|
|
|
Участь Голови Державної інспекції з питань захисту прав споживачів С. Орєхова у програмі "Уряд на зв'язку з громадянами" |
|
|
|
|
Колегія ЄЕК розглянула ряд питань у сфері технічного регулювання |
|
|
|
|
П'ятниця, 24 травня 2013, 09:46 |
|
21 травня відбулося засідання Колегії ЄЕК, під час якого було розглянуто низку питань у сфері технічного регулювання.
Колегія ЄЕК схвалила діяльність Робочої групи з формування спільних підходів до регулювання обігу лікарських засобів та прийняла рішення про направлення проекту Угоди про єдині принципи і правила регулювання обігу лікарських засобів в рамках Митного союзу і Єдиного економічного простору в Уряди держав-членів Митного союзу для проведення внутрішньодержавного погодження.
|
|
Детальніше...
|
|
Україна зацікавлена співпрацювати з МС у форматі "3 +1" |
|
|
|
|
Четвер, 23 травня 2013, 10:48 |
|
Влада України впевнена, що статус спостерігача дозволить Україні ефективно відстоювати свої інтереси в Митному союзі. "Ми сподіваємось, що те питання, яке ми ставили перед керівництвом трьох країн – Росії, Білорусі, Казахстану – буде розглянуте і вирішене позитивно. І сьогодні на засіданні Уряду ми прийняли відповідний меморандум, який відпрацьований, враховуючи думку російської, білоруської та казахстанської сторони. Статус спостерігача дозволить Україні ефективно відстоювати свої інтереси в Митному союзі", - зазначив Прем'єр-міністр України Микола Азаров на зустрічі з Першим заступником прем'єра Білорусі Володимиром Семашко.
|
|
Детальніше...
|
|
Прийнято в першому читанні Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про молоко та молочні продукти" |
|
|
|
|
Реформування системи технічного регулювання – основне завдання для успіху вітчизняного виробника на європейському ринку |
|
|
|
|
Середа, 22 травня 2013, 09:24 |
|
21 травня в Києві відбулася конференція «Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі між Україною та ЄС: основні аспекти та переваги. Реформування системи технічного регулювання».
Основним завданням на сучасному етапі учасники конференції вважають необхідність подальшого удосконалення системи технічного регулювання.
Як зазначив у своєму виступі уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький: «Без суттєвої модернізації в частині технічного регулювання без її гармонізації із міжнародними, європейськими правилами звичайно дуже важко сподіватися, що в багатьох сферах наш виробник буде успішний на такому відкритому ринку, як європейський».
На сьогоднішній день саме технічні бар"єри, а не питання тарифів дуже часто заважають вільному руху товарів, а тому ключове значення для налагодження ефективних економічних відносин між країнами має вирішення проблем у сфері технічного регулювання. |
|
Наказ Мінекономрозвитку України від 30.04.2013 р. №427 "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів" |
|
|
|
|
Вівторок, 21 травня 2013, 10:10 |
|
Новий спосіб біосинтезу аромату полуниці відкрили німецькі вчені з Технічного університету Мюнхена (TUM). За допомогою молекулярного аналізу дослідники виявили новий раніше невідомий шлях молекулярного синтезу, здатний значно поліпшити виробництво основної сполуки аромату полуниці - HDMF. Вчені вважають, що такий спосіб біосинтезу може допомогти промисловості виробляти продукцію з «справжнім ароматом полуниці».
Вчені пояснюють, що стигла полуниця містить особливо високу концентрацію даної сполуки, яка надає їй «характерний карамельний аромат». Безумовно, новий «справжній аромат» - це добре, але погодьтеся, що звичайна полуниця - краще!
|
|
Якість харчових продуктів – справа спільна |
|
|
|
|
Вівторок, 21 травня 2013, 09:37 |
|
Українські споживачі все частіше віддають перевагу вітчизняним харчовим продуктам, і тому питання забезпечення населення високоякісними продуктами харчування тваринного походження є одним з найактуальніших питань, як для продовольчої безпеки держави, так і для конкурентоспроможності виробників.
Для виконання цього завдання в Україні введені державні стандарти (ДСТУ), що встановлюють науково обгрунтовані вимоги до продукції, що закріплені в нормах ДСТУ (Каталог НД). У разі, коли виробники розробляють власну рецептуру, вони повинні розробити технічні умови (ТУ) на дану продукцію і зареєструвати їх у державному центрі стандартизації, одним з яких, є ДП «Укрметртестстандарт» (Науково-технічний відділ з стандартизації). ТУ обов'язково проходять перевірку на відповідність чинному законодавству та нормативним документам. Крім того, нові молочні та м'ясні продукти повинні отримати оцінку Центральної галузевої дегустаційної комісії з оцінки якості м'ясо-молочних продуктів в системі Мінагрополітики України.
|
|
Детальніше...
|
|
|
|
|
|
|
Сторінка 293 з 414 |