В цьому році був опублікований стандарт ISO 230-1:2012 «Норми і правила випробувань механічних верстатів. Частина 1. Геометрична точність верстатів, що працюють на холостому ходу або в квазістатичному режимі».
Новий стандарт встановлює методи випробувань для визначення точності верстатів, що працюють або на холостому ходу, або в квазістатичному режимі, за допомогою перевірки геометричної точності і точності механічної обробки. Ці методи також можуть застосовуватися до інших типів виробничих установок.
|
Детальніше...
|
|
Новий стандарт ISO допоможе захистити косметику від мікробів |
|
|
|
Багато хто з нас користується декоративною чи гігієнічною косметикою: шампунями, дезодорантами, засобами гігієни тощо. Але, як ми можемо дізнатися чи безпечні застосовувані нами кошти? Новий стандарт ISO допоможе оцінити антимікробний захист косметики.
Існує кілька способів захисту косметики:
хімічне консервування;
хімічна формула;
дизайн упаковки;
виробничий процес.
Новий стандарт ISO 11930:2012 «Косметика. Мікробіологія. Оцінка антибактеріального захисту косметичного засобу» допоможе перевірити ефективність цих способів для забезпечення захисту споживачів.
|
Детальніше...
|
Комсомольская правда в Украине: Осторожно: газировка! |
|
|
|
"Комсомолка" продолжает разбираться, чем мы утоляем жажду в летнюю жару. В прошлых выпусках нашего проекта мы поговорили о соках, нектарах и квасе, а сегодня настала очередь сладкой газировки
Вреднее некуда
Всевозможные рейтинги из года в год ставят сладкую газировку на одно из первых мест в списках самых вредных продуктов. Диетологи убеждены, что регулярное потребление подобных напитков наносит организму вред не меньший, чем картофель фри, чипсы, майонез, а также все колбасно-сосисочное многообразие, вместе взятое.
|
Детальніше...
|
Оголошено 4-ий Конкурс на здобуття Премії СНД за досягнення у сфері якості продукції та послуг у 2012-2013 рр. |
|
|
|

Оголошено 4-ий Конкурс на здобуття Премії СНД за досягнення у сфері якості продукції та послуг у 2012-2013 рр.
Рішення про оголошення 4-го Конкурсу на здобуття Премії СНД за досягнення у сфері якості продукції та послуг у 2012-2013 рр. було прийнято на 41-му засідання Міждержавної ради зі стандартизації, метрології та сертифікації.
Докладна інформація щодо проведення Конкурса надається на сайті Міждержавної ради зі стандартизації, метрології та сертифікації. |
Российская газета: Эксперты предлагают ввести мораторий на ввоз ГМО в Россию |
|
|
|
Эксперты предлагают ввести пятилетний мораторий на ввоз в Россию трансгенной продукции и на ее выращивание на территории России страны после вступления в ВТО. В противном случае они опасаются давления США на экологическую и правозащитную политику России.
4 июля эксперты по вопросам ГМО (генно-модифицированных организмов) дали пресс-конференцию и объяснили риски, с которыми столкнется страна при вступлении во Всемирную торговую организацию.
|
Детальніше...
|
Центр Экспертиз Тест: Тест: уксус спиртовой |
|
|
|
Тест: уксус спиртовой. Продукт, качество которого не меняется >>>
Обычный самый дешевый уксус отличается от других продуктов питания тем, что стабилен в отношении качества. Это очень хорошо видно по тестам, проведенным Центром Экспертиз "ТЕСТ". Половина или немного больше производителей и их марок из года в год подтверждают свое качество. А значительная часть изготовителей продолжает обманывать потребителей, иногда меняя марки, но, не меняя при этом качество.
Центр Экспертиз Тест |
Центр Экспертиз Тест: Тест: сливочное масло |
|
|
|
Тест: сливочное масло. Полезный жир – сливочное масло >>>
Сливочное масло хоть и представляет собой жировой продукт, но при этом несет для организма человека много пользы. Разумеется, при условии его употребления в адекватных количествах. Сливочное масло на 96-97% усваивается организмом благодаря низкой температуре плавления молочного жира (около 32 град. С). Кроме того, масло содержит жирорастворимые витамины: витамин А и его провитамин каротин, витамины Д и Е. Поэтому, если молочный жир заменить каким-нибудь растительным (пальмовым, кокосовым), то потеряется не только легко усваиваемый жир, а и сопутствующие полезные вещества. Сливочное масло – не 100%-ный жир, оно обязательно содержит воду (15-25% в зависимости от вида масла), немного белка и углеводов (лактозы), а также витамины и минеральные вещества.
Центр Экспертиз Тест |
«Урядовий кур¢єр»: Куди зникли помідори з кетчупів? |
|
|
|
Експертиза
З чого насправді виготовляють вітчизняну приправу до шашлику, дізнавався «Урядовий кур’єр»
У більшості споживачів якість кетчупу не викликає сумнівів. Адже помідори, з яких його виготовляють, непогано плодоносять в Україні. Та й спецій, які додають до нього, теж вистачає. Тому мало хто зі споживачів очікує знайти у складі цієї приправи ароматизатори, консерванти, замінники цукру, сподіваючись, що кетчуп мав би бути натуральним продуктом. Проте міг би бути, та не є таким. Тож із чого насправді виготовляють українську приправу до шашлику, дізнавався «Урядовий кур’єр».
Прихований ароматизатор
Навіщо в натуральний томатний кетчуп додавати штучні консерванти, які подовжують термін придатності продукту, якщо альтернативою їх використання є пастеризація чи стерилізація?
|
Детальніше...
|
Новини законодавства (Постанова ВРУ від 04.07.2012 h/ №5049-V) |
|
|
|
|
|
|
|
Сторінка 325 з 408 |