|
Комісія Кодекс Аліментаріус схвалила стандарт ISO/IDF на виявлення меламіну в молоці |
|
|
|
|
Комісією Кодекс Аліментаріус, органу ООН, відповідального за безпеку харчових продуктів, були схвалені стандарти, розроблені ISO і Міжнародною молочною федерацією (IDF) для запобігання повторення кризи, викликаної потраплянням на ринок фальсифікованого молока з меланіном, під час якої постраждали тисячі дітей.
У 2008 році багато дітей загинули або серйозно захворіли після вживання молока, з вмістом меламіну. Речовина, що використовується у виробництві вогнетривких пластмас, була додана в молоко деякими компаніями для створення враження підвищеного вмісту білка. У людей вживання меламіну може викликати появу каменів у нирках і ниркову недостатність. Це особливо небезпечно для немовлят і маленьких дітей, для яких попадання в організм меланіну може виявитися фатальним.
|
|
Детальніше...
|
|
У Києві за сприяння ISO відбувся семінар з управління навколишнім середовищем |
|
|
|
29-31 березня 2011 року в м. Київ за сприяння Міжнародної організації зі стандартизації (ISO) та Державного секретаріату Швейцарії з економічних відносин (SECO) відбувся семінар з питань стандарту ISO 14040 на тему «Управління навколишнім середовищем. Оцінка життєвого циклу».
У семінарі взяли участь 30 представників органів з технічного регулювання з 15 країн СНГ, Південної Азії та інших країн, зокрема, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Бутану, Грузії, Індії, Ірану, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Пакистану, Шрі-Ланки, Таджикистану, Узбекистану і України.
З привітанням до учасників семінару виступив представник Державного секретаріату Швейцарії з економічних відносин Грищенко С.В. У виступі було зазначено, що семінар направлений на здобуття практичних навичок з оцінки життєвого циклу продукції, а також особливості використання різних методів оцінки життєвого циклу продукції, оскільки вони відрізняються в різних організаціях та сферах застосування.
Під час семінару було висвітлено теоретичні засади стандарту ISO 14040, зокрема, цілі та масштаб застосування стандарту, включаючи оцінку впливу за стандартом ISO 14044. Крім того, багато уваги приділено вуглеводневому та водяному відбитку, було надано практичні рекомендації з його розрахунку, а також надані приклади таких розрахунків.
Джерело: http://www.dssu.gov.ua |
|
Центр Експертиз ТЕСТ: "Тёплые полы. Держим ноги в тепле" |
|
|
|
|
"Тест: Тёплые полы. Держим ноги в тепле (завантажити)
Дом ассоциируется у нас с уютом, комфортом и теплом. Для кого-то теплый пол – альтернатива центральной системе отопления, для частного же дома – как вариант автономного отопления. А для кого-то теплый пол – большей частью вопрос комфорта. Такое "приспособление" в доме или квартире как теплый пол – идеальный вариант для вечных "мерзляков", постоянно чихающих и кашляющих, а также для малышей, ползающих по полу, а также для любителей ходить босиком. Всем известно, что холодный воздух опускается вниз, оттого пол всегда холоднее. Использование системы теплых полов устраняет эту проблему.
Джерело: Центр Експертиз ТЕСТ |
|
Моніторинг ЗМІ: Італійська паста від А до Я |
|
|
|
|
Українська правда:
"Итальянская паста от А до Я (Завантажити)
Слово "паста", что в переводе с латинского означает "тесто", на сегодняшний день используется для обозначения большинства мучных изделий итальянской кухни.
Существует три вида пасты. Сухая паста (pasta asciutta) - паста, которая изготавливается из муки твердых сортов пшеницы и воды. Свежая паста (pasta fresco) - изготавливается из муки мягких сортов и яиц. Третий вид пасты - полная паста (pasta piena) - это паста, которая подается с начинкой.
