Завтрак с Комсомолкой: Как выбрать маринованный огурчик! (Моніторинг ЗМІ) |
|
|
|
Пряные, упругие, хрустящие, остренькие - словом, очень вкусные!
А учитывая, что на дворе пост, спрос на маринованные огурчики
не падает
Польза или бесполезность?
Маринованные огурцы хороши и как закуска, и как составляющая всевозможных салатов и прочих блюд. Однако мнения специалистов относительно полезности данного продукта расходятся.
По мнению диетолога Ларисы Бутковой, огурцы, даже маринованные, очень полезны. В них сохраняются полезные микроэлементы, а влага, которая находится в огурцах, обладает свойствами структурированной воды, поскольку насыщена кислородом. Что касается уксусной кислоты, входящей в состав маринада, то она вредна только в больших количествах. В целом кислая среда препятствует образованию солей кальция, которые оседают на суставах и являются основой для развития остеохондроза.
|
Детальніше...
|
|
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) щорічно в світі через низьку якість води вмирає близько 5 млн. чоловік. Інфекційна захворюваність населення, пов'язана з водопостачанням, сягає 500 млн. випадків на рік. Це дало підставу назвати проблему водопостачання доброякісною водою в достатній кількості проблемою номер один.
Якість води характеризується її фізичними, хімічними і бактеріологічними властивостями. У свою чергу, ступінь бактеріологічної забрудненості води визначається числом бактерій, що містяться в 1 куб.см води. Вода поверхневих джерел містить бактерії, внесені стічними і дощовими водами, тваринами і т.д. Таким чином, визначення бактеріологічної забрудненості води стає життєво важливим завданням, в якій величезна роль відводиться методам визначення якості води.
|
Детальніше...
|
Опубліковано стандарт ISO, який встановлює характеристики шкіри для покриття меблів |
|
|
|
Шкіряні меблі завжди була ознакою багатства та розкоші. Завдяки своїм чудовим експлуатаційним якостям, шкіряні меблі здавна цінуються і вважаються невід'ємним атрибутом престижу та розкоші. Раніше вона брала в свої обійми королів і принцес, і прикрашала замки середньовічної Європи.
Сьогодні шкіряні меблі переживають друге народження. Вони можуть стати прикрасою будь-якого інтер'єру, як класичного, так і самого сучасного. Шкіра - прекрасний натуральний матеріал, який відрізняється високою зносостійкістю, екологічністю і повітропроникністю. До того ж він легко миється і може прослужити не одне десятиліття.
|
Детальніше...
|
До уваги Державних підприємств Науково-виробничих центрів стандартизації, метрології та сертифікації! |
|
|
|
Шановні колеги!
Повідомляємо, що ДП «Укрметртестстандарт»
15 травня 2012 року
проводить семінар (для фахівців Державних підприємств Науково-виробничих центрів стандартизації, метрології та сертифікації) на тему
«Актуальні питання в сфері стандартизації та технічного регулювання в Україні»,
під час якого будуть розглядатися наступні питання:
- Зміни в законодавстві України щодо технічного регулювання. Структура системи технічного регулювання в Україні, схема підпорядкування та взаємодії.
- Функції Держспоживінспекції України.
- Напрямки розвитку національної системи стандартизації в Україні.
- Нове в порядку анулювання та відновлення реєстрації ТУ.
- Питання, що виникають під час реєстрації ТУ на різні види продукції.
- Зміни в системі контролю якості харчових продуктів. Проблеми та шляхи вирішення.
- Основні питання після введення в дію ДК 016-2010 «Державний класифікатор продукції та послуг» та шляхи їх вирішення.
Запрошуємо фахівців в галузі стандартизації та технічного регулювання взяти участь у роботі семінару.
Запрошення (ЗАВАНТАЖИТИ) відправляйте:
тел./факс +38 044 423-77-41
e-mail:
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
|
Микола Присяжнюк: Відновлення поставок українських сирів до РФ потребує гармонізації стандартів обох країн |
|
|
|
Для відновлення поставок продукції вітчизняних сироробних підприємств на російський ринок потрібно уніфікувати технічні регламенти України та Росії у сфері безпечності та якості продовольства. Про це 3 березня на прес-конференції за участі Голови Росспоживнагляду Геннадія Онищенка повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк.
