Сьогодні - Всесвітній день якості! |
|
|
|
Всесвітній день якості (World Quality Day) - щорічний захід, що проводиться в багатьох країнах світу у другий четвер листопада. Ініціатором установи цього дня є Європейська організація якості (ЄОК) (European Organization for Quality, EOQ) за підтримки Організації Об'єднаних Націй (ООН).
Всесвітній день якості був затверджений в 1990 році. А через шість років Європейська організація якості оголосила тиждень, в яку потрапляє цей другий листопадовий четвер, Європейської тижнем якості (European Quality Week).
Метою Всесвітнього дня якості є підвищення значення високої якості продукції та послуг, а також активізація тієї діяльності, яка спрямована на привернення уваги до проблем якості. Адже мова йде не тільки про безпеку товарів для людини і навколишнього середовища, а й про ступінь задоволеності запитів і очікувань споживачів.
Європейський тиждень якості також став помітним світовою подією, що включає акції, що проводяться з метою залучення суспільної уваги до проблем якості, а також демонстрацію досягнень і важливості якості для конкурентноздатності в межах Європи.
Проблема якості - одне з найпріоритетніших проблем в економіці провідних країн світу. У сучасних умовах якість є ключем до успіху в діяльності будь-якого підприємства, будь-якої галузі і, звичайно, кожної країни. Поняття якості тісно пов'язано з тим, що ми називаємо благами сучасної цивілізації, якістю життя - а це і збереження навколишнього середовища, і фізичне здоров'я, і психологічний комфорт людини. |
|
Стандарт ISO на водонепроникні годинники робить "величезний сплеск" |
|
|
|
Коли вибагливий покупець обирає годинник, то однією з характеристик, яка може стати вирішальною під час покупки, є водонепроникність. Але що саме означає цей термін, і як споживачам зрозуміти, що всі бренди розуміють під цим терміном одне й теж саме?
Щоб відповісти на ці питання, ISO розробила стандарт, що надає методи випробувань та маркування для годинників з позначенням "водонепроникний". Новий міжнародний стандарт ISO 22810 накладає відповідальність на виробників, щодо доведення відповідності своєї продукції критеріям передової практики та міжнародних ноу-хау.
Наприклад, якщо вказано. Що годинник "водонепроникний" до 30 метрів (100 футів), це означає, що він буде водостійким за умови проведення будь-якої діяльності на глибині до 30 метрів.
ISO 22810:2010, Годинникова справа - Водонепроникність годинників, був розроблений для задоволення світового попиту на чіткі і недвозначні характеристики в цій області. Стандарт уточнює терміни, визначає критерії, що подаються до продукції та подає вимоги до її маркування.
|
Детальніше...
|
У Росії буде повністю заборонена реалізація глибоко замороженого м'яса птиці |
|
|
|
У Росії з 1 січня 2011 року буде повністю заборонена реалізація глибоко замороженого м'яса птиці. Таку заяву зробив керівник Росспоживнагляду і головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко, передає "Інтерфакс".
"Мова йде про повну відмову. Ми забороняємо оборот на російському ринку глибоко замороженого м'яса птиці, не важливо - це наше м'ясо або ввезене", - заявив Онищенко. Він додав, що з наступного року все м'ясо птиці має продаватися в охолодженому вигляді.
Онищенко нагадав, що рішення про обмеження продажу замороженого м'яса птиці було прийнято ще в 2008 році. До цього передбачалося, що заборона торкнеться всіх видів м'яса, однак пізніше в Росспоживнагляді запропонували обмежити його тільки м'ясом птиці. Вже зараз на території країни заборонено використовувати заморожене м'ясо птиці, в тому числі курятини під час виробництва дитячого харчування.
|
Детальніше...
|
В Україні розпочався Європейський тиждень якості |
|
|
|
Вівторок, 09 листопада 2010, 09:30 |
08 листопада 2010 року розпочався Європейський тиждень якості в Україні. Цього року він проводиться під гаслом: „Якість: фактор успіху”. Цей захід традиційно присвячується Всесвітньому дню якості, що під егідою ООН відзначається на всій Земній кулі в другий четвер листопада. У європейських країнах його проведенням займається Європейська організація з якості (EOQ).
Метою проведення тижня якості є привернення уваги керівників, фахівців, широких кіл науково-технічної громадськості до важливості вирішення проблем поліпшення якості як засобу розвитку промисловості й підвищення конкурентоздатності вітчизняної продукції, а отже й рівня життя населення. Проведення Європейського тижня якості сприяє поширенню сучасних систем менеджменту, надбанню нового досвіду щодо формування ринку якісних товарів і послуг, поліпшенню інвестиційного клімату.
|
Детальніше...
|
Увага! Відвідайте виставку кращих товарів України! |
|
|
|
Вівторок, 09 листопада 2010, 05:30 |
Шановні кияни і гості міста!
