Стандарти ISO, необхідні для відкриття доріг на природному газі |
|
|
|
ISO розробить стандарти для станцій заправки транспортних засобів природним газом, що буде сприяти подальшому поширенню цієї галузі. Перше засідання нового комітету з розробки проекту стандарту - ISO/PC 252, Станції заправки природним газом для автомобілів, відбулося в червні 2010 у Нідерландах. На засіданні було прийнято рішення, що Комітет буде розробляти стандарти на заправні станції для стисненого природного газу (CNG) і зрідженого природного газу (LNG). Учасники також погодилися, що стандарти повинні охоплювати проектування, будівництво та експлуатацію цих станцій, і включати в себе асигнування на обладнання, пристрій безпеки і технічного обслуговування.
|
Детальніше...
|
Держспоживстандарт вважає необхідним провести сертифікацію сфери послуг в Україні до Євро-2012 |
|
|
|
Принцип добровільної сертифікації зацікавить багатьох підприємців у контексті проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу „Євро-2012”. Про це заявив Голова Держспоживстандарту України Олег Поволоцький під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України 03 серпня 2010 року.
Науково-технічний відділ підтвердження відповідності проведе роботи із сертифікації Ваших послуг>>>
На сьогодні більшість підприємств сфери послуг у містах, що приймають Євро-2012, несертифіковані. Послуги багатьох підприємств, зокрема готельного господарства, у Києві, Харкові, Львові та Донецьку не відповідають вимогам як міжнародних стандартів, так і українських, гармонізованих з міжнародними та європейськими.
„Це неприпустимо, тим більше, що після вступу України до СОТ та у зв'язку з підготовкою до проведення Євро-2012 актуальність покращення якості послуг значно збільшилась, – переконаний Олег Поволоцький. – Ми плануємо провести чемпіонат європейського рівня, а це означає, що всі послуги повинні відповідати європейським вимогам. Найперше мова йде про сертифікацію готельного, ресторанного та туристичного бізнесу”.
|
Детальніше...
|
Держспоживстандарт України має намір стимулювати розвиток та поширення добровільної сертифікації продукції |
|
|
|
Держспоживстандарт України має намір стимулювати розвиток та поширення добровільної сертифікації продукції. Про це заявив Голова Держспоживстандарту України Олег Поволоцький під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України 03 серпня 2010 року.
„Добровільна сертифікація, як дуже важлива складова бізнесу, передбачає можливість виробника довести споживачу, що його продукція відповідає задекларованим вимогам. Ми мусимо виховати у підприємців повагу до споживача. Й елементом такої поваги має стати добровільна сертифікація”, – переконаний Олег Поволоцький.
|
Детальніше...
|
Відбулось спільне засідання Головної конкурсної комісії Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» у 2010 році та Національної конкурсної комісії 3-го конкурсу на здобуття Премії СНД за досягнення в с |
|
|
|
Вівторок, 03 серпня 2010, 10:22 |
2 серпня 2010 року на спільному засіданні Головної конкурсної комісії Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» у 2010 році та Національної конкурсної комісії 3-го конкурсу на здобуття Премії СНД за досягнення в сфері якості продукції та послуг були обговорені наступні питання:
а також про затвердження організаційно методичних документів національного етапу 3-го конкурсу на здобуття Премії СНД за досягнення у сфері якості продукції та послуг. |
Визначені переможці, лауреати та фіналісти на Регіональному рівні конкурсу "100 кращих товарів України" |
|
|
|
П'ятниця, 30 липня 2010, 09:21 |
21.07.2010 року відбулося засідання Регіональної Конкурсної комісії (РКК) міста Києва Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – “100 кращих товарів України” у 2010 році.
За результатам експертизи наданих матеріалів (58 заявок від 40 підприємств міста Києва) визначені переможці, лауреати та фіналісти на Регіональному рівні.
Продукція, яка визнана ПЕРЕМОЖЦЕМ, ЛАУРЕАТОМ та ФІНАЛІСТОМ, рекомендована РКК до участі на Загальнодержавному рівні Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) - «100 кращих товарів України» у 2010 році – 53 найменування продукції.
Всім керівникам підприємств направлено висновок Регіональної конкурсної комісії. Про місце та дату урочистого нагородження підприємств буде додатково повідомлено кожного учасника.
|
Детальніше...
|
43% ковбасних виробів не відповідає вимогам нормативної документації |
|
|
|
Прес-служба Держспоживстандарту України
Протягом ІІ кварталу 2010 року територіальні органи Держспоживстандарту України перевірили 13,472 тонн ковбасних виробів під час виробництва та оптової торгівлі на загальну суму 457,453 тис. грн. Вимогам чинної нормативної документації (НД) не відповідало 5,82 тонн продукції (43 %) на загальну суму 176,078 тис. грн. Всього за звітний період проведено 112 первинних перевірок на підприємствах різних форм власності, на 94 з них виявлено порушення вимог НД. Із них під час виробництва перевірено 107 підприємств, на 91 з яких виявлено порушення, під час оптової торгівлі – 5 підприємств, на 3 виявлено порушення.
|
Детальніше...
|
Впродовж першого півріччя 2010 року територіальні органи Держспоживстандарту України перевірили 116,58 тонн хліба й хлібобулочних виробів |
|
|
|
Впродовж першого півріччя 2010 року територіальні органи Держспоживстандарту України перевірили 116,58 тонн хліба й хлібобулочних виробів на загальну суму 341,75 тис. грн. Вимогам чинної нормативної документації (НД) не відповідало 26,48 тонн продукції (22,7 %) на загальну суму 120,32 тис. грн. В цілому за звітний період було проведено 245 (в т.ч. 6 повторних) перевірок додержання вимог стандартів, норм і правил під час виробництва хліба та хлібобулочних виробів. За результатами 211 первинних перевірок встановлено порушення вимог НД.
|
Детальніше...
|
Результати перевірок сокової продукції територіальними органами Держспоживстандарту України |
|
|
|
Протягом першого півріччя 2010 року територіальні органи Держспоживстандарту України провели 16 перевірок дотримання стандартів, норм та правил під час виробництва, зберігання та оптової реалізації сокової продукції. На 6 із них було виявлено порушення вимог нормативної документації (НД). За вказаний період було перевірено соків на загальну суму близько 500 тис. грн., забраковано – на 90 тис. грн. (18 % перевіреної продукції). Під час перевірок продукцію досліджували за органолептичними показниками (смак, запах, наявність сторонніх предметів), фізико-хімічними, мікробіологічними, а також за вимогами маркування.
|
Детальніше...
|
|
|