У Росії затверджені перші професійні стандарти в сфері наноіндустрії |
|
|
|
Комісія з професійних стандартів Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП) затвердила два професійних стандарту в сфері наноіндустрії:
Виробництво нанорозмірних напівпровідникових приладів та інтегральних схем з використанням нанотехнологій;
Метрологічне забезпечення розроблення, виробництва та випробувань нанотехнологічної продукції.
|
Детальніше...
|
|
Наказ Мінекономрозвитку України від16.08.2012 року N 924 "Про затвердження зміни N 2до національного стандарту України ДСТУ ГОСТ 24861:2009" |
|
|
|
Постанова ВРУ від 06.09.2012 р. № 5223-VI щодо прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки продукції |
|
|
|
Українська правда: "В плену ароматического кольца" |
|
|
|
"Нас учат читать, писать, считать. Но почему же не нюхать"? Жан Ленуар, французский энолог, автор коллекции винных ароматов "Нос вина"
"Вкусно – не вкусно, нравится – не нравится", - часто ли мы можем сказать что-нибудь более содержательное о вкусовых достоинствах вина, которое дегустируем? Ведь человеческий язык зачастую с трудом может перевести обонятельные ощущения в слова. Возможно, ли вообще подвести все разнообразие ароматов под общий описательный знаменатель?
|
Детальніше...
|
У Білорусі введено стандарт на ковбасні варені вироби для дітей |
|
|
|
Стандарт на ковбасні варені вироби для харчування дітей дошкільного та шкільного віку введений у Білорусі.
Стандарт СТБ 2247-2012 "Вироби ковбасні варені для харчування дітей дошкільного та шкільного віку. Загальні технічні умови" встановлює загальні технічні вимоги до зазначеної групи ковбасних виробів, з урахуванням діючих у республіці нормативних документів, вимог стандартів Російської Федерації і європейських законодавчих актів до цієї групи продуктів. Розробив СТБ Інститут м'ясо-молочної промисловості. Стандарт почав діяти з вересня поточного року.
|
Детальніше...
|
В рамках рабочего визита в Украину Председатель Коллегии ЕЭК Виктор Христенко провел ряд встреч |
|
|
|
Председатель Коллегии Евразийской экономической комиссии Виктор Христенко в рамках рабочей поездки в Киев встретился с представителями Украинского союза промышленников и предпринимателей, выступил с открытой лекцией в Национальном техническом университете Украины и принял участие в пресс-конференции в агентстве Interfax-Украина.
|
Детальніше...
|
«Е-шки» наступають і перемагають |
|
|
|
НЕБЕЗПЕКА. Дисбактеріози, цукровий діабет, гіпертонія, захворювання шлунково-кишкового тракту, печінки і нирок, алергії й навіть злоякісні пухлини — такий неповний перелік недуг, які можуть спричинити харчові добавки, що містяться в молочних продуктах. Про це розповів міський гастроентеролог Миколаєва Денис Баранов.
Сьогодні полиці наших магазинів забиті молочними продуктами, небезпечними для організму людини. Небезпеку насамперед становлять численні шкідливі харчові добавки з індексом «Е» — загусники, емульгатори, підсолоджувачі, підсилювачі запаху, кольору і смаку, консерванти. Постійне і тривале вживання «збагачених» ними продуктів може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям. Причому, зазначив Денис Баранов, харчові домішки не викликають гострих реакцій, тому швидко відреагувати, діагностувати хворобу і надати відповідну медичну допомогу не так просто. А накопичуючись в організмі, шкідливі речовини можуть стати причиною багатьох захворювань, які важко вилікувати.
|
Детальніше...
|
Переглянутий стандарт ISO на визначення терміну зберігання контактних лінз |
|
|
|
Число користувачів контактних лінз зростає з кожним роком завдяки покращенню якості та зручності застосування контактних лінз. Важливо, щоб якість контактних лінз не погіршувався протягом рекомендованого терміну зберігання. Переглянутий стандарт ISO дозволить гарантувати збереження якості контактних лінз під час зберігання, а також їх безпеку і ефективність використання.
|
Детальніше...
|
Стандарт ISO допоможе визначити підробку |
|
|
|
У самих різних сферах, починаючи від життєво важливих медичних препаратів до високотехнологічних авіаційних комплектуючих, невиявлення фальсифікованої продукції може призвести до серйозного збитку для користувачів. Новий стандарт ISO спростить виявлення підробок в міжнародному масштабі.
Стандарт ISO 12931:2012 «Критерії ефективності засобів аутентифікації для боротьби з контрафактними непродовольчими товарами» підвищить довіру споживачів, надійність ланцюгів постачань та допоможе державним агентствам розробити і впровадити превентивні та стримуючі заходи та штрафні санкції.
|
Детальніше...
|
|
|
|
|
Сторінка 311 з 401 |