регламент маркування матеріалів, що використовуються для виготовлення основних складових взуття, яке надходить до продажу
До повноважень ДП «Укрметртестстандарт» як консультаційно-методичного центру із застосування технічних регламентів входить:
- Надання консультаційно-методичної допомоги з питань застосування вказаних технічних регламентів;
- Популяризація застосування вказаних технічних регламентів за допомогою засобів масової інформації, а також шляхом проведення семінарів, конференцій тощо
|
Змінюються правила роботи закладів ресторанного господарства |
|
|
|
П'ятниця, 17 квітня 2015, 09:37 |
Cьогодні в Україні існує надмірна зарегульованість підприємницької діяльності, яка створює зайве адміністративне навантаження на бізнес та несе корупційні ризики. Зокрема, у сфері ресторанного бізнесу досі діє застаріла система погодження та затвердження технологічних карток на фірмові страви, кулінарні та борошняні кондитерські вироби, яка вимагає погоджувати технологічні карти на продукцію з територіальною санітарно-епідеміологічною службою.
|
Детальніше...
|
В Україні планується створити Раду виробників для просування українських товарів на внутрішньому і зовнішньому ринках |
|
|
|
П'ятниця, 17 квітня 2015, 09:17 |
На засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради, яка відбулася 16 квітня 2015 року Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував створити Раду промисловців, виробників і експортерів для просування українських товарів на внутрішньому і зовнішньому ринках. Це буде сприяти пошуку нових ринків експорту для українських виробників та реалізації угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.
|
Детальніше...
|
Внесено зміни до робочої програми розроблення технічних регламентів до 2015 року |
|
|
|
П'ятниця, 17 квітня 2015, 08:54 |
Відповідно до Наказу Мінекономрозвитку України від 1 квітня 2015 року N 323 "Про внесення зміни до робочої програми розроблення технічних регламентів на період до 2020 року" та статті 19 Закону України "Про технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" Розділ "2015 рік" робочої програми розроблення технічних регламентів на період до 2020 року, затвердженої наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 14.12.2010 N 567, викладено в новій редакції.
Наказу Мінекономрозвитку України від 1 квітня 2015 року N 323 "Про внесення зміни до робочої програми розроблення технічних регламентів на період до 2020 року" >>>
Відповідно до Наказу Мінекономрозвитку України від 1 квітня 2015 року N 323 "Про внесення зміни до робочої програми розроблення технічних регламентів на період до 2020 року" та статті 19 Закону України "Про технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" Розділ "2015 рік" робочої програми розроблення технічних регламентів на період до 2020 року, затвердженої наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 14.12.2010 N 567, викладено в новій редакції.
Наказу Мінекономрозвитку України від 1 квітня 2015 року N 323 "Про внесення зміни до робочої програми розроблення технічних регламентів на період до 2020 року" >>> |
Новий український стандарт на цукор визначає правила приймання та методи відбирання проб |
|
|
|
Четвер, 16 квітня 2015, 10:17 |
З 1 липня 2015 року в Україні починає діяти оновлений стандарт ДСТУ 3824-2014 «Цукор. Правила приймання та методи відбирання проб». Стандарт поширюється на білий цукор (кристалічний та пресований, сахарозу для шампанського, цукрову пудру), природний цукор (кристалічний та пресований), желювальний цукор та цукор-сирець тростинний та встановлює правила його приймання та методи відбирання проб.
|
Детальніше...
|
Опубліковані два нові стандарти ISO для ринку твердого біопалива |
|
|
|
Четвер, 16 квітня 2015, 09:25 |
Сьогодні світовий ринок твердого біопалива безперервно набирає обертів. І не дивно, адже це найбільш дешеве і екологічне альтернативне джерело енергії. Крім того, існує можливість організації безвідходного його виробництва.
У загальному значенні біопаливо - це паливо з рослинної або тваринної сировини, з продуктів життєдіяльності організмів або органічних промислових відходів. Різниться рідке біопаливо, воно застосовується для двигунів внутрішнього згоряння, наприклад, етанол, метанол, біодизель, тверде біопаливо - дрова, брикети, паливні гранули, тріска, солома, лузга і газоподібне, до которму відноситься синтез-газ, біогаз, водень.
|
Детальніше...
|
В Україні врегулюють питання обігу біологічно активних добавок |
|
|
|
Середа, 15 квітня 2015, 10:42 |
За останні роки в Україні стрімкого розвитку набув ринок продажу біологічно активних добавок. Обсяг продажу цих продуктів щороку збільшується, чому сприяє інтенсивна рекламна кампанія та налагоджена система діяльності багаторівневого маркетингу у сфері реалізації цього продукту.
Згідно з Законом України «Про якість і безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини» з урахуванням змін, внесених до нього у 2002 році біологічно активна харчова добавка визначалась як спеціальний харчовий продукт, призначений для вживання або введення в межах фізіологічних норм у раціони харчування або харчові продукти з метою надання їм дієтичних, оздоровчих, профілактичних властивостей, для забезпечення нормальних і відновлення порушених функцій організму людини.
|
Детальніше...
|
В Україні оновлені вимоги до випуску шоколаду |
|
|
|
Середа, 15 квітня 2015, 09:29 |
В Україні виданий оновлений національний стандарт ДСТУ 3924:2014 «Шоколад. Загальні технічні умови».
Дія стандарту поширюється на шоколад, який виготовляють із какао-продуктів, отриманих перероблянням какао-бобів, із додавання чи без додавання цукру, молочних продуктів й іншої сировини та харчових добавок.
|
Детальніше...
|
|
|
|
|
Сторінка 195 з 409 |