Головна

Авторизація



Проекти змін до ДСТУ 1.2:2003 та ДСТУ 1.11:2004 PDF Друк e-mail

ukrndncНа виконання п. 5 Указу Президента України від 19 травня 2011 року  № 588/2011 «Про заходи щодо розв’язання актуальних проблем осіб з обмеженими фізичними можливостями» ДП «УкрНДНЦ» розроблено проекти змін до ДСТУ 1.2:2003 «Національна стандартизація. Правила розроблення національних нормативних документів» та ДСТУ 1.11:2004 «Національна стандартизація. Правила проведення експертизи проектів національних нормативних документів», які стосуються процедур погодження та експертизи проектів національних стандартів із виробництва товарів (робіт) і надання послуг з метою врахування у таких проектах потреб інвалідів по зору, слуху, з ураженням опорно-рухового апарата та інших маломобільних груп населення.

проект зміни до ДСТУ 1.2:2003 «Національна стандартизація. Правила розроблення національних нормативних документів» (Завантажити)

проект зміни до ДСТУ 1.11:2004 «Національна стандартизація. Правила проведення експертизи проектів національних нормативних документів» (Завантажити)

 
ГО "Експерт": "Тест: макароны твердых сортов пшеницы" PDF Друк e-mail
201145"Чрезвычайно популярный ныне продукт общественная организация «ЭКСПЕРТ» проверила на подлинность муки именно твердых сортов и многие другие параметры.

Но в чем польза макарон из твердых сортов пшеницы?

Конечно же, в первую очередь такие макароны популярны своей способностью не добавлять лишнего жирка, а без добавления жирных добавок к блюду – даже к похудению. За счет чего это происходит?

Дело в том, что в зернах такой пшеницы крахмал образует кристаллическую форму, который не разрушается при обработке. Кристаллический крахмал удерживает белок, который легко усваивается и дает энергию организму. В мягких сортах содержится крахмал аморфный – такой же, как в белом хлебе и булках. Он лишь способствует набору веса..."

Завантажити тест

Джерело: http://www.ukrexpertiza.org

 
Новий стандарт ISO допоможе зупинити витік енергії через вікна, двері і скляні дахи PDF Друк e-mail

201144У середньому будинок може втрачати через вікна до 30% енергії на обігрів або кондиціонування. Щоб підвищити ефективність використання енергії, ISO опублікувала новий стандарт, призначений для оцінки енергоефективності вікон, що дозволяє підвищити продуктивність і заощадити гроші власників житла.

Вікна, двері і скляні дахи, відомі також як конструкції для створення світлових прорізів, можуть отримувати або втрачати тепло наступним чином:
через пряме проникнення через скло, рами і / або двері
через проникнення теплового випромінювання в будинок (як правило, сонячного) або з будинку від об'єктів кімнатної температури, таких як люди, меблі, і внутрішні стіни
через витік повітря крізь них або в зоні поруч з ними.

Стандарт ISO 18292:2011 «Характеристики енергетичних систем скління для житлових будівель. Методика розрахунку» встановлює надійний спосіб оцінки енергетичної ефективності продукції для виробників і замовників до її появи на споживчому ринку.

Детальніше...
 
Комітет з питань європейської інтеграції визнав таким, що не суперечить праву Європейського Союзу та зобов'язанням України в рамках СОТ, проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення належного державного контролю PDF Друк e-mail
201143Законопроектом (реєстр. №8459) передбачається: розмежування наглядових функцій та усунення дублювання між органами виконавчої влади: Державною санітарно-епідеміологічною службою, Державною ветеринарною службою та Державною службою технічного регулювання, закріплюючи конкретні повноваження згідно з вимогами Конституції України, та недопущення втрати державою наглядових функцій за безпечністю харчової продукції з метою захисту прав споживачів. Передбачається також чітке приведення термінології, зокрема, термінів "стандарт" та "технічний регламент", у відповідність до чинного законодавства та до вимог Угоди про технічні бар´єри в торгівлі і Угоди про застосування санітарних та фітосанітарних заходів Світової організації торгівлі.
Детальніше...
 
Від управління персоналом до аутсорсингу - ISO активізує роботу за 5-ма напрямками PDF Друк e-mail

201142Повномасштабний портфель ISO, що складається з 18600 міжнародних стандартів, які охоплюють майже всі сфери, починаючи від розмірів гвинтів до соціальної відповідальності, розширився за рахунок 5-ти напрямків:

управління проектами, програмами та портфелем
аутсорсинг
управління персоналом
адитивне виробництво
управління ризиками
Детальніше...
 
Комітет з питань економічної політики рекомендує парламенту направити на доопрацювання проект закону про внесення змін до Закону "Про захист прав споживачів" (щодо уточнення визначення термінів та положень закону стосовно прав споживачів) PDF Друк e-mail
201141Законопроектом (реєстр. №2714) пропонується внести зміни до Закону "Про захист прав споживачів", спрямовані на узгодження його положень з відповідними нормами законів "Про безпечність та якість харчових продуктів", "Про ветеринарну медицину", "Про карантин рослин", "Про стандарти, технічні регламенти та процедури оцінки відповідності" та Угод СОТ "Про санітарні та фітосанітарні заходи" і "Про технічні бар‘єри в торгівлі".

 

Детальніше...
 
Безпечний казковий світ для наших дітей PDF Друк e-mail
201140
01.06.2011 р. В ДП "Укрметртестстандарт" була проведена прес-конференція
"Безпечний казковий світ для наших дітей".
Пропонуємо ознайомитися з матеріалами та результатами випробувань (формат.PDF) прес-конференції.
 
Європейський переполох через кишкову інфекцію досяг України PDF Друк e-mail

201139Інтерв'ю Голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Івана Бісюка радіостанції Deutsche Welle від 2 червня 2011 р.

Україна посилила контроль на кордоні за ввезенням овочів із Європейського Союзу. Натомість забороняти імпорт на овочеву продукцію з Європи, як це зробила Росія, в Україні поки не планують.

Європейський переполох з поширенням небезпечної кишкової інфекції через овочі досяг і України. Утім, сезонний попит на овочеву продукцію на ринках та в магазинах не знизився. Люди купують помідори, огірки та салат, однак перед цим запитують у продавців, де саме вирощені овочі.

Детальніше...
 
Центр Експертиз ТЕСТ: "Масло сливочное Экстра. Масло экстра класса" PDF Друк e-mail

"201138Тест: Масло сливочное Экстра. Масло экстра класса (Завантажити)

Сладкое и сливочное. В названии большинства масла присутствует слово "сладкосливочное". Означает это, что масло вырабатывается из свежих (сладких) пастеризованных сливок. Бывает еще и кислосливочное масло, которое получают также из пастеризованных сливок, но сквашенных чистыми культурами молочнокислых бактерий. Такое масло имеет кисломолочные вкус и запах. И кисло- и сладкосливочное масло может вырабатываться с добавлением соли (до 1,5%). В зависимости от жирности масло подразделяют на несколько категорий. Наиболее популярное "Селянське" ("Крестьянское") содержит от 72,5% до 79,9% жира. Более жирный продукт носит наименование "Экстра" (или "Вологодское") и содержит 80,0…85,0% жира. Менее жирный продукт масло "Бутербродное" включает 61,5…72,4% жира. Кроме этих видов масла существует еще "мечта сладкоежки" – шоколадное масло."

Джерело: Центр Експертиз ТЕСТ

 
« ПочатокПопередня351352353354355356357358359360НаступнаКінець »

Сторінка 354 з 400
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua