Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (№118, 120 - 2018 рік) |
|
|
|
П'ятниця, 04 травня 2018, 08:37 |
|
Міжнародна стандартизація: Новий міжнародний стандарт забезпечить стерильність виробів медичного призначення |
|
|
|
Четвер, 03 травня 2018, 10:20 |
Для успішного проведення процесу стерилізації медичних виробів, який визначається співвідношенням між ступенем обробки та кількістю мікроорганізмів, що залишилися, необхідно оцінювати рівень присутності та характер бактерій та інших мікроорганізмів після стерилізації.
Цю оцінку спрощує оновлений міжнародний стандарт, підготовлений Міжнародною організацією з стандартизації (ISO) та Асоціація сприяння розвитку медичної техніки (AAMI) - AAMI/ISO 11737-1:2018 "Стерилізація виробів медичного призначення. Мікробіологічні методи. Частина 1: Визначення популяції мікроорганізмів на продуктах".
Стандарт містить рекомендації з оцінки чисельності популяції життєздатних мікроорганізмів і їх типу при вивченні продукту медичного призначення, його компонента, та упаковки.
|
Детальніше...
|
Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (№110, 111, 113, 114, 115, 117 - 2018 рік) |
|
|
|
П'ятниця, 27 квітня 2018, 08:52 |
|
Центр Экспертиз Тест: Сардины, рыбные консервы |
|
|
|
Четвер, 26 квітня 2018, 08:26 |
Информация на этикетке должна помогать потребителю сделать выбор, а не вводить его в заблуждение. К сожалению, это не всегда так. В данном тестировании сардин еще один пример странной маркировки относительно количества рыбы в банке.
В тестировании приняли участие 5 марок рыбных консервов "Сардина натуральная с добавлением масла". Это марки "Море", "Екватор", "Вигода", "Премія" и Varto. Все они изготовлены в Украине. Все – по отраслевому стандарту ГСТУ 15-70-2001. У продукции внимательно изучили маркировку, осмотрели упаковку. Все консервы проверили в лаборатории, а также оценили по вкусу.
Тест: Сардины, рыбные консервы >>> |
Міжнародна стандартизація: Опубліковано новий міжнародний стандарт на випробування властивості шкіри |
|
|
|
Четвер, 26 квітня 2018, 08:11 |
Опубліковано новий міжнародний стандарт ISO 4098:2018 «Шкіра. Хімічні випробування. Визначення водорозчинних речовин, водорозчинних неорганічних речовин і водорозчинних органічних речовин».
Новий документ описує метод визначення водорозчинних речовин, водорозчинних неорганічних речовин і водорозчинних органічних речовин. Він може застосовуватися для будь-яких типів шкіри. Результат, отриманий за допомогою цього аналізу, залежить від таких факторів, як: ступінь шліфування, температура екстракції, період екстракції, співвідношення шкіри до води.
|
Детальніше...
|
Центр Экспертиз Тест: Настоящая сметана только из чистого молока |
|
|
|
Середа, 25 квітня 2018, 08:58 |
Качество молочных продуктов интересует всех. Сметана – один из очень популярных продуктов. Ее потребители подозревают на наличие растительных жиров и загустителей. Это Центр Экспертиз "Тест" проверил в ходе сравнительного тестирования, в котором принимали участие 13 образцов отечественной сметаны. 10 из них – это сметана промышленного производства (магазинная) жирностью 15%. Исключение – продукция "Молокія", у этой марки 12% жира. Три образца – это сметана, купленная на базарах в Киеве, Львове, Одессе.
Тест: Настоящая сметана только из чистого молока >>> |
Міжнародна стандартизація: Оновлено європейський стандарт на покриття для підлоги та його акустичні характеристики в будівлях |
|
|
|
Середа, 25 квітня 2018, 08:42 |
Покриття для підлоги виконує найрізноманітніші функції, однією з яких виступає оптимізація акустичних характеристик приміщень. Сьогодні існує велика кількість покриттів для підлоги: тверда деревина, плитка, килими, лінолеум, ламінат, гумові мати, текстильні композитні покриття для підлоги тощо, які характеризуються різними властивостями, коли мова заходить про управління шумовим забрудненням і поглинання звукових хвиль.
|
Детальніше...
|
Наказ ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (№105 - 2018 рік) |
|
|
|
Середа, 25 квітня 2018, 08:12 |
|
|
|