| 
					
		 | 
	
		
		
										
				
		| 
					Безпека очей. Оновлений стандарт ISO на контактні лінзи та засоби догляду за ними			 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
		 
 
| 
   
 Мільйони людей у світі використовують контактні лінзи, тому важливо бути впевненими в їхній безпеці. Однак, в різних країнах можуть існувати різні правила, що створює плутанину для виробників, постачальників і навіть користувачів.  Для узгодження вимог до контактних лінз, засобів для догляду та аксесуарів на міжнародному рівні ISO розробила стандарт ISO 14534:2011 «Оптика офтальмологічна. Контактні лінзи та засоби догляду за ними. Основоположні вимоги». В теперішній час стандарт був технічно переглянутий з метою приведення його у відповідність з останніми досягненнями галузі, які були відображені в третьому виданні.  
 | 
 
	| 
		
			Детальніше...
	 | 
 
 
 
		| 
					Моніторинг ЗМІ: "Сухие завтраки: полезно или нет? "			 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
		 
 
| 
   
"Сухие завтраки: полезно или нет? (Завантажити) 
Есть или не есть? Вот в чем вопрос... 
"Комсомольская правда" проводит экспертизу того,  что мы едим. 
Безусловно, хлопья, залитые молоком, кефиром или йогуртом, - удобно, быстро и вкусно, но насколько это полезно? Предназначены ли сухие завтраки для ежедневного употребления в детском питании? Чем отличаются хлопья для детей от хлопьев для тех, кто хочет похудеть? Ответы на эти и другие вопросы «Комсомолка» выясняла вместе с экспертами." 
Джерело: "Комсомольская правда"  | 
 
 
 
		| 
					Затверджено Технічний регламент маркування матеріалів, що використовуються для виготовлення основних складових взуття, яке надходить для продажу 			 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
		 
 
 
		| 
					29-30 червня 2011 року м. Києві відбувається Четверте засідання Міжурядової українсько-латвійської комісії з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва			 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
		 
 
| 
  В рамках роботи Комісії 29-ого червня Першим заступником Голови Держспоживінспекції України Пшеничкою О.В. було підписано План реалізації в 2011-2012 роках Угоди про основні напрямки співробітництва в сфері захисту прав споживачів між Держспоживстандартом України та Міністерством економіки Латвійської Республіки. 
Угода у сфері захисту прав споживачів сприяє проведенню узгодженої політики з питань захисту прав споживачів, запровадженню європейських  норм і правил у сфері захисту прав споживачів в Україні, залученню незалежних об’єднань споживачів до розроблення нормативно-правових актів, що зачіпають законні права та інтереси споживачів, участі у формуванні державної політики у сфері захисту прав споживачів, створює механізми для вжиття заходів з попередження надходження неякісних товарів на ринки обох держав. 
 | 
 
	| 
		
			Детальніше...
	 | 
 
 
 
		| 
					28 червня 2011 року в м. Москва відбулось 50-те засідання Економічної ради СНГ. У роботі заходу в складі української делегації взяв участь Перший заступник Голови Держспоживінспекції України Пшеничка О.В.			 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
		 
 
| 
 До порядку денного засідання було включено більше 10 питань, які охоплюють різні аспекти економічної взаємодії держав – учасниць СНГ, в тому числі проекти Договору про зону вільної торгівлі, Плану заходів з реалізації другого етапу (2012-2015) Стратегії економічного розвитку СНГ до 2020 року та Угоди про технічні регламенти держав – учасниць СНГ. 
 | 
 
	| 
		
			Детальніше...
	 | 
 
 
 
		| 
					22 червня відбулося засідання Другої експертної групи з питань стандартизації, сертифікації та оцінки відповідності шостого засідання Міжурядової україно-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічної співпраці			 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
		 
 
| 
  22 червня у приміщенні Держспоживстандарту України відбулося засідання Другої експертної групи з питань стандартизації, сертифікації та оцінки відповідності шостого засідання Міжурядової україно-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічної співпраці 
У засіданні взяли учать Голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів С.М. Орєхов,  перший заступник голови О.П. Пшеничка та керівники департаментів Держспоживстандарту України. 
  
 | 
 
	| 
		
			Детальніше...
	 | 
 
 
 
		| 
					Проекти змін до ДСТУ 1.2:2003 та ДСТУ 1.11:2004			 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
		 
 
| 
  На виконання п. 5 Указу Президента України від 19 травня 2011 року  № 588/2011 «Про заходи щодо розв’язання актуальних проблем осіб з обмеженими фізичними можливостями» ДП «УкрНДНЦ» розроблено проекти змін до ДСТУ 1.2:2003 «Національна стандартизація. Правила розроблення національних нормативних документів» та ДСТУ 1.11:2004 «Національна стандартизація. Правила проведення експертизи проектів національних нормативних документів», які стосуються процедур погодження та експертизи проектів національних стандартів із виробництва товарів (робіт) і надання послуг з метою врахування у таких проектах потреб інвалідів по зору, слуху, з ураженням опорно-рухового апарата та інших маломобільних груп населення. 
проект зміни до ДСТУ 1.2:2003 «Національна стандартизація. Правила розроблення національних нормативних документів» (Завантажити) 
проект зміни до ДСТУ 1.11:2004 «Національна стандартизація. Правила проведення експертизи проектів національних нормативних документів» (Завантажити)  | 
 
 
 
		| 
					ГО "Експерт": "Тест: макароны твердых сортов пшеницы"			 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
	
		
	 	 | 
		 
 
 "Чрезвычайно популярный ныне  продукт  общественная организация «ЭКСПЕРТ» проверила на подлинность муки именно   твердых сортов и многие другие параметры.
  
Но в чем польза  макарон из твердых сортов пшеницы? 
Конечно же, в первую очередь такие макароны  популярны своей  способностью не добавлять лишнего жирка, а без  добавления жирных добавок к блюду  – даже к похудению. За счет чего это  происходит? 
Дело в том, что в  зернах такой  пшеницы крахмал образует кристаллическую форму, который не  разрушается при  обработке. Кристаллический крахмал удерживает белок,  который легко усваивается и  дает энергию организму. В мягких сортах  содержится крахмал аморфный  – такой же, как в белом хлебе и булках. Он  лишь способствует набору веса..." 
Завантажити тест 
Джерело: http://www.ukrexpertiza.org  | 
 
 
 
 | 
								
		 
		 
	 | 
	| 
		
	 | 
	
				
  
	 | 
	| 
		Сторінка 367 з 414	 |