Як зазначив Міністр, на сьогодні потенціал Росії та України в аграрному секторі є значним, саме тому питання якості та безпечності продовольства має велике значення для обох країн. Тож Україна має уніфікувати стандарти виробництва не лише до світових вимог, а в першу чергу, до норм тих країн, з якими Україна веде торгівлю.
«На сьогодні виникає дуже важливе питання гармонізації стандартів у рамках тих країн, які ведуть між собою торгівлю та в рамках світових стандартів. Тому наше завдання - якомога швидше уніфікувати законодавство та вивести виробництво продуктів харчування на рівень тих стандартів і технічних регламентів, які ми задекларували в угодах з іншими країнами», - зауважив Міністр.
|
Детальніше...
|
Петро Порошенко: з російською стороною досягнуто ряд домовленостей щодо врегулювання торговельних відносин |
|
|
|
Відносини в сфері національного контролю з боку України будуть врегульовані в швидкому часі і обмеження на експорт сирів українського виробництва з боку Російської Федерації будуть зняті. Про це заявив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко після зустрічі з Керівником Федеральної служби з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини Російської Федерації Геннадієм Оніщенком.
Міністр уточнив, що обмеження будуть зняті одразу після опрацювання тих зауважень, які висловила російська сторона.
|
Детальніше...
|
Надійна щітка - здорові зуби |
|
|
|
Зубна щітка - предмет першої необхідності будь-якої людини. Якщо людина може обходитися без телефону, телевізора, комп'ютера і інших дарів цивілізації, то прожити недовго без зубної щітки і пасти може не кожен. До вибору потрібно підходити серйозно і відповідально, тому що від її якості залежить стан зубів.
Опублікований в цьому році стандарт ISO 20126:2012 «Стоматологія. Ручні зубні щітки. Загальні вимоги та методи випробувань» є переглянутим виданням стандарту ISO 20126:2005. Цей документ буде цікавий виробникам продукції, призначеної для гігієни порожнини рота.
|
Детальніше...
|
Опубліковано стандарт ISO на знаки безпеки |
|
|
|
У цьому році була опублікована третя частина стандарту ISO 3864, присвяченого графічним символам, в якій встановлюються принципи проектування графічних символів, використовуваних в знаках безпеки.
Знаки безпеки призначені для візуального сприйняття інформації в цілях забезпечення безпеки в різних сферах діяльності людини.
Мета розміщення вказаних знаків - запобігти нещасним випадкам, знизити кількість випадків травматизму в момент виникнення нештатних ситуацій (пожеж або аварій), знизити матеріальні збитки і т.д.
Спеціальні знаки і сигнали покликані забезпечити однозначне розуміння певних вимог без застосування слів або з їх мінімальною кількістю.
У стандарті ISO 3864-3:2012 «Символи графічні. Кольори та знаки безпеки. Частина 3. Принципи розробки графічних символів, використовуваних в знаках безпеки» наведені принципи, критерії та рекомендації з розробки графічних символів, використовуваних в знаках безпеки, визначених у стандарті ISO 3864 -1 «Символи графічні. Кольори та знаки безпеки. Частина 1. Принципи проектування для знаків і маркування безпеки», і для елементів знаків безпеки, що застосовуються в етикетках безпеки на виробах, як визначено в стандарті ISO 3864-2 «Символи графічні. Кольори та знаки безпеки. Частина 2. Принципи проектування для етикеток безпеки на виробах».
Джерело: http://technormativ.ru |
Тримаємо кислотність на рівні |
|
|
|
Однією з найбільш важливих характеристик виробництва ферментованих молочних продуктів є кислотність сировини. Навіть незначна її зміна здатна суттєво вплинути на якість готової продукції.
Стандарт ISO/TS 11869:2012 (IDF 150) «Ферментовані молочні продукти. Визначення титруємої кислотності. Потенціометричний метод» визначає потенціометричний метод визначення титруємої кислотності натурального йогурту, ароматизованого йогурту, фруктового йогурту, питного йогурту, сирної маси з фруктами і без та інших ферментованих молочних продуктів.
Зазначений стандарт є переглянутою редакцією стандарту ISO 11869:1997.
Джерело: http://technormativ.ru |
|
|
|
|
Сторінка 336 з 408 |