|
Новий стандарт ISO на оправи для окулярів |
|
|
|
Якщо ви носите окуляри, то розумієте наскільки важлива зручна оправа, яка не ламається, не деформується і не викликає небажаних алергічних реакцій (наприклад, при вивільненні нікелю). З метою забезпечення безпеки окулярів різних світових виробників ISO розробила стандарт з базовими вимогами до оправ для окулярів.
Голова робочої групи, яка розробила стандарт, Рональд Реббеттс коментує: «Процес виготовлення оправ для окулярів, як і іншої сучасної продукції найчастіше охоплює декілька країн на шляху до точок продажу. Для забезпечення конкурентоспроможності на глобальних ринках виробникам необхідно керуватися єдиними технічними вимогами. Фахівці з виготовлення окулярів повинні бути впевнені в тому, що володіють всією інформацією та вимогами про пропоновану ними продукцію. Споживачі ж хочуть мати гарантію, що оправи безпечні, зручні і міцні. Новий стандарт ISO 12870 дає їм цю можливість».
|
Детальніше...
|
ISO і IHO посилюють співпрацю в галузі гідрографічних стандартів |
|
|
|
Глобальна мережа національних органів зі стандартизації і найбільший світовий розробник міжнародних стандартів - ISO і Міжнародна гідрографічна організація - IHO підписали меморандум про наміри MoU, який створить умови для зміцнення співпраці.
Меморандум про наміри підписали генеральний секретар ISO Роб Стіл і президент керуючого комітету IHO Александрос Маратос.
Штаб-квартира Міжнародної гідрографічної організації розташована в Монако. Це міждержавна організація, що встановлює міжнародні стандарти в області навігаційної карто-і гідрографії. Організація прагне гармонізувати стандарти з міжнародними стандартами, що розробляються технічним комітетом ISO / TC 211.
|
Детальніше...
|
Олександр БАЛДИНЮК: «Реформа запроваджує презумпцію невинності для виробника» |
|
|
|
"Урядовий кур`єр"
Президент об’єднання виробників кондитерської, харчоконцентратної та крохмалопатокової галузей Олександр БАЛДИНЮК
Ще один парадокс нашої дійсності: сьогодні виробник має довести, що він не збирається порушувати закон і не порушує його. Така система чомусь сприймається усіма як належне, хоча насправді тут маємо ситуацію в стилі знаменитого письменника Оруела. Уявіть собі, що ви маєте кожного ранку нести довідки до міліції, буцімто вночі не зробили нічого протиправного. І тільки на тій підставі, що маєте фізичну можливість щось скоїти. Смішно?
|
Детальніше...
|
Ринковий нагляд. Практичні методи нагляду за ринком. Частина В. Розділ 4 |
|
|
|

Частина В — Управління наглядом за ринком
4 Нагляд за ринком — етап планування
Країни-члени витрачають значні фінансові ресурси на організацію та проведення нагляду за ринком. Ці ресурси повинні бути витрачені правильно та ефективно. Отже, належне планування, встановлення належних пріоритетів, а також контроль запланованих заходів є важливою частиною завдання органу з нагляду за ринком. Значна частина цієї книги буде присвячена методам планування та організації діяльності з нагляду за ринком.
|
Детальніше...
|
Вітаємо зі святом Перемоги! |
|
|
|
"Урядовий кур`єр": "З прийняттям законодавчих змін за виготовлення неякісної продукції на підприємців накладатимуть великі штрафи" |
|
|
|
За що відповідатимуть виробники
Хоча б раз на день кожен з нас заходить до магазину, щоб купити харчі. Та коли оглядаєш буквально набиті різноманітними товарами полиці, мимоволі закрадається думка — наскільки якісна та безпечна ця продукція. Дослідження, які проводять як громадські організації, так і державні контролюючі органи, доводять, що попри широкий асортимент товарів, справді якісних серед них дуже мало.
Для урядовців ця ситуація не є секретом, тому вони активно працюють над її поліпшенням. З цією метою до Закону «Про якість і безпеку харчових продуктів» та низки інших законів готуються зміни, які повинні кардинально змінити ситуацію на краще.
|
Детальніше...
|
Впроваджується європейська модель контролю за якістю харчів |
|
|
|
Впровадження нової моделі передбачено законопроектом «Про якість і безпечність харчових продуктів», що наразі передається на розгляд до Верховної Ради. Згідно з ним, в Україні створюється єдиний компетентний орган, який відповідатиме за дотримання норм у цій галузі. Про це сьогодні в ефірі «Радіо Ера» FM повідомив Голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Іван Бісюк.
|
Детальніше...
|
«Комсомольская правда в Украине»: Как не испортить пикник кетчупом |
|
|
|
Сезон шашлыков в разгаре! Со спе циями к шашлычку мы разобрались в прошлом выпуске "Экспертиза "КП", а сегодня пришло время изучить кетчупы. Ведь, как известно, с правильным соусом можно съесть даже газету!
Правильный состав
Кетчупы относятся к томатным соусам, а значит, должны готовиться из свежих помидоров или из томатной пасты. Правда, количество этих основных ингредиентов может быть очень разным. Специалисты утверждают, что качественные кетчупы отличаются высоким содержанием томатной пасты - до 40 процентов! Но в реальности и 15 процентов пасты в кетчупе - это тоже совсем неплохо!
|
Детальніше...
|
|
|
|
|
Сторінка 332 з 408 |