|
Держветфітослужба розпочала "перезавантаження" існуючої системи безпечності продуктів |
|
|
|
Четвер, 20 березня 2014, 09:39 |
Державна ветеринарна та фітосанітарна служба подала до Верховної Ради України низку законопроектів задля «перезавантаження існуючої системи безпечності харчових продуктів». Зокрема, законопроекти покликані відновити втрачену довіру до українського виробника. Крім цього, оскільки вони є частиною «гігієнічного законодавства» ЄС, повинні розширити експорт української продукції до Європи.
Про це повідомив Голова Держветфітослужби Володимир Горжеєв під час брифінгу для ЗМІ.
|
Детальніше...
|
Почалося публічне обговорення проектів трьох технічних регламентів Митного союзу |
|
|
|
Середа, 19 березня 2014, 09:25 |
Євразійська економічна комісія повідомляє про початок публічного обговорення проектів технічних регламентів Митного союзу (МС ) «Про вимоги до енергетичної ефективності електричних енергоспоживаючих пристроїв» , «Про безпеку обладнання для дитячих ігрових майданчиків» та «Про обмеження застосування небезпечних речовин у виробах електротехніки та радіоелектроніки».
|
Детальніше...
|
IEC опублікувала новий міжнародний стандарт на електродвигуни |
|
|
|
Середа, 19 березня 2014, 09:19 |
Міжнародна електротехнічна комісія (IEC) опублікувала новий стандарт IEC 60034-30-1:2014 "Обертові електричні машини. Частина 30-1: Класи ефективності електродвигунів змінного струму (вентильних електродвигунів) з живленням від електромережі (код IE)".
У стандарті вперше офіційно наводиться опис критерію визначення енергоефективності електродвигунів IE4 Super Premium, а також опис восьміполюсних двигунів з потужністю від 0.12 КВт до 1 МВт, призначених для роботи з джерелом струму, частота якого становить 50 Гц і 60 Гц. Стандарт 60034-30-1:2014 замінює версію документа 2008 року.
|
Детальніше...
|
ISO розробила новий стандарт на міцність швів тканин |
|
|
|
Середа, 19 березня 2014, 09:12 |
Новий міжнародний стандарт ISO 13935-2:2014 «Текстиль. Міцність шовних з'єднань тканин та виготовлених з них виробів при розтягуванні. Частина 2. Визначення максимального зусилля на розрив шва греб-методом» встановлює методи для визначення максимального зусилля на розрив шовних з'єднань, коли зусилля додається перпендикулярно шву.
|
Детальніше...
|
Довідка про співпрацю органів оцінки відповідності (органів сертифікації) України з органами оцінки відповідності (органів сертифікації) інших держав щодо визнання результатів робіт з оцінки відповідності |
|
|
|
Шафран. Як уникнути фальсифікацій? |
|
|
|
Шафран - добре відома у світовій кулінарії та найдорожча прянощ, яку часто називають «помаранчевим золотом» . В основному шафран вирощується в зоні, що тягнеться від Середземномор'я на заході до Кашміру на сході. Шафран - це висушені рильця квітки певного виду ірисових. У декоративному квітникарстві квіти такого виду називають крокусами. Тичинки квітки висушують і з них виходить пряність «шафран». Для отримання 1 грам шафрану треба обробити не менше 150 квіток, кожне рильце одне за іншим необхідно збирати вручну.
|
Детальніше...
|
Стандарт ISO 9001 для государственного сектора: два новых документа - один большой плюс для миллионов удовлетворенных граждан |
|
|
|
Середа, 12 березня 2014, 10:02 |
Как органы власти могут повысить эффективность, предупреждать ошибки и улучшать обслуживание потребителей? Очень просто: с помощью стандарта ISO 9001.
До сих пор стандарт ISO 9001 остается самым общепризнанным мировым стандартом, устанавливающим принципы управления качеством, применяемый свыше 1,5 млн организаций в 191 стране. Эти впечатляющие цифры объясняют тот факт, что государственный сектор начинает проявлять интерес к нему.
|
Детальніше...
|
Королівський декрет щодо якості хамона прийнятий в Іспанії |
|
|
|
Вівторок, 11 березня 2014, 10:27 |
Рада міністрів Іспанії прийняла Королівський декрет про якість м'яса. Документ стосується м'яса взагалі, а зокрема, палети і хамона, встановлює правила контролю наглядових органів над виробниками та продавцями хамона, а також прописує його класифікацію.
Згідно з декретом хамон буде ділитися на три види за своїм змістом:
100 %-ний Іберіко - повністю з м'яса свиней цієї породи, вирощених в Іспанії та два просто «іспанських» - 75 % і 50 %.
|
Детальніше...
|
|
|
|
|
Сторінка 252 з 409 |