09-10 листопада 2010 року відбудеться виставка кращих товарів та урочиста церемонія нагородження учасників Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» у 2010 році на загальнодержавному рівні та дитячого малюнку «Я хочу жити в якісному світі».
На церемонії нагородження від кожного регіону будуть присутні представники центрів стандартизації, метрології та сертифікації, управлінь у справах захисту прав споживачів Держспоживстандарту, уряду країни та засобів масової інформації.
Згідно з рішенням Головної конкурсної комісії за результатами експертної оцінки наданих матеріалів та огляду продукції, визначені ПЕРЕМОЖЦІ, ЛАУРЕАТИ та ФІНАЛІСТИ Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» у 2010 році на загальнодержавному рівні.
Вітаємо всіх учасників конкурсу та бажаємо успіхів у виробництві високоякісної й конкурентноспроможної вітчизняної продукції!.
Запрощуємо киян та гостей міста відвідати виставку «100 кращих товарів України» та дитячого малюнка
Місце проведення: ДП «Український Дім», м.Київ, вул.Хрещатик, 2.
|
Детальніше...
|
Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про внесення змін до Закону "Про виноград та виноградне вино" (щодо захисту якості вітчизняної виноробної продукції і посилення боротьби з її фальсифікацією) |
|
|
|
Законопроектом (реєстр. №5364) пропонується запровадити чіткі визначення термінів у вітчизняному виноградарстві та виноробстві, уточнити й конкретизувати низку положень чинного законодавства щодо боротьби з фальсифікацією виноробної продукції.
Зокрема вина, які мають історичний прототип і при готуванні яких використовуються спеціальні технологічні прийоми, пропонується називати винами спеціального типу. У цьому випадку в назві таких вин має використовуватися найменування прототипу: херес, портвейн, мадера, мускат, кагор, малага та інше.
Проектом визначено, що вино поліпшеної якості - це вино, вироблене за спеціальною технологією із виноматеріалів окремих сортів винограду чи їх суміші, з обов´язковою витримкою у дубовій тарі перед розливом не менше 6 місяців, - має називатися вином ординарним витриманим.
|
Детальніше...
|
8 - 9 грудня 2010 р. запрошуємо Вас відвідати дводенний інформаційний семінар для виробників харчової продукції:
«Актуальні питання убезпечення, контролю та підтвердження відповідності харчової продукції»,
який проводять ДП «Укрметртестстандарт» разом із Міжнародним інститутом безпечності та якості харчових продуктів.
Метою заходу є надання та обговорення актуальної інформації щодо сучасного стану та змін у законодавстві України щодо виробництва та контролю харчової продукції.
Учасники семінару матимуть унікальну можливість поспілкуватись безпосередньо із розробниками проектів Законів України та нормативної документації у сфері безпечності та контролю харчової продукції.
|
Детальніше...
|
Підсумки державного нагляду у жовтні 2010 р. |
|
|
|
Підведені підсумки державного нагляду за якістю продукції, додержанням стандартів, норм і правил у суб’єктів підприємницької діяльності міста Києва в жовтні 2010 року.
Завантажити |
Видані сертифікати відповідності |
|
|
|
Науково-технічним відділом підтвердження відповідності з 25.10.2010 до 29.10.2010 року проводилися роботи з сертифікації готельних послуг, послуг харчування на підприємствах Києва та інших міст України.
За результатами цих робіт були видані сертифікати відповідності:
1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання готелю з рестораном «Роял Готель де Парі» ТОВ «Планета Тревел» з підтвердженням його категорії «****» (чотири зірки); м. Київ.
1 сертифікат відповідності на послуги харчування ресторану «Снайпер» ТОВ «Снайпер-1» з підтвердженням його класу «перший»; Київська обл., с. Капітанівка.
1 сертифікат відповідності на послуги харчування ресторану «Да Маріо» ТОВ «Український Бізнес-Центр» з підтвердженням його класу «вищий»; м. Київ.
1 сертифікат відповідності на послуги харчування кафе «Пікнік» ФОП Гасіліної О.О.; Київська обл., смт. Гостомель.
1 сертифікат відповідності на послуги харчування ресторану «Корчма» ФОП Гасіліної О.О. з підтвердженням його класу «вищий»; Київська обл., смт. Гостомель. |
|
|
|
|
Сторінка 373 з 400 |