Про порядок розробки технічних регламентів Митного союзу |
|
|
|
Мінпромторгом Росії підготовлений проект Порядку розроблення, прийняття, внесення змін та скасування технічних регламентів Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану. Документ опублікований для публічного обговорення з метою підготовки його до розгляду на Комісії митного союзу (КТС).
Відповідно до основних положень розробленого порядку:
За основу Технічного регламенту може бути прийнятий проект технічного регламенту ЄврАзЕС, що пройшов процедуру публічного обговорення. У цьому випадку Технічний регламент може бути ухвалено рішенням Комісії Митного союзу без проведення процедури публічного обговорення.
|
Детальніше...
|
|
Асоціація якості вперше створена у Вірменії |
|
|
|
За ініціативи Спілки промисловців і підприємців вперше у Вірменії створена Вірменська асоціація якості, до якої входять 14 компаній, повідомив на прес-конференції в Міжнародному прес-центрі «Новини» виконавчий директор Союзу промисловців і підприємців Вірменії Гагік Макарян.
|
Детальніше...
|
Пропозиція змін в національних стандартах щодо підвищення вимог до матеріально-технічного оснащення готелів та якості послуг |
|
|
|
15 липня 2010 року в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» для обговорення та відпрацювання пропозицій стосовно змін до державного стандарту України щодо туристичних послуг та класифікації готелів в частині підвищення вимог до матеріально-технічного оснащення готелів та якості послуг у відповідності до Закону України від 08.07.2010р. № 6309, Державна служба туризму і курортів міністерства культури і туризму України, в особі заступника голови – Заруби Д.В. - проводила круглий стіл на тему: «Підготовка готельної інфраструктури до проведення в Україні Євро-2012 – на рівень Європейських стандартів».
В даному заході від ДП «Укрметртестстандарт» приймав участь заступник начальника центру № 20 – начальник відділу № 203 – Задирайко Юрій Валерійович.
Підсумки круглого столу >>> |
Дитяче харчування: хто гарантує безпеку українським малюкам? |
|
|
|
20 липня відбулась прес-конференція Голови Держспоживстандарту України на тему: "Дитяче харчування: хто гарантує безпеку українським малюкам?".
Недобросовісні товаровиробники понесуть не лише адміністративну, але фінансову і карну відповідальність за виробництво неякісної, а інколи й небезпечної продукції. Про це заявив Голова Держспоживстандарту України Олег Поволоцький під час прес-конференції.
„Ми готові піти на закриття підприємств, що допустили випуск неякісної продукції, на позбавлення сертифікатів відповідності, на накладення відчутних фінансових санкцій, на вилучення з обігу неякісних, забракованих товарів та їхню утилізацію”, – повідомив Олег Поволоцький.
Для цього необхідно внести зміни в чинне законодавство, яке вимагає утилізації неякісної та небезпечної продукції, як це зараз відбувається з алкоголем та тютюном.
|
Детальніше...
|
Тест: тунець консервований. Морська телятина |
|
|
|
Тест проведено Центром Експертиз "Тест"
"Рыба, которая служит основой для рыбных консервов, по питательности и вкусовым свойствам не уступает мясу, а по усвояемости превосходит его. Ценность рыбы определяется в первую очередь наличием в ее составе значительного количества полноценного белка. Рыба содержит также жиры, витамины и минеральные вещества. В отличие от жира млекопитающих животных жир рыбы жидкий, т.к. содержит большое количество жирных полиненасыщенных кислот, которые играют важную роль в обмене веществ. В морской рыбе содержится больше минеральных веществ, чем в пресноводной рыбе. Считается, что люди, ежедневно употребляющие в пищу хотя бы 30г рыбы, в два раза реже умирают от сердечных заболеваний, чем те, кто рыбу вообще не ест.."
Скачати тест |
Результати наради з керівниками технічних комітетів стандартизації |
|
|
|
25 червня 2010 р. у м. Києві на базі ДП «УкрНДНЦ» під головуванням О. В. Поволоцького, Голови Держспоживстандарту України – відбулась нарада з керівниками технічних комітетів стандартизації (ТК).
У нараді взяли участь 85 учасників, з них 75 представників із 59 ТК, представники Держспоживстандарту України, Мінпромполітики, НАК «Нафтогаз України», Національного агентства з акредитації, фахівці ДП «УкрНДНЦ». Заслухано доповіді, розглянуто актуальні та проблемні питання діяльності ТК і прийнято відповідні рішення.
Відкрив нараду і виступив із вступним словом Олег Володимирович Поволоцький, Голова Держспоживстандарту України, який охарактеризував сучасний стан національної системи технічного регулювання та шляхи її подальшого розвитку. У своїй промові він наголосив, що повинні бути дієві важелі для контролю і впливу на виробників з метою вироблення культури виробництва і сприяння випуску безпечної та якісної продукції.
|
Детальніше...
|
Здійснено всеукраїнське обстеження ринку тютюнових виробів |
|
|
|
У межах реалізації заходів щодо підвищення рівня споживчої безпеки та налагодження системи інформаційного забезпечення протидії проникненню небезпечної продукції на ринок України Держспоживстандарт продовжує здійснювати вивчення стану споживчого ринку.
З цією метою, за дорученням першого заступника Голови Комітету Владислави ХИЖНЯК територіальними органами у справах захисту прав споживачів у період з 10 червня до 6 липня поточного року було здійснено всеукраїнське обстеження ринку тютюнових виробів з метою з’ясування ситуації із поширеністю на цьому ринку тютюнової продукції, яка не відповідає вимогам нормативних документів.
За цей період було проведено огляд 391 об’єкта торговельної мережі, що здійснюють роздрібну торгівлю тютюновими виробами у 24 областях, в Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі.
Особливу увагу приділено асортименту цих виробів в мережі ринкового господарства, а також з’ясуванню ситуації з торгівлею тютюновими виробами у недозволених законодавством місцях, на вулицях населених пунктів, продажу «з рук».
|
Детальніше...
|
Здійснено низку перевірок дитячих закладів оздоровлення та відпочинку |
|
|
|
Прес-служба Держспоживстандарту України
Протягом двох останніх місяців відповідно до Наказу Держспоживстандарту України від 21 травня 2010 року „Про стан підготовки дитячих закладів оздоровлення та відпочинку до проведення оздоровчої кампанії” з метою контролю дотримання вимог чинного законодавства про захист прав споживачів Управління у справах захисту прав споживачів у м. Києві здійснило низку перевірок дитячих оздоровчих таборів.
Під час перевірок фахівці управління особливу увагу звертали на асортимент страв, виробів та напоїв; правильність відпуску харчової продукції; додержання технологічних процесів та норм закладки сировини; наявність документів, що підтверджують якість та безпеку харчової; продукції і продовольчої сировини; наявність інформації для дітей (меню, режим роботи їдальні тощо).
|
Детальніше...
|
Актуальні питання захисту прав споживачів |
|
|
|
Прес-служба Держспоживстандарту України
Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики ініціював перед Кабінетом Міністрів України необхідність вирішення вкрай актуальних для споживачів питань шляхом вдосконалення законодавства про захист прав споживачів та законодавства про рекламу.
Передусім, мова йде про реалізацію харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок.
|
Детальніше...
|
|
|
|
|
Сторінка 383 з 401 |