Моніторинг ЗМІ: "Ах, обмануть меня нетрудно - я сам обманываться рад" |
|
|
|
Наталья МИЧКОВСКАЯ , «Комсомольская правда в Украине»
Какие уловки используются для того, чтобы покупатель клюнул на некачественный товар в красивой упаковке?
В ассортименте типичного супермаркета представлены тысячи наименований товаров, так что определиться с выбором бывает очень непросто. Чаще всего у покупателя нет времени на скрупулезное изучение цен, состава, потребительских свойств и прочих характеристик, но тем не менее мало кто уходит из магазина с пустыми руками. Эксперты уверены: в немалой степени к выбору нас подталкивает именно упаковка.
|
Детальніше...
|
|
Прийнято Рішення щодо Плану заходів з реалізації другого етапу Стратегії економічного розвитку СНД на період до 2020 року |
|
|
|
Новини законодавства (Угода про співробітництво в галузі оцінки відповідності) |
|
|
|
Ні ураженню! Безпека електричних машин завдяки стандарту ISO |
|
|
|
Наскільки безпечні електричні машини? Чи існує ризик ураження електричним струмом?
У відповідь на ці побоювання ISO оновила стандарт на системи безпеки в електричних та гібридних автомобілях з метою запобігання травм, пов'язаних з електроенергією. Стандарт ISO 6469-3:2011 «Транспорт дорожній електричний. Вимоги техніки безпеки. Частина 3. Захист людей від ураження електричним струмом» сприятиме виходу електромобілів на світовий ринок.
|
Детальніше...
|
Стандарт ISO удосконалив захист персональних даних про стан здоров'я |
|
|
|
ISO опублікувала новий стандарт, який збільшить захист персональної медичної інформації, яка обробляється, зберігається та передається за допомогою комп'ютерних системи для подальшого використання лікарями та іншими організаціями охорони здоров'я. Стандарт ISO/TS 14265:2011 «Інформатика в галузі охорони здоров'я. Класифікація цілей для обробки інформації про стан здоров'я людини» встановлює набір високорівневих категорій цілей, для яких може використовуватися особиста медична інформація.
Електронні медичні записи (EHRs) використовуються все частіше і частіше. Вони охоплюють систематичний електронний збір інформації про стан здоров'я окремих пацієнтів або груп населення, наприклад, дані про фізичне або психічне здоров'я людей або про надані медичні послуги.
|
Детальніше...
|
Новий стандарт ISO робить процес опромінення харчових продуктів безпечним |
|
|
|
Новий стандарт ISO встановлює доскональні вимоги до процесу опромінення харчових продуктів, що використовується зазвичай для поліпшення якості та безпеки харчових продуктів. Стандарт буде корисним для виробників, підприємств, які проводять опромінення, контролюючих органів, клієнтів і, в кінцевому рахунку, споживачів.
Стандарт ISO 14470:2011 «Опромінення харчових продуктів. Вимоги до розробки, валідації та поточного контролю процесу опромінення з використанням іонізуючого випромінювання для обробки харчових продуктів» не тільки встановлює вимоги, але і дає рекомендації щодо їхнього виконання.
|
Детальніше...
|
Діяльність з кібер-безпеки. Рішення для бізнесу |
|
|
|
Стаття публікується у Інформаційному бюлетені з міжнародної стандартизації 3-2011
Існує багато різноманітних історій про кібер-загрози, з якими стикаються підприємства, уряди та громадяни. Це не просто чутки, такі загрози є реальними, а їхній вплив є досить значним.
Новина щодо інформаційної діяльності сайту WikiLeaks поширилася подібно лісовій пожежі через світову пресу, телебачення та Internet-форуми. Результатом такої уваги стало те, що хакери активізували кібер-війну, встановлюючи на свої комп’ютери програмне забезпечення, яке дозволяє стати учасником запуску атак проти комерційних компаній.
|
Детальніше...
|
Новини законодавства (Постанова ВР від 07.02.2012 р. №4351) |
|
|
|
Моніторинг ЗМІ "Опыт США по созданию системы регулирования и контроля безопасности пищевых продуктов |
|
|
|
По мнению международных экспертов, система регулирования безопасности пищевых продуктов в Украине не в полной мере отвечает международным стандартам. Система государственного контроля не всегда эффективна, многие службы функционируют автономно за счет предоставления платных услуг производителям и практически не обмениваются между собой информацией о проверках. Их данные не систематизируются и не анализируются. Для того чтобы изменить подходы к контролю за безопасностью продуктов питания в Украине, необходимо воспользоваться опытом других стран. Так, может быть интересна система регулирования и контроля безопасности пищевых продуктов в США.
Различные аспекты практики безопасности пищевых продуктов сосредоточены на нескольких уровнях, таких, как: федеральный, государственные учреждения и муниципалитеты, предприятия, ассоциации, научно-исследовательские центры.
|
Детальніше...
|
|
|
|
|
Сторінка 342 з 408 |