Центр Експертиз Тест: "Тест: икра красная. Что случилось с красной икрой?" |
|
|
|
"Тест: икра красная. Что случилось с красной икрой? (Завантажити)
В этом же году, закупая образцы к тесту, мы столкнулись с несколькими новшествами в икорном мире. Во-первых, ранее большинство икры к нам завозилось из России и не просто завозилось, а и изготавливалось в России, т.е. непосредственно в "месте добычи" красной икры (под изготавливалось мы подразумеваем упаковку в потребительскую тару). Теперь же практически вся икра изготавливается в Украине, в том числе и марки, ранее производимые в России. Кстати, часть производителей завозит икру не из России, а из США. Это не обязательно плохо: хороший продукт из отборного пускай и привозного сырья можно сделать и у нас. Хотя идеальным вариантом считается приготовление и фасование икры в местах добычи, причем незамедлительное."
Джерело: http://test.org.ua/ |
|
34-а Генеральна асамблея ISO: Cтандарти - невід'ємний компонент зростання |
|
|
|
На відкритті 34-ї Генеральної асамблеї ISO в Нью-Делі виступив міністр Індії із споживчих та продовольчих питань, професор К. В. Томас. Він сказав: «Ми вважаємо стандартизацію невід'ємним компонентом зростання, важливим чинником створення сприятливих умов для торгівлі і ключовим інструментом захисту інтересів споживачів».
|
Детальніше...
|
Щодо змін до національних стандартів |
|
|
|
До уваги власників ТУ!
Наказом Держспоживстандарту України №341 від 19.09.11 р. (Завантажити) затверджено:
-
зміну №4 до ДСТУ 1.3:2004 «Національна стандартизація. Правила побудови, викладання, оформлення, погодження, прийняття та позначання технічних умов»,
-
зміну №4 до ДСТУ 1.6:2004 «Національна стандартизація. Правила реєстрації нормативних документів»
з наданням чинності з 01.10.2011 р.
Зокрема, згідно зі зміною №4 до ДСТУ 1.3:2004:
«3.11 … Технічні умови треба перевіряти регулярно, але не рідше одного разу на п`ять років після надання їм чинності чи останнього перевіряння, якщо не виникає потреби перевіряти раніше, у разі прийняття нормативно-правових актів, відповідних національних (міждержавних) стандартів та інших нормативних документів, якими регламентовано інші вимоги ніж ті, що встановлені в ТУ.
Власники ТУ повинні надавати до ДП, що здійснювало реєстрацію цих ТУ та змін до них, інформацію щодо перевіряння ТУ та завірену копію титульного аркуша з відміткою про перевіряння».
У разі недотримання власниками ТУ вимог п.3.11 ДСТУ 1.3:2004 державну реєстрацію ТУ буде анульовано ДП, яке їх реєструвало, на підставі п.8.5.7 ДСТУ 1.6:2004 (зміна №4). |
Затверджено Порядок використання коштів для гармонізації національних стандартів з міжнародними та європейськими |
|
|
|
Уряд затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для гармонізації національних стандартів з міжнародними та європейськими. Відповідна постанова прийнята на засіданні Кабінету Міністрів України 28 вересня.
Порядком передбачається встановити, що бюджетні кошти використовуються згідно з планом національної стандартизації на відповідний рік з метою забезпечення впровадження в Україні стандартів, гармонізованих з міжнародними та європейськими, і спрямовуються на розроблення проектів стандартів та здійснення координації заходів, пов’язаних з розробленням проектів стандартів.
Документом визначено, що напрями використання бюджетних коштів та результативні показники, що характеризують виконання бюджетної програми, щороку визначаються у паспорті бюджетної програми.
Прийняття постанови дозволить забезпечити цільове та ефективне використання коштів державного бюджету на гармонізацію національних стандартів з міжнародними та європейськими.
Джерело: http://www.kmu.gov.ua |
3D-друк - виробнича революція. Від масового виробництва до масової модифікації за допомогою адитивного виробництва |
|
|
|
3D друк, також відомий як AM (адитивне виробництва) або РМ (швидке виробництво), був вперше впроваджений більше ніж два десятиліття тому в формі RP (швидке прототипування). В теперішній час АМ розпочав перехід від масового виробництва до масової модернізації відповідно до потреб замовника і персоналізації у створенні багатьох товарів. Це призведе до появи більш енергетично ефективних і екологічно чистих виробничих процесів, а також викличе значні зміни у виробництві.
Масове виробництво
Масове виробництво бере свій початок у кінці 1890-х - початку 1900-х років. Воно в основному базується на ефективному виробництві великих обсягів товару, що призводить до економії та випуску більш дешевої продукції. Рентабельність капітальних вкладень є визначальним фактором. Більшість сучасних виробництв, як і раніше, використовують цю модель.
|
Детальніше...
|
Моніторинг ЗМІ: "Українські митники затримали 20 тонн молока з ГМО з Німеччини" |
|
|
|
Митники не пустили в Україну 20 тонн незбираного молока з Німеччини з вмістом генно-модифікованих організмів.
Як повідомили сьогодні, 28 вересня, у Державній митній службі, від німецької компанії-виробника в Україну надійшов вантаж з продуктом для годівлі тварин, який є замінником незбираного молока.
"Під час митного огляду товару були відібрані зразки даного молока для направлення на експертне дослідження", - відзначили в держслужбі.
|
Детальніше...
|
Стандарти на Веб-сервіси консорціуму W3C затверджені як стандарти ISO/IEC |
|
|
|
У вересні 2011 року консорціум World-Wide Web (W3C) і спільний технічний комітет ISO/IEC JTC 1 «Інформаційні технології» оголосили про офіційне затвердження пакета технологій Веб-сервісів W3C як міжнародних стандартів ISO/IEC. Тепер ці широко застосовуються технології, оформлені у вигляді стандартів ISO/IEC JTC 1, виграють від їхнього офіційного визнання національними організаціями, що буде сприяти функціональній сумісності та зменшенню ринкової фрагментації, а також принесе переваги для усіх користувачів.
|
Детальніше...
|
Інформація щодо технічних регламентів |
|
|
|
Держспоживстандарт розглянув лист Держмитслужби від 31.08.2011 № 11.1/3-16.3/12124 щодо надання переліків продукції, що підлягає оцінці відповідності, і з метою недопущення ввезення на територію України продукції (товару), яка не відповідає вимогам, встановленим законодавством або нормативними документами, чинними в Україні, надсилає для керівництва в роботі:
|
Детальніше...
|
Газета "Сегодня": "Сам себе эксперт: выбираем консервы" |
|
|
|
"Как выбрать качественные консервированные продукты.
Смотрите на дату изготовления консервов и качество этикетки
Сегодня прилавки ломятся от изобилия различных продуктов. Как выбрать из них качественные? На этот вопрос мы отвечаем в нашем спецпроекте «Сам себе эксперт». На этот раз речь пойдет о консервах.
МЯСНЫЕ
Порой производители грешат тем, что кладут много жира и заливки и мало мяса. Со стеклянной банкой проще — это можно увидеть сразу. Содержимое жестяной можно проверить, встряхнув банку: если мясо сильно болтается, то заливки многовато.
|
Детальніше...
|
|
|
|
|
Сторінка 347 з 401 |