Вітчизняна курятина повернеться на ринок Росії |
|
|
|
ПАТ «Миронівський хлібопродукт» відновить поставки тваринницької продукції до Росії. Про це йдеться в офіційному повідомленні Россільгоспнагляду.
Обмеження на ввіз продукції провідної агропромислової компанії тривало з жовтня минулого року.
З 2 лютого «Миронівський хлібопродукт» відновив поставки тваринницької продукції до Росії. На це дав відповідний дозвіл Россільгоспнагляд. Зокрема, йдеться про скасування обмежень на експорт курятини підприємства «Миронівська птахофабрика», яке входить до складу «Миронівського хлібопродукту».
Попереднє рішення про заборону поставок української курятини до РФ було винесено через порушення ветеринарно-санітарних вимог.
Джерело: «Урядовий портал» |
|
Держспоживінспекція, "Укоопспілка" та ряд провідних вітчизняних товаровиробників підписали Меморандум про співпрацю |
|
|
|
6 лютого Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів, Центральна спілка споживчих товариств («Укоопспілка») та ВАТ «Яготинський маслозавод», ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат» та інші підписали Меморандум про співробітництво.
Меморандум направлений на реалізацію Програми Президента України Віктора Януковича «Україна для людей» та турботу про кожного громадянина. Уряд країни та особисто Прем’єр-міністр Микола Азаров приділяють особливу увагу питанню безпеки та якості продукції.
Основні положення Меморандуму спрямовані на недопущення обмеження конкуренції на українському ринку та захист прав споживачів, забезпечення рівних умов приєднання до програми «З турботою про Українське!», прозорість та відкритість прийняття рішень.
За матеріалами: http://www.kmu.gov.ua |
Новини законодавства (Постанова КМУ №1403 від 26.12.2011 р.) |
|
|
|
Володимир Павленко: Мінекономрозвитку посилить нагляд за якістю продукції, що реалізовується на вітчизняному ринку |
|
|
|
Мінекономрозвитку і Держспоживінспекція посилюють нагляд за якістю продукції, що реалізовується на вітчизняному ринку. Про це повідомив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі – керівник апарату Володимир Павленко.
«На сьогоднішній день принциповим питанням є забезпечення перевірки не суб’єктів господарювання, а безпечності продукції, яка розміщена на ринку», - наголосив Володимир Павленко.
Заступник Міністра поінформував, що вже в цьому році на виконання закону, який врегульовує питання державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції, буде створена інформаційна система ринкового нагляду. Вона працюватиме в формі автоматизованого електронного обміну інформацією між органами державного ринкового нагляду, митними органами щодо продукції, яка не відповідає встановленим вимогам або становить серйозний ризик для людей.
|
Детальніше...
|
Встановлення зв’язків для успішного експорту |
|
|
|
Співробітництво організацій з сприяння торгівлі та національних органів з стандартизації
(Закінчення)
(Початок статті)
7. Відображення ланцюгів створення цінності
Підхід ланцюга часто використовується для визначення ступеню фрагментації діяльності організації та узгодженості процесів в її межах, а також для виявлення взаємозв’язків і взаємозалежності між міжнародними торговцями та суб’єктами економічної діяльності в різних країнах. Співвідношення у ланцюзі створення цінності підкреслюють той факт, що більшість товарів та послуг створюються відповідно до складного і послідовного комплексу заходів. Події на світових ринках за останні кілька десятиріч значно ускладнили внутрішні групові зв’язкі та способи координації діяльності різних організацій. З точки зору стратегії розвитку бізнесу та торгівлі ланцюги створення цінності все частіше використовуються для вирішення двох ключових питань:
- Як мобілізувати діяльність приватного сектора з метою сприяння розвитку, скороченню бідності і переходу з боку пропозиції у бік попиту?
- Як підтримати виробничу діяльність дрібних виробників та відокремлених груп населення в умовах глобалізації?
|
Детальніше...
|
Центр Експертиз Тест: "Тест: суши. Суши по-украински: полезно или опасно?" |
|
|
|
"Тест: суши. Суши по-украински: полезно или опасно?>>>
В последнее время все больше диетологов заявляют о том, что самой "правильной" является японская кухня. Конечно, съездить в Японию, чтобы отведать местных кулинарных творений могут себе позволить лишь некоторые украинцы. Для остальных выходом остается посещение японских ресторанов, благо в них в Украине, особенно в столице недостатка нет. Или же можно попробовать приготовить нечто японское самому, поскольку супермаркеты предлагают достаточный выбор ингредиентов. Безусловно, и в местных ресторанах, и тем более в домашних условиях японские блюда получаются так сказать на украинский манер.
Джерело: Центр Експертиз Тест |
Новини законодавства (Постанови КМУ №1400 від 26.12.2012 р., №1401 від 26.12.2012 р.) |
|
|
|
Моніторинг ЗМІ: "Чорний список продуктів: звідки олія в українському сирі" |
|
|
|
Скандал з якістю українських сирів набирає обертів. Росспоживнагляд звинуватив українських сироварів у використанні рослинного жиру і опублікував "чорний список" виробників.
Експерти відзначають, що претензії до якості сиру можуть бути необґрунтованими. В Україні дійсно часто фальсифікують м'ясну і молочну продукцію, але сир - аж ніяк не лідер чорного списку.
Президент Центру споживчих експертиз ТЕСТ Валентин Безрукий стверджує, що ситуація з вмістом в українському сирі рослинних (замість тварин) жирів дещо відрізняється від того, що стверджують російські колеги. Згідно з результатами досліджень українських твердих сирів, проведені тести влітку 2011 року, з 15-ти куплених в роздробі сирів у двох був виявлений немолочний жир. Однак, на етикетці саме цих продуктів було зазначено не "сир", а "сирний продукт". Тому претензій до виробників у даному випадку бути не може, адже в сирному продукті допускається використання жирів і білку немолочного походження.
|
Детальніше...
|
Встановлення зв’язків для успішного експорту |
|
|
|
Співробітництво організацій з сприяння торгівлі та національних органів з стандартизації
(Продовження)
(Початок статті)
6. Можливі галузі співробітництва
Під час наради було з’ясовано, що на сьогоднішній день невелика частка NSBs та TPOs вже активно або формально співпрацює. Окремі країни та їхні організації повинні вибрати такі умови співробітництва, які будуть більш ефективними для їхніх національних звичаїв та практики. Умови співробітництва, обговорені в ході наради, наведені на малюнку 8 і докладно описані в наступних розділах.
|
Детальніше...
|
|
|
|
|
Сторінка 336 з 401 |