|
Этикетки на продуктах питания оказались обманчивыми (Моніторинг ЗМІ) |
|
|
|
|
Середа, 18 червня 2014, 16:03 |
|
Американские исследователи установили, что этикетки на продуктах питания часто дезинформируют потребителей, заставляя думать, что еда более здоровая, чем есть на самом деле.
Как сообщает The Telegraph, ссылаясь на исследование доктора Темпла Нортапа из университета Хьюстона, такие слова и фразы как: «натурально», «не содержит глютена», «цельнозерновой» заставляют людей думать, что они покупают более здоровый продукт, хотя это может оказаться неправдой.
|
|
Детальніше...
|
|
|
Європейські ресторани будуть вказувати потенційні алергени в пропонованих стравах |
|
|
|
|
Середа, 18 червня 2014, 12:25 |
|
Наприкінці 2014 року в Євросоюзі набуває чинності закон, який фундаментально змінить процес продажу харчових продуктів. Відповідно до закону ресторани, кафе та інші заклади громадського харчування в країнах ЄС зобов'яжуть вказувати в меню страви, що містять продукти, які можуть викликати алергію.Експерти Агентства з безпеки харчових продуктів вважають, що подібне маркування страв у меню допоможе людям убезпечити свій вибір при покупці.
|
|
Детальніше...
|
|
Створена Глобальна коаліція за мир без ГМО |
|
|
|
|
Середа, 18 червня 2014, 12:17 |
|
У травні 2014 р. створена і почала свою роботу Глобальна коаліція за мир без ГМО (Global GMO free Coalition - GGFC), метою якої є протистояння пропаганді біотехнологічної індустрії та надання споживачам незалежну інформацію, яка стане імпульсом до відповідальних дій для організацій, що регулюють діяльність харчової промисловості в країнах по всьому світу.
|
|
Детальніше...
|
|
В ЄС гармонізований стандарт EN на медичне обладнання |
|
|
|
|
Вівторок, 17 червня 2014, 09:18 |
|
Регулюючі органи Євросоюзу повністю завершили процес регіональної гармонізації самої останньої версії стандарту EN 60601-1 "Медичне електричне обладнання та системи. Частина 1: Загальні вимоги безпеки з урахуванням основних функціональних характеристик (3-е видання)" на безпеку електричного обладнання, призначеного для застосування в організаціях охорони здоров'я. Стандарт був гармонізований з Директивою щодо медичних приладів Європейського союзу (Medical Devices Directive; MDD).
|
|
Детальніше...
|
|
Замінено коди ТН ЗЕД ТС на паливо, що підлягає декларуванню відповідності в Митному союзі |
|
|
|
|
Вівторок, 17 червня 2014, 08:57 |
|
Рішенням Колегії ЄЕК № 88 внесено зміни до переліку продукції, яка підлягає декларуванню відповідності вимогам технічного регламенту Митного союзу «Про вимоги до автомобільного та авіаційного бензину, дизельного і суднового палива, палива для реактивних двигунів і мазуту» (ТР ТС 013/2011).
Зміни стосуються заміни кодів ТН ЗЕД ТС для окремих видів палива.
|
|
Детальніше...
|
|
Постанова КМУ від 27 травня 2014 р. N 181 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України" (щодо технічних регламентів) |
|
|
|
|
Наказ Мінекономрозвитку України від 13.05.2014 р. № 541 (щодо ринкового нагляду) |
|
|
|
|
5 признаков ГМО в продуктах на вашем столе (моніторинг ЗМІ) |
|
|
|
|
П'ятниця, 13 червня 2014, 13:59 |
|
Вы принесли из магазина продукты и собираетесь приготовить для своей семьи ужин. Но, даже если на упаковках в полном порядке все даты реализации, купленные вами овощи, фрукты, консервы и прочие деликатесы могут причинить вред вашим домочадцам.
Дело в том, что продукты могут содержать ГМ-добавки или быть полностью генно-модифицированы, пишет Обозреватель. Применяется это чудо современной науки для того, чтобы качественно изменить свойства того или иного продукта. Для этого ученые внедряют в генную структуру растения или животного ген другого растения или животного. Вот только действие внедренного гена до сих пор до конца не изучено, поэтому никто не знает, насколько полезны или вредны для человека продукты содержащие ГМ-добавки.
|
|
Детальніше...
|
|
Центр Експертиз ТЕСТ: "Творог. Качественный или полезный?" |
|
|
|
|
П'ятниця, 13 червня 2014, 10:05 |
|
Тест: творог. Качественный или полезный?>>>
Молочные продукты были, есть и всегда будут популярными, поскольку являются полезными, составляют основу для детского и диетического питания. Одним из таких продуктов является творог. Он ценен белком, жиром, минеральными веществами, особенно кальцием и фосфором. Все эти полезные составляющие переходят в творог из молока и легко усваиваются организмом. Еще одна польза творога кроется в том, что это живой кисломолочный продукт, такой же живой, как йогурты и кефир.
|
|
|
|
|
|
|
Сторінка 243 з 414 |