Вимоги безпеки для світлодіодних модулів. Опублікована нова версія міжнародного стандарту |
|
|
|
Понеділок, 10 грудня 2012, 10:14 |
Світлодіодні лампи часто описуються, як освітлення майбутнього. Вони енергоефективні, міцні та відносно нові. Підкомітет IEC SC34A «Лампи» технічного комітету «Лампи та пов'язане з ними обладнання» розробляє міжнародні стандарти для всіх компонентів світлодіодних ламп. Нещодавно була опублікована нова версія стандарту IEC 62031, який встановлює технічні вимоги безпеки для світлодіодних модулів загального освітлення.
Вважається, що світлодіодні світильники - це світильники майбутнього, оскільки серед їх переваг: низьке енергоспоживання, тривалий термін служби, низька температура корпусу, невеликі розміри.
Використання світловипромінювальних діодів (LED) для загального освітлення почалося відносно недавно. У зв'язку з необхідністю проведення випробувань цього нового джерела електричного світла підкомітет IEC SC 34A підготував стандарт IEC 62301 «Світлодіодні модулі для загального освітлення. Вимоги безпеки».
|
Детальніше...
|
Проект наказу Мінекономрозвитку України "Про внесення зміни до Переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні" |
|
|
|
У російські магазини може повернутися відновлене молоко |
|
|
|
П'ятниця, 07 грудня 2012, 11:54 |
Цікава ситуація склалася з молоком в Росії.
Згідно з чинним технічним регламентом відновлене молоко, яке виробляється з сухого молока повинно називатися «молочним напоєм». Коли продукт з такою назвою з'явився на прилавках магазинів, він перестав розкуповуватися, оскільки люди звикли до старих назв, а «молочний продукт», чесно кажучи, не вселяє особливої довіри. Ось і просять молочні компанії повернути колишню назву «відновлене молоко», що б споживача не бентежити, адже суть і смак одні й ті ж самі.
І дійсно суть і смак одні й ті ж самі. Адже і «відновлене молоко» і «молочний продукт» це сухе молоко, яке розбавили водою, а при висушуванні втрачається велика частина корисних речовин і живих мікроорганізмів, за які ми так цінуємо цей напій.
А поки чиновники і молочники сперечаються можна побажати споживачам: будьте пильні, заглядайте в суть! |
ISO розробила новий стандарт на механічну міцність зчіпних пристроїв автомобільних причепів |
|
|
|
П'ятниця, 07 грудня 2012, 11:20 |
Безпека дорожнього руху багато в чому залежить від стану транспортних засобів, особливо від стану вантажного транспорту, оснащеного напівпричепами та причепами, які в разі аварії становлять підвищену небезпеку. Тому таку велику увагу приділяють надійності зчіпних пристроїв автомобільних причепів
Новий стандарт ISO 7641:2012 «Транспорт дорожній. Причепи з дозволеною масою до 3,5 тонн. Розрахунок механічної міцності сталевих зчіпних пристроїв» надає спрощену процедуру розрахунку механічної міцності сталевих зчіпних пристроїв як за наявності, так і за відсутності зварних швів, для причепів з середньою віссю Категорій O1 і O2 згідно Зведеної резолюції про конструкцію транспортних засобів (RE3) ЄЕК ООН. Дана процедура застосовна лише до простих конструкцій зчіпних пристроїв, для яких можливий розрахунок на вигин. |
Наказ Мінекономрозвитку від 19.11.2012 р. №1306 Про затвердження Переліку національних стандартів, гармонізованих з європейськими стандартами, відповідність яким є доказом безпечності нехарчової продукції |
|
|
|
П'ятниця, 07 грудня 2012, 10:07 |
Мінекономрозвитку України видано Наказ від 19 листопада 2012 року N 1306 "Про затвердження Переліку національних стандартів, гармонізованих з європейськими стандартами, відповідність яким є доказом безпечності нехарчової продукції"
|
Детальніше...
|
Центр Експертиз Тест: "Тест: майонез Провансаль. Облагораживаем блюда майонезом!" |
|
|
|
Четвер, 06 грудня 2012, 15:33 |
Тест: майонез Провансаль. Облагораживаем блюда майонезом!>>>
"Майонез широко используется для облагораживания и повышения питательности сдабриваемых блюд (овощных, мясных, рыбных, мучных, крупяных). Кроме этого, отдельные виды майонеза могут быть использованы как бутербродный продукт". Эта цитата из книги по производству майонезов очень емко и точно характеризует продукт. Майонез действительно способен улучшить вкус продукта, сделать его более выразительным. И не имеет значения салат это или обыкновенный бутерброд. Спорить не будем, хорошо только то, что в меру. Особенно если вспомнить о калорийности майонеза.
http://test.org.ua/ |
На 33 засіданні Колегії ЄЕК розглядалися питання розвитку технічного регулювання країн Митного союзу |
|
|
|
Четвер, 06 грудня 2012, 15:20 |
27 листопада відбулося 33 засідання Колегії ЄЕК, під час якого серед іншого було розглянуто низку питань, що стосуються розвитку технічного регулювання країн Митного союзу і ЄЕП.
Була затверджена Програма з розробки (внесення змін, перегляду) міждержавних стандартів, в результаті застосування яких на добровільній основі забезпечується дотримання вимог технічного регламенту Митного союзу «Про безпеку парфумерно-косметичної продукції».
Крім того, ряд змін було внесено до Переліку документів в галузі стандартизації, в результаті застосування яких на добровільній основі забезпечується дотримання вимог технічного регламенту Митного союзу «Про безпеку продукції, призначеної для дітей та підлітків». |
Розпочала роботу повна версія електронного каталогу НД |
|
|
|
Середа, 05 грудня 2012, 16:41 |
На сайті www.csm.kiev.ua розпочала роботу повна версія Електронного каталогу нормативних документів (НД).
Для одержання повного доступу до електронного каталогу нормативних документів, що включає інформацію щодо змін та поправок до НД, терміну чинності, заміни або відміни НД, кодів УКНД та іншої додаткової інформації, пропонуємо укласти договір на користування каталогом НД на сайті www.csm.kiev.ua на певний проміжок часу.
Докладну інформацію щодо договору дивіться у розділі Каталог НД on-line.
Скорочена версія електронного Каталогу НД доступна безкоштовно. |
|
|