Почалося публічне обговорення проектів змін до Переліків стандартів до технічного регламенту МС «Про безпеку обладнання для роботи у вибухонебезпечних середовищах» |
|
|
|
Середа, 11 грудня 2013, 12:15 |
Почалося публічного обговорення проекту змін до Переліку стандартів, в результаті застосування яких на добровільній основі забезпечується дотримання вимог технічного регламенту МС «Про безпеку обладнання для роботи у вибухонебезпечних середовищах» (ТР ТЗ 012 /2011), та проекту Переліку стандартів, що містять правила і методи досліджень (випробувань) і вимірювань, у тому числі правила відбору зразків, необхідні для застосування та виконання вимог технічного регламенту МС «Про безпеку обладнання для роботи у вибухонебезпечних середовищах» (ТР ТЗ 012/2011 ) та здійснення оцінки (підтвердження) відповідності продукції.
Проекти актуалізованих Переліків стандартів розміщені на офіційному сайті Євразійської економічної комісії в мережі Інтернет>>>. |
Внесено правки в рішення Комісії МС про прийняття регламентів на залізничний транспорт |
|
|
|
Середа, 11 грудня 2013, 12:07 |
7 грудня 2013 р. було офіційно опубліковано Рішення Колегії ЄЕК № 285 «Про внесення змін до рішення Комісії Митного Союзу від 15 липня 2011 року № 710». Раніше рішенням №710 було затверджено три технічні регламенту МС: «Про безпеку залізничного рухомого складу», «Про безпеку високошвидкісного залізничного транспорту» , «Про безпеку інфраструктури залізничного транспорту».
Основні зміни стосуються пункту 3 Рішення, де встановлена дата набуття чинності технічних регламентів МС, а також вимоги до випуску обладнання в обіг на території країн-учасниць МС.
|
Детальніше...
|
ЄЕК схвалила проекти технічних регламентів МС для хімічної галузі |
|
|
|
Середа, 11 грудня 2013, 11:47 |
Колегія ЄЕК схвалила три проекти технічних регламентів, що встановлюють вимоги до різних видів хімічної продукції:
«Про безпеку хімічної продукції»;
«Про безпеку лакофарбових матеріалів»;
«Про безпеку синтетичних миючих засобів та товарів побутової хімії».
Введення в силу нових вимог до хімічної продукції очікується 1 листопада 2016. Згідно прийнятій практиці, все три технычны регламенти набудуть чинності одночасно.
|
Детальніше...
|
Центр Експертиз Тест: "Тест: майонезы. Майонезы: без консервантов, но и без яиц" (моніторинг ЗМІ) |
|
|
|
Вівторок, 10 грудня 2013, 11:12 |
Тест: майонезы. Майонезы: без консервантов, но и без яиц>>>
Именно так, производители майонезов дошли до того, что начали экономить на яйцах – одном из двух основных ингредиентов майонеза. Может, большинство потребителей не так уж и внимательно читает состав майонезов, обычно высматривают различные пищевые добавки (консерванты, красители, ароматизаторы). А оказывается нужно еще и основные ингредиенты смотреть. Насторожить может не только состав, но и пищевая ценность, а именно нулевое содержание белка. Ведь если в продукт добавлены яйца, не важно, в каком виде – сыром или сухом, яичный порошок или отдельно желток, то в пищевой ценности ноль белков быть не может.
http://test.org.ua |
Безпеку новорічної ялинки забезпечать міжнародні стандарти |
|
|
|
Вівторок, 10 грудня 2013, 10:18 |
Різдвяна ялинка в Рокфеллер-центрі вважається найголовнішою визначною пам'яткою новорічних свят США. Традицію встановлювати на цьому місці прикрашену ялинку поклали в роки Великої депресії ірландські будівельники, які будували Рокфеллер- центр. Прикрасами на перший ялинці в 1931 році були цукерки в яскравих обгортках, паперові гірлянди, саморобні намиста з журавлини і навіть консервні банки. Але вже в 1933 році городяни зібралися в Рокфеллер-центрі на першу урочисту церемонію відкриття офіційної міської різдвяної ялинки.
|
Детальніше...
|
Технічна специфікація ISO щодо розрахунку вуглецевого сліду продуктів |
|
|
|
Вівторок, 10 грудня 2013, 09:47 |
Що коштує дорожче: кілограм полуниці або стейк, банка пива або пляшка шампуню? Якщо виразити вартість цих товарах в гривнях, євро або доларах, то відповісти на дане питання буде досить просто. Потрібно лише визначитися з країною і конкретною мережею супермаркетів або ринком. Але як вартість товарів виразити в грамах діоксиду вуглецю (CO2)?
Розрахунок вартості продукту в грамах CO2 також відомий як розрахунок вуглецевого сліду (або сукупного обсягу вуглекислого газу, що потрапляє в атмосферу під час виробництва товару). Це вельми корисне дослідження, оскільки в результаті всі зацікавлені особи отримають інформацію про те, як різні моделі споживання впливають на зміну концентрації парникових газів в атмосфері.
|
Детальніше...
|
Почалося публічне обговорення проектів переліків стандартів до технічного регламенту МС «Про безпеку обладнання, що працює під надлишковим тиском» |
|
|
|
Четвер, 05 грудня 2013, 12:27 |
Почалося публічне обговорення проекту переліку стандартів, які забезпечать дотримання на добровільній основі вимог технічного регламенту Митного союзу «Про безпеку обладнання, що працює під надлишковим тиском» (ТР ТЗ 032/2013 ). А також обговорюватиметься перелік стандартів, що містять правила і методи досліджень (випробувань) і вимірювань, у тому числі правила відбору зразків, які необхідні для застосування та виконання вимог того ж техрегламенту та здійснення оцінки (підтвердження) відповідності продукції.
Відповідно до рішення Колегії ЄЕК Перелік стандартів (з пояснювальною запискою) буде розміщений на офіційному сайті Євразійської економічної комісії для публічного обговорення протягом 30 календарних днів.
Євразійська економічна комісія звертається до учасників ринку з пропозицією взяти активну участь в обговоренні проектів переліків стандартів.
|
Центр ЕкспертизТест "Тест: красная икра. Икра красна: полезна и вкусна" (моніторинг ЗМІ) |
|
|
|
Четвер, 05 грудня 2013, 10:59 |
Тест: красная икра. Икра красна: полезна и вкусна>>>
Красивый и вкусный праздничный деликатес для приготовления бутербродов мы именуем красной икрой. Хотя на баночках написано, что она лососевая и к тому же зернистая. Это название отображает и сырье, и способ производства продукта. Лососевая означает не буквально икра лосося, это может быть икра кеты, горбуши, нерки, форели и других рыб семейства лососевых. Зернистая потому, что она представляет собой целые зерна-икринки, отделенные от ястыков (пленок) на специальном оборудовании. Икру обязательно промывают холодной водой, солят, выдерживая в рассоле, затем добавляют консерванты и растительное масло, чтобы икринки не слипались.
http://test.org.ua |
|
|