Головна

Авторизація



Верховна Рада України прийняла за основу проект закону "Про відповідальність за шкоду, завдану внаслідок дефекту в продукції" PDF Друк e-mail
Верховна Рада України прийняла за основу проект закону "Про відповідальність за шкоду, завдану внаслідок дефекту в продукції"
 
Верховна Рада України прийняла за основу проект закону "Про відповідальність за шкоду, завдану внаслідок дефекту в продукції" PDF Друк e-mail

vrЗаконопроектом (реєстр. №7408) пропонується врегулювати відносини щодо відповідальності за шкоду, завдану потерпілому внаслідок дефекту в продукції, яка введена в обіг в Україні.

Згідно із проектом, продукція є такою, що має дефект, у разі, коли вона не відповідає рівню безпеки, на яку споживач або користувач має право розраховувати, виходячи з усіх обставин, зокрема пов´язаних з розробленням, виробництвом, обігом, транспортуванням, зберіганням, встановленням, технічним обслуговуванням, споживанням, використанням, знищенням (утилізацією, переробкою) цієї продукції, а також наданням застережень та іншої інформації про таку продукцію, у тому числі: представлення продукції споживачеві або користувачеві, включаючи її вигляд, склад, упаковку, маркування та іншу інформацію про продукцію, її споживання, використання та знищення (утилізацію, переробку); використання продукції, яке обґрунтовано можна передбачити; час, коли продукцію було введено в обіг.

Детальніше...
 
Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" щодо імпорту та експорту спирту" PDF Друк e-mail

vrЗаконодавчим актом встановлено, що імпорт та експорт спирту коньячного і плодового здійснюються за наявності відповідних ліцензій суб´єктами господарювання, які забезпечені дубовою тарою або нержавіючими чи емальованими ємностями з дубовою клепкою для витримки спирту коньячного і плодового, кваліфікованими фахівцями та власними виробничими потужностями з виробництва спирту коньячного і плодового, коньяку і алкогольних напоїв за коньячною технологією та мають ліцензії на виробництво спирту коньячного та/або плодового. Оптова торгівля спиртом коньячним і плодовим здійснюється суб´єктом господарювання на підставі ліцензії на виробництво коньяку та алкогольних напоїв за коньячною технологією. Кабінет Міністрів України визначає порядок ведення реєстру зазначених суб´єктів господарювання.

Відповідний законопроект зареєстровано за №6379.

Джерело: http://portal.rada.gov.ua

 
Видані сертифікати відповідності PDF Друк e-mail

n120Науково-технічним відділом підтвердження відповідності з 11.04.2011 до 15.04.2011 року проводилися роботи з сертифікації готельних послуг, послуг харчування на підприємствах Києва та інших міст України.

За результатами цих робіт були видані сертифікати відповідності:

3 сертифіката відповідності на послуги місць короткотермінового проживання санаторно-курортного закладу оздоровчого характеру санаторіїв «Ювілейний», «Слов’янський», «Донбас» ДП СКРЦ «Слов’янський курорт» ЗАТ «Укрпрофоздоровниця»; Донецька обл., м. Слов’янськ.

Детальніше...
 
Голова Держстандарту України Орехов С.М. взяв участь у форумі "Ялтинські ділові зустрічі" PDF Друк e-mail

 

n11915 квітня 2011 року у складі офіційної делегації України на чолі з Першим віце-прем'єр-міністром України - Міністром економічного розвитку та торгівлі України Клюєвим А.П., Голова Державної служби технічного регулювання Орєхов С.М. взяв участь у 49-му засіданні Економічної ради СНД та бізнес форумі "Ялтинські ділові зустрічі", м. Ялта (АР Крим).
Детальніше...
 
Центр Експертиз ТЕСТ: "Плавленые сыры. Сыр без дыр – плавленый сыр" PDF Друк e-mail

m142"Тест: плавленые сыры. Сыр без дыр – плавленый сыр (Завантажити)

В кулинарных книгах и на сайтах содержится множество рецептов блюд с плавлеными сырками, их частенько используют как альтернативу более дорогим твердым сырам. Немало и рецептов приготовления плавленого сыра в домашних условиях. Несомненно, домашний плавленый сыр – идея хорошая: вы сами знаете, из чего готовите, продукт будет точно без красителей, консервантов, максимально натуральный и по вкусу идеально подобранный лично под вас, с наполнителем, который зависит только тот вашей фантазии. С другой стороны для идеального плавленого сыра очень важно подобрать компоненты и их соотношение, что не так то просто с первого раза. Плюс затраты на исходное сырье и время на приготовление плавленого сыра. Так что есть и минусы домашних плавленых сыров.

Джерело: Центр Експертиз ТЕСТ

 
Хакери піддають ваш бізнес небезпеці? Новий стандарт ISO/IEC пропонує вирішення цієї проблеми PDF Друк e-mail

iso114Новий міжнародний стандарт ISO/IEC 27031:2011 «Інформаційні технології. Методи забезпечення безпеки. Керівництво по забезпеченню готовності інформаційно-комунікаційних технологій до управління безперервністю бізнесу»  надає організаціям величезний потенціал для поліпшення заходів інформаційної безпеки в надзвичайних ситуаціях. Стандарт надає поради, які будуть корисними для всіх типів організацій, стурбованих власною безпекою, незалежно від їх розміру, складності та ризиків.

Інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ) стали невід'ємною частиною важливих об'єктів у всіх секторах, як державних, так і приватних. Поширення мережевих послуг, а також значний розвиток систем та програмних засобів призводить до того, що організації все більше залежать від безпечної та надійної інфраструктури ІКТ. Невиконання вимог безпеки у таких системах вплине на безперервність бізнес-процесів.

 

Детальніше...
 
Моніторинг ЗМІ: Інтерв'ю журналу "Мясной бизнес" Голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Івана Бісюка PDF Друк e-mail

"Бути освіченими та прогресивними

n118У 2009 році прийнято Закон України «Про Загальнодержавну цільову економічну програму проведення моніторингу залишків ветеринарних препаратів та забруднюючих речовин у живих тваринах, продуктах тваринного походження і кормах, а також у харчових продуктах, підконтрольних ветеринарній службі, на 2010¬2015 роки». Програма була прийнята з метою розширення можливостей державних лабораторій ветеринарної медицини щодо виконання планів моніторингу залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах та продуктах тваринного походження відповідно до встановлених ЄС вимог.

 

Ми звернулися до голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Івана БІСЮКА з проханням розповісти, як виконується ця програма.
Детальніше...
 
Стандарти, які у разі добровільного застосування є доказом відповідності продукції вимогам Технічних регламентів PDF Друк e-mail

Пропонуємо переліки національних стандартів, які у разі добровільного застосування є доказом відповідності продукції вимогам технічних регламентів.

Завантажити

 
« ПочатокПопередня351352353354355356357358359360НаступнаКінець »

Сторінка 358 з 400
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua