|
Давня мудрість проголошує: «Ми суть того, що ми їмо» |
|
|
|
Харчування - важливий та постійно діючий чинник, який впливає на здоров’я, забезпечує ріст та розвиток дитячого організму. Велике значення має харчування для дітей, особливо грудного віку. У нашій країні основні вимоги до виробництва продуктів дитячого харчування зазначено в законах України «Про дитяче харчування», «Про охорону дитинства», «Про дошкільну освіту», «Про безпечність та якість харчових продуктів», «Про молоко та молочні продукти» та інші відповідні нормативно-правові акти.
У цих документах визначено стратегічні загальнодержавні пріоритети у сфері забезпечення грудних дітей та дітей раннього віку достатнім, високоякісним та безпечним дитячим харчуванням .
|
Детальніше...
|
Українські підприємства одержали награди 3-го Конкурсу на здобуття Премії СНД за досягнення у сфері якості продукції та послуг |
|
|
|
Конкурс на здобуття Премії СНД за досягнення у сфері якості продукції та послуг проводиться відповідно до Положення, затвердженого Рішенням Ради глав урядів держав-учасниць СНД від 25 листопада 2005 з метою стимулювання виробництва високоякісної і конкурентоспроможної продукції, підвищення її експортних можливостей, створення високої репутації товаровиробників Співдружності Незалежних Держав як на ринку Співдружності, так і на світовому ринку. Головна ідея конкурса - поставити якістьпродукції на службу суспільству.
Цьогорічна церемонія нагородження лауреатів і дипломантів Конкурсу, яка відбулася 21 серпня у Мінску, Білорусь, була присвячена 20-ій річниці утворення Співдружності Незалежних Держав.
|
Детальніше...
|
Середа, 03 жовтня 2012, 08:59 |
Вітаємо
переможців, лауреатів та фіналістів
Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України» у 2012 році на загальнодержавному рівні у м. Києві
|
Детальніше...
|
Новий міжнародний стандарт IEC підтримує чотири USB-IF специфікації |
|
|
|
Більшість країн-членів СОТ під час розробки законів і правил як технічну основу обирають міжнародні стандарти IEC, що забезпечує додатковий захист і просування їх торгових марок.
USB (Universal Serial Bus - універсальна послідовна шина) - послідовний інтерфейс передачі даних для середньошвидкісних і низькошвидкісних периферійних пристроїв в обчислювальній техніці, а якщо простіше, то USB - це прямокутний роз'єм на панелі комп'ютера, через який підключаються різні периферійні пристрої.
|
Детальніше...
|
Стандарти ISO – підгрунтя для стабільного розвитку туризму |
|
|
|
Щорічно 27 вересня Всесвітньою організацією з туризму ООН (UNWTO) проводиться Міжнародний день туризму. У цьому році він був присвячений темі: «Туризм та стабільна енергетика: стимулюючи сталий розвиток».
UNWTO бере активну участь у роботі комітетів ISO з стандартизації у сфері туризму і відзначає важливу роль, яку відіграє туризм у поліпшенні якості життя за допомогою впровадження сучасних, ефективних і доступних джерел енергії, а також управління енергоспоживанням.
|
Детальніше...
|
Наказ Мінекономрозвитку України від 30.07.2012 р. №876 "Про скасування обов"язкової сертифікації готельних послуг та послуг харчування" |
|
|
|
Боротьба проти фальсифікованих молочних продуктів посилюється |
|
|
|
26 вересня 2012 р. Кабінет Міністрів України схвалив законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про молоко та молочні продукти» та інших законодавчих актів щодо посилення заходів боротьби з фальсифікацією молочних продуктів».
Цей документ встановлює, що виробники молоковмісних продуктів в разі використання при виготовленні продукції рослинних жирів обов"язково повинні вказувати це на упаковці. Крім того, з прийняттям зазначеного закону молоковмісні продукти, в яких є рослинні жири повинні реалізовуватись в торгівельних мережах на окремих полицях. Законопроект також зменшує допустимий відсоток рослинних жирів до 50%. |
У Росії затверджено маркування продукції, яка вперше вводиться в обіг |
|
|
|
У Росії затверджені особливості маркування продукції, яка вперше вводиться в обіг.
Знак відповідності такої продукції повинен містити напис, про те, що дана продукція з'явилася на ринку вперше, а інформація маркування - відомості про можливу шкоду продукції і про фактори, що її викликають, наприклад, про недопустимість використання продукції у присутності дітей або дітьми, якщо продукція може заподіяти їм шкоду. Маркування має бути чітким, ясним, доступним і зберігатися протягом усього терміну придатності. Якщо продукція реалізується без упаковки, то дана інформація повинна бути доведена до відома споживача будь-яким іншим способом, що дозволить йому зробити обгрунтуваний вибір.
Таким чином продукція маркується протягом 1 року від початку її виробництва. |
|
|
|
|
Сторінка 309 з 401 |