Оновлено один із знаків екологічного маркування |
|
|
|
Різні види екологічного маркування в Україні та світі стають все популярнішими. Зазвичай знаки екологічного маркування свідчать про гарантовану вищу якість та безпечність маркованої продукції відносно її впливів на стан довкілля та здоров’я людини.
На підставі рішення Координаційної Ради органу з екологічного маркування від 07.04.2011 р. з 1 липня 2011 р. змінено логотип знаку добровільного екомаркування Всеукраїнської громадської організації «Жива планета» (член Федерації органічного руху України): обрис знаку «Екологічно чисто та безпечно» замінений на «Екологічний сертифікат», що чітко вказує на те, що цей знак є знаком відповідності встановленим екологічним стандартам.
|
Детальніше...
|
ISO готує стандарт хмарної безпеки |
|
|
|
ISO готує спеціальний стандарт, присвячений безпеці хмарних обчислень.* Основна спрямованість нового стандарту - вирішення організаційних питань, пов'язаних з хмарами. Однак в силу складності узгоджувальних процедур ISO остаточна версія документа повинна вийти лише в 2013 р.
ISO розробила попередню внутрішню версію спеціального стандарту, присвяченого питанням хмарної безпеки, повідомляє у своєму блозі Олексій Лукацький, менеджер з розвитку бізнесу Cisco. Обсяг проекту документа - 92 сторінок. Олексій Лукацький зміг ознайомитися з документом, оскільки Cisco бере участь в підкомітеті з інформаційної безпеки технічного комітету ТК22 при Ростехрегулювання і отримує доступ до всіх проектів стандартів, які готуються в ISO.
|
Детальніше...
|
Юрій Зваженко: «Харчовий бізнес повинен суворо виконувати вимоги з харчової безпеки, а інакше ним займатися не варто» |
|
|
|
Початок літа став серйозним випробуванням для харчовиків, постачальників та реалізаторів харчової продукції країн Західної Європи. Численні випадки кишкових отруєнь, які у червні були зафіксовані у тій самій Німеччині, змусили багатьох замислитися – а чи те ми їмо, і як це може позначитися на нашому здоров’ї?
В Україні все частіше реєструються випадки харчових отруєнь. Попереду половина літа, а синоптики обіцяють, що липень та серпень будуть особливо спекотними.
Міжнародна організація «Глобальна ініціатива з харчової безпеки» менш за все звертає увагу на температурні перепади та можливі їх наслідки. Вона постійно займається питаннями харчової безпеки та надає всіляку підтримку країнам та підприємствам, де з цим не все складається доладно.
Про те, чим конкретно займається GFSI і яку роботу вона проводить у нашій країні, розповідає спеціаліст Проекту Міжнародної фінансової корпорації (IFC) «Безпека харчової продукції в Україні» Юрій ЗВАЖЕНКО.
|
Детальніше...
|
ISO пропонує комплекс заходів для боротьби з розливами нафти |
|
|
|
ISO розробив комплекс заходів, що включає міжнародні стандарти, які можуть допомогти нафтогазовій промисловості запобігти та пом'якшити наслідки таких аварій, як розлив нафти в Мексиканській затоці в 2010 році і біля західного узбережжя Австралії в 2009 році. План заснований на отриманому досвіді і включає наступні аспекти:
- Огляд існуючих стандартів, що відносяться до цієї теми;
- Програму розроблення нових і вдосконалення існуючих стандартів.
Комплекс заходів, який стосується стандартів на буріння, будівництво та експлуатацію свердловин, розроблений технічним комітетом ISO/TC 67 «Матеріали, обладнання та морські платформи для нафтової та газової промисловості».
Голова комітету Ніл Рів вважає: «У такій міжнародній галузі досвід, отриманий під час аварій в одній країні, повинен поширюватися глобально. Міжнародні стандарти, розроблені технічним комі тетом ISO/TC 67, є одним із способів реалізації цього».
|
Детальніше...
|
Завершився Регіональний етап конкурсу «100 кращих товарів України» 2011 року у місті Києві |
|
|
|
Понеділок, 18 липня 2011, 08:18 |
Завершився Регіональний етап Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» 2011 року у місті Києві, який був оголошений рішенням Головної конкурсної комісії з 01 січня 2011 року
На участь у конкурсі в поточному році подано 88 заявок від 43 підприємств м. Києва.
По номінаціям в поточному році подано:
- продовольча група - 35 заявок;
- промислові товари для населення –14 заявок ;
- товарів виробничо–технічного призначення - 32 заявки;
- підприємства, які виконують роботи або послуги у побутовій сфері - 7 заявок.
|
Детальніше...
|
Моніторинг ЗМІ: "Особенности маркировки органических продуктов" |
|
|
|
"Украинский Органик-журнал
Особенности маркировки органических продуктов
Многие читатели задают вопрос: как отличить действительно органическую продукцию от ненастоящей, поддельной? На что стоит обратить внимание при покупке органической продукции, мы сегодня и поговорим. Organic, вопреки расхожему мнению, не какое-то расплывчатое понятие, которое осознать могут далеко не все. Продукция organic – это все то, что произведено в соответствии с определенными требованиями. К примеру, это требования Евросоюза.
|
Детальніше...
|
Видані сертифікати відповідності |
|
|
|
Науково-технічним відділом підтвердження відповідності з 04.07.2011 до 08.07.2011 року проводилися роботи з сертифікації готельних послуг, послуг харчування на підприємствах Києва та інших міст України.
За результатами цих робіт були видані сертифікати відповідності:
1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання готелю з рестораном, які надаються мотелем «Боршна» ФОП Пінчука В.І.; Чернігівська обл., с. Боршна.
1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання готелю без ресторану ДП «НДІБК»; м. Київ.
1 сертифікат відповідності на послуги харчування ресторану «Смерека» ТОВ «ВКФ «Лігена» з підтвердженням його класу «вищий»; Київська обл., м. Бориспіль.
1 сертифікат відповідності на послуги харчування кафе ТОВ «Оствесттур»; м. Київ. |
Моніторинг ЗМІ: тестування морозива |
|
|
|
Мир продуктов
Тестирование мороженого (Завантажити)
Эксперты считают мороженое не только десертом, но полноценным продуктом питания. Это утверждение обосновано – в составе мороженого содержатся молоко, легкоусваиваемые жиры, молочный белок, витамины, кальций. В мороженом с фруктовыми наполнителями присутствует пектин – вещество, благоприятное воздействие которого на организм специалисты связывают с энтеросорбирующими свойствами. Чтобы показать уровень качества продукции, которую производят лидеры украинского рынка мороженого, по инициативе редакции журнала «Мир Продуктов» в лаборатории Государственного предприятия «Укрметртестстандарт» было проведено исследование мороженого пломбир.
Джерело: http://www.prodinfo.com.ua |
|
|