Закон України «Про обмеження виробництва, використання, ввезення та розповсюдження в Україні полімерних пакетів» |
|
|
|
Мінрегіон України повідомило про оприлюднення проекту Закону України «Про обмеження виробництва, використання, ввезення та розповсюдження в Україні полімерних пакетів».Проект Закону України розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Метою законопроекту є поліпшення стану благоустрою населених пунктів та охорони довкілля шляхом заборони виробництва, використання, ввезення та оплатне чи безоплатне розповсюдження на її території полімерних пакетів, крім біологічно розкладаючих полімерних пакетів.
http://minregion.gov.ua |
|
Менші втрати, кращі результати завдяки стандарту ISO на оцінку екологічної ефективності |
|
|
|
Сучасні економічні катаклізми, постійні екологічні виклики і вимоги сталого (невиснажливого) розвитку планети визначають великий глобальний потенціал нового міжнародного стандарту ISO на оцінку екологічної ефективності систем, моделюючих життєвий цикл продукції. Нещодавно опублікований стандарт ISO 14045:2012 «Екологічний менеджмент. Оцінка екологічної ефективності системи продукції. Принципи, вимоги та керівні вказівки» встановлює принципи, вимоги та керівництво з оцінки екологічної ефективності систем продукції.
|
Детальніше...
|
У Росії затверджені перші професійні стандарти в сфері наноіндустрії |
|
|
|
Комісія з професійних стандартів Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП) затвердила два професійних стандарту в сфері наноіндустрії:
Виробництво нанорозмірних напівпровідникових приладів та інтегральних схем з використанням нанотехнологій;
Метрологічне забезпечення розроблення, виробництва та випробувань нанотехнологічної продукції.
|
Детальніше...
|
Наказ Мінекономрозвитку України від16.08.2012 року N 924 "Про затвердження зміни N 2до національного стандарту України ДСТУ ГОСТ 24861:2009" |
|
|
|
Постанова ВРУ від 06.09.2012 р. № 5223-VI щодо прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки продукції |
|
|
|
Українська правда: "В плену ароматического кольца" |
|
|
|
"Нас учат читать, писать, считать. Но почему же не нюхать"? Жан Ленуар, французский энолог, автор коллекции винных ароматов "Нос вина"
"Вкусно – не вкусно, нравится – не нравится", - часто ли мы можем сказать что-нибудь более содержательное о вкусовых достоинствах вина, которое дегустируем? Ведь человеческий язык зачастую с трудом может перевести обонятельные ощущения в слова. Возможно, ли вообще подвести все разнообразие ароматов под общий описательный знаменатель?
|
Детальніше...
|
У Білорусі введено стандарт на ковбасні варені вироби для дітей |
|
|
|
Стандарт на ковбасні варені вироби для харчування дітей дошкільного та шкільного віку введений у Білорусі.
Стандарт СТБ 2247-2012 "Вироби ковбасні варені для харчування дітей дошкільного та шкільного віку. Загальні технічні умови" встановлює загальні технічні вимоги до зазначеної групи ковбасних виробів, з урахуванням діючих у республіці нормативних документів, вимог стандартів Російської Федерації і європейських законодавчих актів до цієї групи продуктів. Розробив СТБ Інститут м'ясо-молочної промисловості. Стандарт почав діяти з вересня поточного року.
|
Детальніше...
|
В рамках рабочего визита в Украину Председатель Коллегии ЕЭК Виктор Христенко провел ряд встреч |
|
|
|
Председатель Коллегии Евразийской экономической комиссии Виктор Христенко в рамках рабочей поездки в Киев встретился с представителями Украинского союза промышленников и предпринимателей, выступил с открытой лекцией в Национальном техническом университете Украины и принял участие в пресс-конференции в агентстве Interfax-Украина.
|
Детальніше...
|
«Е-шки» наступають і перемагають |
|
|
|
НЕБЕЗПЕКА. Дисбактеріози, цукровий діабет, гіпертонія, захворювання шлунково-кишкового тракту, печінки і нирок, алергії й навіть злоякісні пухлини — такий неповний перелік недуг, які можуть спричинити харчові добавки, що містяться в молочних продуктах. Про це розповів міський гастроентеролог Миколаєва Денис Баранов.
Сьогодні полиці наших магазинів забиті молочними продуктами, небезпечними для організму людини. Небезпеку насамперед становлять численні шкідливі харчові добавки з індексом «Е» — загусники, емульгатори, підсолоджувачі, підсилювачі запаху, кольору і смаку, консерванти. Постійне і тривале вживання «збагачених» ними продуктів може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям. Причому, зазначив Денис Баранов, харчові домішки не викликають гострих реакцій, тому швидко відреагувати, діагностувати хворобу і надати відповідну медичну допомогу не так просто. А накопичуючись в організмі, шкідливі речовини можуть стати причиною багатьох захворювань, які важко вилікувати.
|
Детальніше...
|
|
|
|
|
Сторінка 301 з 391 |