"Урядовий кур`єр": "З прийняттям законодавчих змін за виготовлення неякісної продукції на підприємців накладатимуть великі штрафи" |
|
|
|
За що відповідатимуть виробники
Хоча б раз на день кожен з нас заходить до магазину, щоб купити харчі. Та коли оглядаєш буквально набиті різноманітними товарами полиці, мимоволі закрадається думка — наскільки якісна та безпечна ця продукція. Дослідження, які проводять як громадські організації, так і державні контролюючі органи, доводять, що попри широкий асортимент товарів, справді якісних серед них дуже мало.
Для урядовців ця ситуація не є секретом, тому вони активно працюють над її поліпшенням. З цією метою до Закону «Про якість і безпеку харчових продуктів» та низки інших законів готуються зміни, які повинні кардинально змінити ситуацію на краще.
|
Детальніше...
|
Впроваджується європейська модель контролю за якістю харчів |
|
|
|
Впровадження нової моделі передбачено законопроектом «Про якість і безпечність харчових продуктів», що наразі передається на розгляд до Верховної Ради. Згідно з ним, в Україні створюється єдиний компетентний орган, який відповідатиме за дотримання норм у цій галузі. Про це сьогодні в ефірі «Радіо Ера» FM повідомив Голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Іван Бісюк.
|
Детальніше...
|
«Комсомольская правда в Украине»: Как не испортить пикник кетчупом |
|
|
|
Сезон шашлыков в разгаре! Со спе циями к шашлычку мы разобрались в прошлом выпуске "Экспертиза "КП", а сегодня пришло время изучить кетчупы. Ведь, как известно, с правильным соусом можно съесть даже газету!
Правильный состав
Кетчупы относятся к томатным соусам, а значит, должны готовиться из свежих помидоров или из томатной пасты. Правда, количество этих основных ингредиентов может быть очень разным. Специалисты утверждают, что качественные кетчупы отличаются высоким содержанием томатной пасты - до 40 процентов! Но в реальности и 15 процентов пасты в кетчупе - это тоже совсем неплохо!
|
Детальніше...
|
Петро Порошенко: Ринок України для якісних білоруських товарів буде відкрито |
|
|
|
Ринок України для якісних білоруських товарів буде відкрито. Про це заявив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко на брифінгу за підсумками сьогоднішнього візиту до Республіки Білорусь.
Міністр наголосив, що таке рішення стало результатом тривалої копіткої роботи обох Сторін. За його словами, проблема стосувалася безпеки продукції, що постачалася до України. Станом на сьогодні, як зазначив Петро Порошенко, українські експерти здійснили перевірку молокопереробних підприємств Білорусі, опрацювали питання суттєвого покращення контролю за продукцією, що постачається в Україну, а також чітко окреслили спільні заходи, які мають забезпечити безпеку відповідної продукції для її виходу на український ринок.
|
Детальніше...
|
Закон про якість і безпеку харчових продуктів ВР розгляне після 7 травня |
|
|
|
Після 7 травня законопроект «Про якість і безпеку харчових продуктів» буде передано на розгляд Верховної Ради. Це стало можливим після його ухвалення Урядом 25 квітня 2012 року. Законопроект передбачає суттєві зміни в процесах виготовлення та реалізації харчів, зокрема за неякісну продукцію відповідальні особи будуть притягатися до кримінальної відповідальності. Про це під час прес-конференції повідомили заступник Міністра аграрної політики та продовольства Олександр Сень і Директор Департаменту ветеринарної медицини Держветфітослужби Віталій Башинський.
Урядовий портал |
Петро Порошенко: ведеться скоординована робота для виходу вітчизняного виробника на ринок Російської Федерації |
|
|
|
27 квітня відбулась робоча нарада Міністра економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка з представниками молокопереробних підприємств.
В рамках зустрічі було зазначено, що жоден український завод, який пройшов чи проходить перевірку з боку РФ не спрямовував на її ринок свою продукцію і зараз виробництва завершують усі необхідні процедури для відновлення експорту.
|
Детальніше...
|
43 засідання Науково-технічної комісії зі стандартизації і 26 засідання Робочої групи з інформаційних технологій Міждержавної Ради зі стандартизації, метрології та сертифікації |
|
|
|
З 18 по 19 квітня 2012 року у м. Кишинів (Республіка Молдова) відбулось 43-тє засідання Науково-технічної комісії з стандартизації (НТКС) та 26-те засідання Робочої групи з інформаційних технологій (РГ ІТ) Міждержавної Ради зі стандартизації, метрології та сертифікації (МДР). Засідання проходили в Національному інституті стандартизації і метрології Республіки Молдова. У засіданнях взяли участь члени НТКС, РГ ІТ та експерти з шести країн-членів СНД, а саме: Азербайджанської Республіки, Республіки Білорусь, Республіки Казахстан, Республіки Молдова, Російської Федерації, України, а також Бюро стандартів МДР. Від України у заходах взяли участь голова делегації, заступник директора Департаменту технічного регулювання – начальник управління зі стандартизації і оцінки відповідності С. В. Алексеєв, член НТКС від України, заступник директора інституту – начальник науково-дослідного відділу НДІ стандартизації ДП «УкрНДНЦ» Т. Б. Гордієнко та співробітник Служби безпеки України А. Р. Курилич.
|
Детальніше...
|
Стандарт ISO дозволить поліпшити внутрішнє середовище будівель |
|
|
|
Новий стандарт ISO на проектування внутрішнього візуального середовища будівель дозволить проектувальникам, архітекторам, будівельникам і наглядовим органам забезпечити передовий рівень техніки з метою захисту здоров'я, безпеки, благополуччя й ефективності праці осіб, які використовують будівлю.
Візуальний внутрішній комфорт приміщення має на увазі не тільки освітлення, адекватне для роботи. Новий стандарт ISO встановлює принципи обліку різних параметрів, які впливають на якість внутрішнього середовища.
Стандарт ISO 16817:2012 «Проектування середовища будівель. Внутрішнє середовище будівель. Процес проектування візуального середовища» допоможе членам проектних груп за допомогою конкретної процедури гарантувати необхідний візуальний комфорт, оптимальний фізіологічний вплив світла, а також поліпшити характеристики енергоспоживання і забезпечити невиснажливий сталий розвиток ресурсів.
|
Детальніше...
|
|
|