| 
					
		 | 
	
		
		
										
				
		| 
					Юрій Зваженко:  «Харчовий бізнес повинен суворо виконувати вимоги з харчової безпеки, а інакше ним займатися не варто»			 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
		 
 
 Початок літа став серйозним випробуванням для харчовиків, постачальників та реалізаторів харчової продукції країн Західної Європи. Численні випадки кишкових отруєнь, які у червні були зафіксовані у тій самій Німеччині, змусили багатьох замислитися – а чи те ми їмо, і як це може позначитися на нашому здоров’ї? 
 В Україні все частіше реєструються випадки харчових отруєнь. Попереду половина літа, а синоптики обіцяють, що липень та серпень будуть особливо спекотними. 
 Міжнародна організація «Глобальна ініціатива з харчової безпеки» менш за все звертає увагу на температурні перепади та можливі їх наслідки. Вона постійно займається питаннями харчової безпеки та надає всіляку підтримку країнам та підприємствам, де з цим не все складається доладно.  
 Про те, чим конкретно займається GFSI і яку роботу вона проводить у нашій країні, розповідає спеціаліст Проекту Міжнародної фінансової корпорації (IFC) «Безпека харчової продукції в Україні» Юрій ЗВАЖЕНКО. 
 | 
 
	| 
		
			Детальніше...
	 | 
 
 
 
		| 
					ISO пропонує комплекс заходів для боротьби з розливами нафти			 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
		 
 
| 
  ISO розробив комплекс заходів, що включає міжнародні стандарти, які можуть допомогти нафтогазовій промисловості запобігти та пом'якшити наслідки таких аварій, як розлив нафти в Мексиканській затоці в 2010 році і біля західного узбережжя Австралії в 2009 році. План заснований на отриманому досвіді і включає наступні аспекти: 
- Огляд існуючих стандартів, що відносяться до цієї теми; 
- Програму розроблення нових і вдосконалення існуючих стандартів. 
Комплекс заходів, який стосується стандартів на буріння, будівництво та експлуатацію свердловин, розроблений технічним комітетом ISO/TC 67 «Матеріали, обладнання та морські платформи для нафтової та газової промисловості». 
Голова комітету Ніл Рів вважає: «У такій міжнародній галузі досвід, отриманий під час аварій в одній країні, повинен поширюватися глобально. Міжнародні стандарти, розроблені технічним комі тетом ISO/TC 67, є одним із способів реалізації цього». 
 | 
 
	| 
		
			Детальніше...
	 | 
 
 
 
		| 
					Завершився Регіональний етап конкурсу  «100 кращих товарів України»  2011 року у місті Києві			 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
		 
 
	| 
		Понеділок, 18 липня 2011, 08:18	 | 
 
| 
  Завершився Регіональний етап Всеукраїнського конкурсу якості продукції  (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України»  2011 року у місті Києві, який був оголошений рішенням Головної конкурсної комісії з 01 січня 2011 року 
На участь у конкурсі в поточному році подано 88 заявок від 43 підприємств м. Києва. 
По номінаціям в поточному році подано: 
- продовольча група - 35 заявок;
 
- промислові товари для населення –14 заявок ;
 
- товарів виробничо–технічного призначення - 32 заявки;
 
- підприємства, які виконують роботи або послуги у побутовій сфері - 7 заявок.
 
 
  
 | 
 
	| 
		
			Детальніше...
	 | 
 
 
 
		| 
					Моніторинг ЗМІ: "Особенности маркировки органических продуктов"			 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
		 
 
| 
  "Украинский Органик-журнал 
Особенности маркировки органических продуктов 
  
Многие читатели задают вопрос: как отличить действительно органическую продукцию от ненастоящей, поддельной? На что стоит обратить внимание при покупке органической продукции, мы сегодня и поговорим.  Organic, вопреки расхожему мнению, не какое-то расплывчатое понятие, которое осознать могут далеко не все. Продукция organic – это все то, что произведено в соответствии с определенными требованиями. К примеру, это требования Евросоюза. 
 | 
 
	| 
		
			Детальніше...
	 | 
 
 
 
		| 
					Видані сертифікати відповідності			 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
		 
 
| 
  Науково-технічним відділом підтвердження відповідності з 04.07.2011 до 08.07.2011 року проводилися роботи з сертифікації готельних послуг, послуг харчування на підприємствах Києва та інших міст України. 
За результатами цих робіт були видані сертифікати відповідності: 
1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання готелю з рестораном, які надаються мотелем «Боршна» ФОП Пінчука В.І.; Чернігівська обл., с. Боршна. 
1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання готелю без ресторану ДП «НДІБК»; м. Київ. 
1 сертифікат відповідності на послуги харчування ресторану «Смерека» ТОВ «ВКФ «Лігена» з підтвердженням його класу «вищий»; Київська обл., м. Бориспіль. 
1 сертифікат відповідності на послуги харчування кафе ТОВ «Оствесттур»; м. Київ.  | 
 
 
 
		| 
					Моніторинг ЗМІ: тестування морозива			 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
		 
 
| 
  Мир продуктов 
Тестирование мороженого (Завантажити) 
Эксперты считают мороженое не только десертом, но полноценным продуктом питания. Это утверждение обосновано – в составе мороженого содержатся молоко, легкоусваиваемые жиры, молочный белок, витамины, кальций. В мороженом с фруктовыми наполнителями присутствует пектин – вещество, благоприятное воздействие которого на организм специалисты связывают с энтеросорбирующими свойствами.  Чтобы показать уровень качества продукции, которую производят лидеры украинского рынка мороженого, по инициативе редакции журнала «Мир Продуктов» в лаборатории Государственного предприятия «Укрметртестстандарт» было проведено исследование мороженого пломбир. 
Джерело: http://www.prodinfo.com.ua  | 
 
 
 
		| 
					Підсумки державного нагляду за 6 місяців 2011 р.			 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
		 
 
| 
 Підведені підсумки державного нагляду за якістю продукції, додержанням стандартів, норм і правил у суб’єктів підприємницької діяльності міста Києва за 6 місяців 2011 року. 
Завантажити  | 
 
 
 
		| 
					Виданий наказ про подовження терміну чинності національних стандартів України			 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
		 
 
| 
 Виданий наказ Держспоживстандарту України №240 від 1 липня 2011 року Про подовження терміну чинності національних стандартів України  ДСТУ 3868-99 "Паливо дизельне. Технічні умови" та ДСТУ 4063-2001 "Бензини автомобільні. Технічні умови" до 31 грудня 2011 р. 
Завантажити  | 
 
 
 
 | 
								
		 
		 
	 | 
	| 
		
	 | 
	
				
  
	 | 
	| 
		Сторінка 366 з 414	 |