Кроме того, паста делится на сотни различных сортов. Итальянцы уверены, что паста разной формы имеет разный вкус. Поэтому в настоящее время на территории Италии существует более 200 различных видов паст: длинные, короткие, круглые, плоские, в форме различных предметов. Ниже приводятся наиболее распространенные сорта."
Джерело: http://www.pravda.com.ua/ |
|
"Граница открыта только для качественных и безопасных товаров". Інтервю з Головним санітарним лікарем Беларусі О.Арнаутовим |
|
|
|
|

"Граница открыта только для качественных и безопасных товаров
Недавно министр здравоохранения Беларуси Василий Жарко и руководитель Роспотребнадзора Геннадий Онищенко подписали новый рамочный документ о сотрудничестве, договорившись выработать и единую стратегию в плане санитарно-эпидемиологического надзора. Конкретные критерии и меры на ближайшее время уже разрабатываются. Каковы приоритеты взаимодействия и что показали первые полгода работы в условиях Таможенного союза? Об этом наш корреспондент беседует с Главным государственным санитарным врачом Беларуси Олегом Арнаутовым.
|
|
Детальніше...
|
|
Голова Державної служби технічного регулювання України та представники Міністерства науки та технологій Соціалістичної Республіки В'єтнам підписали Спільну Угоду |
|
|
|
|
Голова Державної служби технічного регулювання України Орєхов С.М. взяв участь у складі офіційної делегації до Соціалістичної Республіки В’єтнам, яку очолив Президент України В.Ф.Янукович.
26.03.2011 року між представниками Міністерства науки та технологій В’єтнаму та Головою Державної служби технічного регулювання України Орєховим С.М. було підписано Угоду про співробітництво у сфері стандартизації, метрології і оцінки відповідності.
Сторони здійснюватимуть співробітництво у сфері стандартизації, метрології та оцінки відповідності, враховуючи взаємні інтереси за такими напрямами:
|
|
Детальніше...
|
|
Інтерв"ю голови правління російського Національного інституту технічного регулювання Д.Петрова Російській газеті |
|
|
|
|
«Система добровольной сертификации в России пока не работает
Ровно год прошел с того времени, когда в силу вступило постановление правительства N 982, значительно сократившее перечень товаров, подлежащих обязательной сертификации.Никакой катастрофы, как пророчили пессимисты, не случилось, безопасность товаров не пострадала. Но и позитивных подвижек в качестве продукции и конкурентоспособности компаний, что сулили оптимисты, не было замечено тоже. "Мы сняли лишнее административное давление с части бизнеса, только и всего. Чтобы добиться изменений на качественном уровне, необходимо зайти с другого бока, активнее развивать сертификацию добровольную", - считает председатель правления Национального института технического регулирования Дмитрий Петров.
|
|
Детальніше...
|
|
У Києві відбулась міжнародна виставка готельного та ресторанного бізнесу України |
|
|
|
|
23-25 березня 2011 року в Києві відбулась Міжнародна виставка «ГОТЕЛЬНИЙ ТА РЕСТОРАННИЙ БІЗНЕС УКРАЇНА». Це значна і авторитетна подія індустрії гостинності України, що надає унікальну можливість налагодити ефективні та взаємовигідні зв'язки між споживачами й постачальниками обладнання, технологій, товарів і послуг для підприємств готельного і ресторанного бізнесу.
Головна мета виставкового проекту - сприяння розвитку готельного та ресторанного бізнесу і сприяти підвищенню професійного рівня наданих споживачам послуг. Під час проведення виставки було передбачено насичену ділову програму, яка зачіпає актуальні питання сучасного готельно-ресторанного ринку України, презентує успішний досвід зарубіжних країн.
У рамках виставки відбулися:
- Міжнародна конференція «SPA in Ukraine'11»,
- VІ Міжнародний Бізнес-форум «Малі готелі та апартаменти в Україні», в даному заході брав участь заступник начальника центру – начальник відділу підтвердження відповідності ДП «Укрметртестстандарт» Задирайко Юрій Валерійович,
- Міжнародна конференція «MICE Ukraine: діловий туризм - Україна».
|
|
|