Головна

Коди продукції та послуг

Авторизація



Видані сертифікати відповідності PDF Друк e-mail

n56Науково-технічним відділом підтвердження відповідності з 06.09.2010 до 10.09.2010 року проводилися роботи з сертифікації готельних послуг, послуг харчування на підприємствах Києва та інших міст України.

За результатами цих робіт були видані сертифікати відповідності:

1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання готелю з рестораном «Рейкарц Поляна» ТОВ «Рейкарц Хотел Менеджмент» без підтвердження його категорії; Закарпатська обл., Свалявський р-н, с. Поляна.

1 сертифікат відповідності на послуги харчування ресторану в готелі «Рейкарц Поляна» ТОВ «Рейкарц Хотел Менеджмент» з підтвердженням його класу «перший»; Закарпатська обл., Свалявський р-н, с. Поляна.

 
Михайло Мухаровський: скасування обов'язкової сертифікації продуктів харчування в Україні можливе тільки після розробки та впровадження технічних регламентів PDF Друк e-mail

n55 

Прес-служба Держспоживстандарту України

Скасування обов'язкової сертифікації продуктів харчування в Україні можливе тільки після розробки та впровадження технічних регламентів профільними міністерствами (МінАПК), а також представниками українських бізнес-асоціацій. Таку думку на розширеному засіданні, присвяченому обговоренню питання обов’язкової сертифікації харчової продукції, висловив генеральний директор ДП «Укрметртестстандарт» Михайло Мухаровський.

Він підкреслив, що ініціатори скасування обов'язкової сертифікації продуктів харчування посилаються на досвід Росії, а також на зобов'язання України перед СОТ.

«Проте Росія скасувала обов'язкову сертифікацію тільки після введення технічних регламентів. І при цьому вона також ввела реєстрацію декларацій про відповідність, яка зобов'язує виробника вказати, де проводилася перевірка якості продукції та довести безпечність складу імпортованої продукції, - зазначив фахівець. Михайло Мухаровський вважає, що для нормалізації ситуації необхідно створити ефективну нормотворчу базу, прийняти пакет законів, зокрема, закон про ринковий нагляд, закон про загальну безпеку продукції, а також впровадити технічні регламенти.

«Ці заходи дозволять поступово перейти до скасування обов'язкової сертифікації, не порушивши умов СОТ, – зауважив генеральний директор ДП «Укрметртестстандарт».

 
Держспоживстандарт: Україна має поступово переходити на європейські стандарти у сфері сертифікації харчової продукції PDF Друк e-mail

Прес-служба Держспоживстандарту України

07 вересня 2010 року за ініціативою Держспоживстандарту України відбулася розширена нарада щодо скасування окремих пунктів переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації в Україні, зокрема, харчової. Координатор комітету Європейської бізнес-асоціації (ЕВА) Юлія Ткаченко у своєму виступі підкреслила, що необхідність відміни сертифікації харчової продукції – це обов’язкова умова вступу України до СОТ. Вона також нагадала, що у грудні 2009 року Уряд відмінив наказ Держспоживстандарту від 01.02.2005 "Про затвердження Переліку продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації" щодо обов’язкової сертифікації 17 груп харчових продуктів. Також представник ЕВА наголосила, що європейські  виробники звернулись до віце-прем’єр-міністра Сергія Тігіпка з проханням посприяти у питанні щодо скасування сертифікації харчових продуктів в Україні.

Детальніше...
 
Олександр Матвійчук: Відмінити обов'язкову сертифікацію харчової продукції можна лише після схвалення цього рішення громадськістю PDF Друк e-mail

Прес-служба Держспоживстандарту України

Голова Держспоживстандарту України Олександр Матвійчук вважає, що прийняття остаточного рішення про відміну обов'язкової сертифікації харчової продукції можливе лише після схвалення його суспільством.
Детальніше...
 
Запрошуємо на семінар! PDF Друк e-mail

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

n54Запрошуємо   спеціалістів з перевірки та державної реєстрації ТУ територіальних центрів Держспоживстандарту України взяти участь у  семінарі-практикумі, який відбудеться  6 жовтня 2010 року  у ДП «Укрметртестстандарт» на тему: «Актуальні питання в сфері стандартизації та технічного регулювання в Україні».

На семінарі-практикумі з доповідями виступатимуть провідні фахівці ДП «Укрметртестстандарт».

 

В процесі роботи семінару-практикуму  розглядатимуться такі питання:
Детальніше...
 
Українські виробники соняшникової олії та соків виступають проти скасування обов’язкової сертифікації харчової продукції PDF Друк e-mail

n53Прес-служба Держспоживстандарту України

Українські виробники соняшникової олії та соків виступають проти скасування обов'язкової сертифікації харчової продукції. Про це керівники асоціацій «Укроліяпром» та «Союз виробників сокової продукції України» заявили на розширеній нараді в центральному апараті Держспоживстандарту України 7 вересня 2010 року.

За словами представника «Союзу виробників сокової продукції України» Сергія Черепкова, «якщо виробник хоче представити свій продукт на ринку, особливо, коли мова йде про європейські ринки, він обов'язково повинен його сертифікувати. Це перша і головна умова. Досвід роботи з органами сертифікації в країнах Європейського Союзу, Південно-Африканській республіці, Канаді та Японії доводить це».

 

Детальніше...
 
Новий стандарт ISO щодо якості води PDF Друк e-mail

iso56Міжнародна організація по стандартизації (ISO) опублікувала новий стандарт ISO 19250:2010, який покликаний допомогти лабораторіям у послідовному виявленні потенційно патогенних бактерій сальмонели у воді.

Бактерії сальмонели широко поширених у всьому світі. Їх патогенез варіюється в залежності від виду і сприйнятливість господаря. Міжнародний стандарт ISO 19250:2010 "Якість води. Визначення наявності Salmonella spp" визначає метод виявлення передбачуваних або підтверджених бактерій сальмонели в пробах води. Стандарт застосовується як для питної води, так і для води, призначеної для використання в рекреаційних цілях.

Детальніше...
 
Держспоживстандарт проведе нараду з питань обов’язкової сертифікації харчових продуктів. PDF Друк e-mail

Прес-служба Держспоживстандарту України

n517 вересня 2010 року за ініціативою Держспоживстандарту пройде розширена нарада, присвячена обговоренню питання про обов’язкову сертифікацію харчової продукції. На нараді буде озвучена позиція Європейської бізнес-асоціації, Міжнародної фінансової корпорації, та асоціацій вітчизняних виробників: ЗАТ "Укркондитер", Національної асоціації молочників України "Укрмолпром", Національної асоціації виробників м’яса і м’ясопродуктів України "Укрм’ясо", Асоціації "Укроліяпром". Також у нараді візьмуть участь представники Міністерства економіки України, Міністерства аграрної політики України. Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства юстиції України, Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва.

Детальніше...
 
Відбулося чергове засідання робочої групи з питань розробки порядку сертифікації та категоризації готелів згідно з Європейськими нормами PDF Друк e-mail

02 вересня 2010 року в приміщенні Державної служби туризму і курортів Міністерства культури і туризму України відбулося чергове засідання робочої групи з питань розробки порядку сертифікації та категоризації готелів згідно з Європейськими нормами. ДП «Укрметртестстандарт» представляє в цій робочій групі заступник начальника центру-начальник відділу підтвердження відповідності Задирайко Юрій Валерійович.

 
« ПочатокПопередня381382383384385386387388389390НаступнаКінець »

Сторінка 384 з 406
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua