Головна

Коди продукції та послуг

Авторизація



Громадська організація «Експерт»: Тест «Оливки» PDF Друк e-mail

201192

"Тест "Оливки" (Завантажити)

В праздничной сервировке без оливок просто не обойтись. Поэтому общественная организация «ЭКСПЕРТ» проверила оливки на соответствие калибра, веса и многих других параметров вплоть до безопасности.

В народе существует несколько мифов об оливках и маслинах.

МИФ 1-й. Оливки и маслины - это плоды родственных, но разных масличных деревьев. и разной степени зрелости. Оливки - недозрелые зеленые, маслины - зрелые черные. Об этом вначале.

МИФ 2-й. Химическая обработка зеленых оливок до состояния черных влияет на оливки, причем не в лучшую сторону. Об этом в лабораторной части нашего исследования. Мы проверили."

Джерело: http://www.ukrexpertiza.org

 

 
Уряд затвердив нову редакцію Технічного регламенту модулів оцінки відповідності та вимог щодо маркування національним знаком відповідності PDF Друк e-mail

presУряд затвердив у новій редакції Технічний регламент модулів оцінки відповідності та вимог щодо маркування національним знаком відповідності. Відповідна постанова, розроблена Держспоживстандартом, схвалена на засіданні Уряду 31 серпня.

Метою прийняття цієї постанови є адаптація нормативно-правових актів України до вимог законодавства Європейського Союзу та запровадження у сфері технічного регулювання Технічного  регламенту, який забезпечить формування внутрішнього ринку України відповідно до Угоди про партнерство і співробітництво між Україною та ЄС.

Впровадження цього акта забезпечить гармонізацію національної сфери технічного регулювання з вимогами  міжнародних та європейських норм і правил, що сприятиме створенню умов для виготовлення національними виробниками конкурентоспроможної продукції шляхом ідентичності процедур оцінки відповідності.

Джерело: http://www.kmu.gov.ua/

 
Стандарт ISO розкриває секрети проектування упаковки з урахуванням спеціальних потреб PDF Друк e-mail

201191У кожного з нас хоч раз виникали складності при відкриванні упаковки. Такі складнощі можуть бути ще більш значними для літніх людей або осіб з обмеженими можливостями. ISO вносить свій внесок у розв'язання цієї проблеми за допомогою стандарту на проектування упаковки, яка буде простою під час використання людьми похилого віку, особами з обмеженими можливостями та всіма інших.

Стандарт ISO 11156:2011 «Упаковка. Проектування з урахуванням спеціальних потреб. Загальні вимоги» встановлює принципи проектування упаковки, що враховують різні фізичні можливості користувачів і гарантують, що її зможуть використовувати не тільки люди з обмеженими візуальними, слуховими, моторними або когнітивними можливостями, а й люди старшого віку, тимчасово непрацездатні, а також люди без інвалідності.

Детальніше...
 
Моніторинг ЗМІ "Как разминировать школьный буфет" PDF Друк e-mail

201190"В этом году Минздрав впервые составил список рекомендуемой пищевой продукции для школьных буфетов и столовых. И одновременно запретил продавать в них продукты, содержащие консерванты, красители, загустители и ароматизаторы.

Теперь наши дети должны быть ограждены в стенах школы от чипсов, соленых орешков, сомнительных сухариков, кока-колы и тому подобных лакомств. Впрочем, в нашей стране с ее уровнем правового сознания «должны» — не значит «будут». Следовательно, родительские комитеты обязаны взять на себя роль общественных инспекторов школьных буфетов. О том, с чем им в первую очередь следует бороться, рассказывает замначальника научно-технического центра исследований пищевой продукции ДП "Укрметртестстандарт"  Виктор ВОЛОШИНЕЦ

Детальніше...
 
Доопрацьовано проект Додатка 1 до Плану національної стандартизації на 2011р PDF Друк e-mail

За зауваженнями суб'єктів стандартизації доопрацьовано проект Додатка 1 до Плану національної стандартизації на 2011 р

Завантажити

 
Червоний або помаранчевий? Стандарт ISO на органолептичну оцінку кольору PDF Друк e-mail

201184Суперечка про те, чи є який-небудь об'єкт фіолетовим або синім, зеленим або жовтим, може залежати від часу доби, джерела світла, навколишнього середовища або від персональних особливостей колірного зору. Це може створювати проблеми в промислових програмах, що використовують органолептичний аналіз. Стандарт ISO 11037:2011 «Органолептичний аналіз. Настанови з органолептичної оцінки кольору продуктів» допоможе усунути ці труднощі, встановлюючи вимоги до стандартних умов та систематизованої звітності під час проведення аналізу.

Органолептичний аналіз включає використання зору, нюху, дотику і слуху під час тестування та в порівнянні споживчої продукції. Він застосовується в харчовій, косметичній, парфумерній  і текстильній промисловості для оцінки нової та існуючої продукції для забезпечення якості, оцінки терміну придатності, поліпшення існуючої продукції  і розробки нової.

Детальніше...
 
Зустріч з представниками ЄС щодо створення Національного ограну стандартизації PDF Друк e-mail

201180На минулому тижні відбулася зустріч першого заступника генерального директора ДП «УкрНДНЦ» В. К. Єрмакова, директора департаменту регуляторної політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України В. О. Жовтухи з представниками Європейського Союзу щодо питань, пов’язаних із утворенням в Україні незалежного Національного органу стандартизації. В обговоренні проблем, що стоять перед національною системою стандартизації та шляхів їхнього вирішення, взяли участь директор департаменту стандартизації О. В. Боженко та співробітники Центру європейського інтегрування та стратегічного розвитку ДП «УкрНДНЦ». За результатами зустрічі прийнято рішення створити Робочу групу з питань утворення незалежного Національного органу стандартизації. Сторонами досягнуто домовленості щодо системи функціонування новоствореного органу стандартизації.

Джерело:http://www.ukrndnc.org.ua

 
Поради туристам. Всі «ознаки» безпечної відпустки з мінімальним напруженням PDF Друк e-mail
 Літо - це найкращий привід відволіктися від роботи, школи і щоденної  метушні та відправитись на пляж, у похід, побачити нові пам¢ятки чи просто розслабитись.

Але, щоб не було обрано: короткочасний пікнік у сільській місцевості або двотижневу поїздку на літаку, поїзді чи автомобілі, можна бути впевненим, що у гарячий сезон ніхто не залишеться самотнім. Натовпи туристів завжди викликають затори на дорогах, а разом з ними затримку та напруження, що робить відпочинок не дуже комфортним.

Для вирішення таких проблем технічним комітетом ISO/TC 204 «Інтелектуальні системи транспорту» були розроблені стандарти, що допоможуть отримувати корисну інформацію перед виїздом та під час подорожі, збільшать комфорт та  зменшать порушення.
Детальніше...
 
Новий стандарт ISO забезпечує стабільність в ланцюзі постачань PDF Друк e-mail

201181Надзвичайні події, кризи і природні лиха, подібні цунамі в Японії або недавнім заворушенням у Лондоні, можуть траплятися в будь-який час. Організації всього світу все активніше застосовують процедури управління ризиками, щоб знижувати ступінь невизначеності і забезпечувати безперервність бізнесу. Однак якщо постачальники зривають зобов'язання або клієнти не в змозі здійснювати покупки, здатність організації досягати своїх цілей може опинитися під загрозою.

Для забезпечення стабільності на кожному етапі ланцюга поставок ISO розробила новий стандарт ISO 28002:2011 «Системи менеджменту безпеки ланцюга поставок. Забезпечення стійкості в ланцюзі поставок. Вимоги та настанови щодо застосовування».

Детальніше...
 
« ПочатокПопередня351352353354355356357358359360НаступнаКінець »

Сторінка 360 з 412
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua