Нове видання стандарту ISO/TS 29001 з менеджменту якості в нафтогазовій промисловості |
|
|
|
Міжнародна організація з стандартизації (ISO) опубліковала нове третє видання міжнародного стандарту ISO/TS 29001:2010 "Нафтова, нафтохімічна і газова промисловість. Галузеві системи менеджменту якості. Вимоги до організацій, що постачають продукцію та послуги".
Новий стандарт замінює однойменний міжнародний стандарт ISO/TS 29001:2007.
Міжнародний стандарт ISO/TS 29001:2010 визначає вимоги до систем менеджменту якості для організацій, що постачають продукцію та послуги для нафтової, нафтохімічної і газової промисловості. Стандарт повністю вміщує оригінальний текст міжнародного стандарту ISO 9001:2008, а також додаткові вимоги до систем менеджменту якості, специфічні для нафтової, нафтохімічної та газової галузей промисловості. |
|
Першочергові заходи щодо реформування системи технічного регулювання |
|
|
|
Кабмін України затвердив план першочергових заходів щодо реформування системи технічного регулювання. Про це йдеться у розпорядженні уряду № 1070-р від 19 травня 2010 р. |
Затверджено остаточний проект стандарту ISO 26000 на соціальну відповідальність |
|
|
|
Багатостороннья робоча група ISO з соціальної відповідальності (ISO/WG SR), що включає експертів і спостерігачів з 99 країн-членів ISO і 42 громадських і приватних організацій, на своєму восьмому пленарному засіданні, 17 травня 2010 року, в Копенгагені (Данія) затвердила проект ISO 26000 в якості остаточного проекту міжнародного стандарту (FDIS).
На фото члени робочої групи ISO колективного керівництва SR на пленарному засіданні в Копенгагені:
Христина Санберг, секретар; Йорге Каязейра, голова; Стеффан Содерберг, заступник голови; Едуардо Кампос-де-Сан-Тьяго, со-секретар, Софі Клів, керівник технічної програми Центрального секретаріату ISO.
|
Детальніше...
|
Держспоживстандарт України розпочав перевірку наявності сертифікатів відповідності у дитячих таборах перед початком літнього сезону |
|
|
|
Голова Держспоживстандарту України Олег Поволоцький підписав наказ про проведення заходів для забезпечення належних умов дозвілля, оздоровлення та відпочинку дітей, стимулювання та підтримки діяльності дитячих закладів. Документ підписано на виконання відповідного доручення Кабінету Міністрів України.
Згідно з документом, фахівці територіальних управлінь у справах захисту прав споживачів Держспоживстандарту України ініціюватимуть свою участь у роботі тендерних комісій з визначення постачальників продуктів харчування для дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, спільно з працівниками органів місцевої влади та інших контролюючих органів організують наради та навчальні семінари з керівниками закладів. Також разом із представниками органів сертифікації вони проводитимуть роботи із сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання) та харчування, які надають дитячі заклади оздоровлення та відпочинку.
|
Детальніше...
|
Видані сертифікати відповідності |
|
|
|
Науково-технічним відділом підтвердження відповідності з 25.05.2010 до 28.05.2010 року проводилися роботи з сертифікації готельних послуг, послуг харчування на підприємствах Києва та інших міст України.
За результатами цих робіт були видані сертифікати відповідності:
1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання готелю з рестораном «Алупка» ПП Мунтян О.В. без підтвердження категорії; АРК, м. Алупка.
1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання готелю без ресторану ПП Мельнічук О.Ю. без підтвердження категорії; м. Київ.
1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання готелю з рестораном «Арт-Готель» ФОП Черновол А.А. з підтвердженням його категорії *** (три зірки); м. Київ.
1 сертифікат відповідності на послуги харчування кафе готелю «Арт-Готель» ФОП Черновол А.А.; м. Київ.
1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання готелю з рестораном «Снайпер» ФОП Коваленко В.Н. без підтвердження категорії; Київська обл., с. Капітанівка.
1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання центру відпочинку Бази відпочинку «Озерце» ДП «КАРЗ»; м. Київ. |
Держспоживстандарт розробляє заходи щодо удосконалення законодавства про захист прав споживачів |
|
|
|
Прес-служба Держспоживстандарту України
За словами першого заступника Голови Держспоживстандарту Владислави Хижняк, сьогодні чинне законодавство про захист прав споживачів потребує подальшого розвитку і вдосконалення.
Основні норми вітчизняного законодавства про захист прав споживачів базуються, переважно, на захисті прав громадян у разі придбання ними якісної та неякісної продукції або робіт, захисті прав у сфері споживчого кредитування, у разі здійснення нечесної підприємницької діяльності тощо.
|
Детальніше...
|
Огляд споживацької преси. Безпека харчових продуктів. Охорона здоров’я |
|
|
|
Відбірка окремих публікацій в журналах членів СІ
Матеріал опубліковано в Інформаційному бюлетені з міжнародної стандартизації 1-2010
Стандарти моніторингу безпеки харчових продуктів у Вірменії на сьогодні:
З метою поліпшення виконання та моніторингу Державної інспекції з безпеки харчових продуктів і ветеринарної служби Міністерства сільського господарства, Вірменські неурядові організації з захисту прав споживачів (PCR) за підтримки Організації з безпеки і співробітництва в Європі (OSCE) виступають за введення прозорих та найсучасніших процедур моніторингу продовольчої безпеки, охоплюючи механізми оцінки ризику, які широко використовуються в державах ЄС для забезпечення продуктами харчування, безпечними для споживання людиною та навколишнього середовища.
|
Детальніше...
|
Видані сертифікати відповідності |
|
|
|
Науково-технічним відділом підтвердження відповідності з 17.05.2010 до 21.05.2010 року проводилися роботи з сертифікації готельних послуг, послуг харчування на підприємствах Києва та інших міст України.
За результатами цих робіт були видані сертифікати відповідності:
2 сертифіката відповідності на послуги перукарні та косметичні послуги Салону-перукарні в Готельному комплексі «Національний» УС ВР України з підтвердженням її категорії «вища»; м. Київ. |
Законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо інформування населення про вміст у харчовій продукції генетично модифікованих організмів |
|
|
|
Комітет з питань охорони здоров'я рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо інформування населення про вміст у харчовій продукції генетично модифікованих організмів.
Як зазначалося під час засідання Комітету, проект закону (реєстр. № 6251) спрямований на врегулювання питання маркування харчових продуктів, що містять генетично модифіковані організми (ГМО), шляхом законодавчого визначення поняття "харчовий продукт, який містить генетично модифіковані організми" та "харчовий продукт, вироблений з використанням генетично модифікованих організмів", а також встановлення вимог щодо маркування таких харчових продуктів.
|
Детальніше...
|
|
|
|
|
Сторінка 388 з 400 |