Новий стандарт ISO підвищить ступінь довіри на глобальному вуглецевому ринку |
|
|
|
Опубліковано новий міжнародний стандарт, що визначає рівень компетентності осіб, відповідальних за верифікацію емісії парникових газів. Це стало доповненням до комплекту стандартів ISO, що розглядають питання зміни клімату та схеми торгівлі квотами на емісію вуглекислого газу.
Зростаюча глобальна інформованість про необхідність охорони навколишнього середовища, сталого розвитку, змушує організації демонструвати свій внесок в облік і скорочення емісії парникових газів. Для того щоб гарантувати довіру до їхніх заяв, ряд організацій звертається до третьої сторони з метою валідації та верифікації заяв про емісію.
Стандарт ISO 14066:2011 «Парникові гази. Вимоги до компетентності груп з валідації та верифікації парникових газів» встановлює вимоги до компетентності персоналу, що виконує різні операції з валідації або верифікації у призначених командах. Стандарт призначений для забезпечення узгодженості на глобальному вуглецевому ринку та довіри громадськості до звітності та іншої інформації про емісію парникових газів.
|
Детальніше...
|
|
Моніторинг ЗМІ: "Моющие средства: какие опасности таит в себе обычная бытовая химия" |
|
|
|
Современная промышленность предлагает огромный выбор моющих и косметических средств: одних только средств для стирки сколько можно насчитать! При этом современные «помощники по хозяйству» победят любую грязь в считанные минуты. Только вот незадача: смотря, как капля нового суперсредства для ванны за секунду разъедает ярко розовую губку, уже как-то страшно мыться в идеально сверкающей после уборки ванной. Ведь сколько не промывай, а какая-то часть средства все равно остается на поверхностях и страшно даже предположить, какой вред оно может нанести организму. Не больше радует и косметика: длиннющий список ингредиентов, где всего несколько слов знакомые, заставляет задуматься: не принесет ли этот набор химических элементов больше вреда, чем пользы. Какие вещества самые опасные в бытовой химии и косметических средствах, журналистка «Багнета» расспросила экспертов ведущих украинских исследовательских центров - начальника сектора испытаний моющих средств и парфюмерно-косметической продукции ГП «Укрметртестстандарт» Наталию Онуфриеву и пресс-секретаря института экогигиены и токсикологии им. Л Медведя Юлию Еловикову.
|
Детальніше...
|
Моніторинг ЗМІ: "Кавуни - як уникнути атаки нітратів?" |
|
|
|
"Нітрати стали практично обов`язковим компонентом сучасних овочів і фруктів. Раніше вважалося, що основна частина переобтяжених нітратами овочів і фруктів приходить з теплиць і парників, тобто найчастіше ці «отруйники» атакують нас навесні. Проте зараз це вже не так.
Набиті пестицидами під зав’язку
Вся річ у тому, що сучасний ринок (магазин, супермаркет), де робимо покупки, здебільшого пропонує імпортні продукти. Ізраїльська полуниця і морква, голландська капуста, іспанські огірки... Ці продукти збирають, потім транспортують, потім пропонують нам. І весь цей час вони повинні утримувати товарний вигляд. За рахунок чого це досягається, як не за рахунок нітратів?
|
Детальніше...
|
Моніторинг ЗМІ: "Мороженое «Дитяче» – сотканное из сливок" |
|
|
|
"ПАО «Житомирский маслозавод» хорошо знаком широкому кругу потребительской аудитории своим мороженым и замороженными десертами, производимыми под ТМ «Рудь». Каждый новый сезон предприятие радует покупателей своими качественными новинками. Так, очередным новым продуктом в ассортименте мороженого и замороженных десертов компании стало мороженое «Дитяче».
Новинка представляет собой сливочное мороженое с массовой долей жира – 10%, произведенное (как и отмечено на маркировке) в соответствии с требованиями ДСТУ 4733:2007. Тестированный продукт реализуется, будучи расфасованным, в емкость из комбинированного материала (бумажное ведерко 0,5 кг).
С мороженого традиционной группы, которое производится в соответствии с требованиями национального стандарта, спрос особый. К тому же, название нового продукта предполагает совершенно определенную степень качества.
Редакцией журнала было проведено тестирование нового мороженого: образец закуплен в одном из магазинов сети «Велика Кишеня», анализ проводился в лаборатории ГП «Укрметртестстандарт».
|
Детальніше...
|
Видані накази щодо чинності стандартів |
|
|
|
Розроблено нову версію ДСТУ 1.7 |
|
|
|
Розроблено нову версію ДСТУ 1.7 "Національна стандартизація. Правила і методи прийняття та застосування міжнародних і регіональних стандартів"
(Завантажити)
|
Нові стандарти поліпшать захисний одяг для сільськогосподарських робітників, що працюють з пестицидами |
|
|
|
Новий стандарт ISO на захисний одяг допоможе сільськогосподарським робітникам і фермерам скоротити професійний ризик, пов'язаний з використанням рідких пестицидів.
Пестициди традиційно використовуються в сільському господарстві для боротьби зі шкідниками, захворюваннями та бур'янами. Залежно від токсичності та способів застосування вони можуть представляти певний ризик для здоров'я в разі недостатнього застосування захисного одягу. Новий стандарт ISO встановлює конкретні рівні захисту. Завдяки стандарту виробники пестицидів зможуть вказувати на маркуванні необхідний рівень захисту. Також він дозволить виробникам одягу випускати, сертифікувати і продавати захисний одяг з певними рівнями захтсту. Фермери та сільськогосподарські робітники зможуть купувати і використовувати захисний одяг відповідно до вимог виробників пестицидів.
|
Детальніше...
|
Моніторинг ЗМІ: "Немецкое сыроварение: достойная конкуренция французам" |
|
|
|
"Отбирать у Франции пальму первенства в искусстве сыроварения - занятие неблагодарное. Однако, некоторые европейские страны на протяжении веков небезуспешно соперничают с сырной Меккой, предлагая миру собственные самобытные неповторимые сыры.
Пожалуй, что Германия, занимает в этом списке отдельное место. Ведь даже попытки подражания известным мировым сортам сыра в немецкой интерпретации приобретают неповторимый немецкий акцент.
Сегодня в Германии насчитывается более 150 сортов сыра, которые, с присущей немцам скрупулезностью, имеют, пожалуй, самую простую и понятную классификацию. Так, в германском "Декрете о сыре" выделено семь его видов (по содержанию в сыре сухого вещества): твердый, полутвердый, полумягкий, кисло-творожистый, мягкий, молодой и плавленый ("Wff" от слов "Wassergehalt", т.е. "содержание воды").
|
Детальніше...
|
Видані сертифікати відповідності |
|
|
|
Науково-технічним відділом підтвердження відповідності з 25.07.2011 до 29.07.2011 року проводилися роботи з сертифікації готельних послуг, послуг харчування на підприємствах Києва та інших міст України.
За результатами цих робіт були видані сертифікати відповідності:
1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання центру відпочинку, які надаються Дитячим оздоровчим табором «Лісний» Лікарні відновного лікування військово-медичного управління СБУ; Київська обл., смт. Ворзель.
1 сертифікат відповідності на послуги харчування їдальні Дитячого оздоровчого табору «Лісний» Лікарні відновного лікування військово-медичного управління СБУ; Київська обл., смт. Ворзель.
1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання центру відпочинку, які надаються Базою відпочинку «Десьонка» Філії інформаційно-комунікаційних систем ПАТ «Укртелеком»; м. Київ.
1 сертифікат відповідності на послуги харчування їдальні Оздоровчого центру «Джерело» ПАТ «АК «Київводоканал» ДСР; м. Київ.
1 сертифікат відповідності на послуги харчування їдальні Санаторію-профілакторію «Хвиля» ПАТ «АК «Київводоканал» ДСР; м. Київ. |
|
|
|
|
Сторінка 362 з 412 |