Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (№260, 261, 263, 264) |
|
|
|
Четвер, 09 серпня 2018, 09:31 |
|
Мінагрополітики затвердило Правила виробництва коньяків України |
|
|
|
Вівторок, 07 серпня 2018, 09:04 |
Правила виробництва коньяків України визначені наказом Мінагрополітики України від 27 грудня 2017 року № 702 «Про затвердження Правил виробництва коньяків України», який набирає чинності через півроку після його офіційного опублікування.
Затверджені Правила визначають порядок виробництва коньяків України і є обов'язковими для складання технологічних інструкцій, контролю коньячного виробництва всіма суб'єктами господарювання.
Згідно Правилам переробка винограду на виноматеріали коньячні здійснюється згідно з вимогами до переробки винограду для білих столових вин, але без застосування сірчистої кислоти або її замінників.
|
Детальніше...
|
Накази УкрНДНЦ щодо чинності НД (№250, 251, 252 - 2018 рік) |
|
|
|
Понеділок, 06 серпня 2018, 12:24 |
|
Розроблені перші редакції національних стандартів на олії, насіння олійних культур, корми |
|
|
|
П'ятниця, 03 серпня 2018, 10:54 |
Розроблені перші редакції національних стандартів на олії, насіння олійних культур, корми:
ДСТУ ХХХХ:201_ «Олії. Правила приймання»;
ДСТУ ХХХХ:201_ «Олії. Методи визначання запаху, смаку, кольору та прозорості»;
ДСТУ «Насіння олійних культур. Правила приймання»;
ДСТУ Насіння олійних культур. Методи визначення зараженості шкідниками;
ДСТУ Насіння олійних культур. Методи визначення сміттєвої, олійної та особливо обліковуємої домішки;
ДСТУ Насіння олійних культур. Методи визначення вмісту лушпиння;
ДСТУ Насіння олійних культур. Методи визначення кислотного числа олії;
ДСТУ Корми, комбікорми, комбікормова сировина. Метод визначення сирої клітковини;
ДСТУ Насіння олійних культур. Методи визначення кольору і запаху.
Повідомлення про розроблення національних стандартів >>>
|
|
Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (№247, 248 - 2018 рік) |
|
|
|
П'ятниця, 03 серпня 2018, 08:32 |
|
Вступив в силу закон про органічну продукцію |
|
|
|
Четвер, 02 серпня 2018, 13:45 |
Сьогодні, 2 серпня вступив в силу Закон України «Про основні засади і вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» (№ 2496-VІІІ ), яким регламентовані вимоги до виробництва, маркування та обігу органічної продукції, а також встановлені основні принципи сертифікації органічного виробництва з деталізацією по галузях (органічного рослинництва, тваринництва, вирощування грибів, аквакультури, виробництва кормів, харчових продуктів, морських водоростей).
Закон вводиться в дію водиться в дію через рік, але вже з 2 серпня Кабміну необхідно вжити заходів щодо приведення нормативно-правових актів у відповідність до Закону. Зокрема, забезпечити на момент введення в дію Закону функціонування реєстрів операторів, органів сертифікації, органічних насіння і садивного матеріалу, а також Перелік органів іноземної сертифікації.
|
Детальніше...
|
Фітосанітарну експертизу для експорту зможуть проводити приватні лабораторії |
|
|
|
Четвер, 02 серпня 2018, 08:32 |
Опубліковано Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання проведення деяких фітосанітарних процедур» згідно з яким фітосанітарну експертизу (аналіз) зможуть проводити державні фітосанітарні інспектори або фахівці приватної фітосанітарної лабораторії за вибором власника вантажу або уповноваженої ним особи. Проведення експертизи приватної лабораторією здійснюється для цілей експорту.
Фітосанітарна експертиза включає: проведення аналізу фітосанітарного стану з метою виявлення шкідливих організмів; визначення видів шкідливих організмів; їх стану, стадії розвитку і кількості; формування зразка-документа.
|
Детальніше...
|
Міжнародна стандартизація: Опублікована оновлена версія стандарту ISO 22000 |
|
|
|
Середа, 01 серпня 2018, 08:13 |
Опубліковано оновлений міжнародний стандарт ISO 22000:2018 «Системи менеджменту безпеки харчової продукції. Вимоги до організацій, які беруть участь в ланцюзі створення харчової продукції».
У новій версії стандарту відбулися деякі зміни в порівнянні з попереднім виданням. Перш за все, структура ISO 22000:2018 синхронізована зі структурою міжнародного стандарту ISO 9001:2015, що значно полегшить процес інтеграції систем менеджменту якості та безпеки харчових продуктів.
|
Детальніше...
|
|
|