Головна

Авторизація



Затверджено Технічний регламент маркування матеріалів, що використовуються для виготовлення основних складових взуття, яке надходить для продажу PDF Друк e-mail

Постановою Кабінету міністрів України N 632 від 9 червня 2011 р. затверджено Технічний регламент маркування матеріалів, що використовуються для виготовлення основних складових взуття, яке надходить для продажу.

 
29-30 червня 2011 року м. Києві відбувається Четверте засідання Міжурядової українсько-латвійської комісії з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва PDF Друк e-mail

201148В рамках роботи Комісії 29-ого червня Першим заступником Голови Держспоживінспекції України Пшеничкою О.В. було підписано План реалізації в 2011-2012 роках Угоди про основні напрямки співробітництва в сфері захисту прав споживачів між Держспоживстандартом України та Міністерством економіки Латвійської Республіки.

Угода у сфері захисту прав споживачів сприяє проведенню узгодженої політики з питань захисту прав споживачів, запровадженню європейських  норм і правил у сфері захисту прав споживачів в Україні, залученню незалежних об’єднань споживачів до розроблення нормативно-правових актів, що зачіпають законні права та інтереси споживачів, участі у формуванні державної політики у сфері захисту прав споживачів, створює механізми для вжиття заходів з попередження надходження неякісних товарів на ринки обох держав.

Детальніше...
 
28 червня 2011 року в м. Москва відбулось 50-те засідання Економічної ради СНГ. У роботі заходу в складі української делегації взяв участь Перший заступник Голови Держспоживінспекції України Пшеничка О.В. PDF Друк e-mail

До порядку денного засідання було включено більше 10 питань, які охоплюють різні аспекти економічної взаємодії держав – учасниць СНГ, в тому числі проекти Договору про зону вільної торгівлі, Плану заходів з реалізації другого етапу (2012-2015) Стратегії економічного розвитку СНГ до 2020 року та Угоди про технічні регламенти держав – учасниць СНГ.

Детальніше...
 
22 червня відбулося засідання Другої експертної групи з питань стандартизації, сертифікації та оцінки відповідності шостого засідання Міжурядової україно-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічної співпраці PDF Друк e-mail

20114922 червня у приміщенні Держспоживстандарту України відбулося засідання Другої експертної групи з питань стандартизації, сертифікації та оцінки відповідності шостого засідання Міжурядової україно-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічної співпраці

У засіданні взяли учать Голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів С.М. Орєхов,  перший заступник голови О.П. Пшеничка та керівники департаментів Держспоживстандарту України.

 

Детальніше...
 
Проекти змін до ДСТУ 1.2:2003 та ДСТУ 1.11:2004 PDF Друк e-mail

ukrndncНа виконання п. 5 Указу Президента України від 19 травня 2011 року  № 588/2011 «Про заходи щодо розв’язання актуальних проблем осіб з обмеженими фізичними можливостями» ДП «УкрНДНЦ» розроблено проекти змін до ДСТУ 1.2:2003 «Національна стандартизація. Правила розроблення національних нормативних документів» та ДСТУ 1.11:2004 «Національна стандартизація. Правила проведення експертизи проектів національних нормативних документів», які стосуються процедур погодження та експертизи проектів національних стандартів із виробництва товарів (робіт) і надання послуг з метою врахування у таких проектах потреб інвалідів по зору, слуху, з ураженням опорно-рухового апарата та інших маломобільних груп населення.

проект зміни до ДСТУ 1.2:2003 «Національна стандартизація. Правила розроблення національних нормативних документів» (Завантажити)

проект зміни до ДСТУ 1.11:2004 «Національна стандартизація. Правила проведення експертизи проектів національних нормативних документів» (Завантажити)

 
ГО "Експерт": "Тест: макароны твердых сортов пшеницы" PDF Друк e-mail
201145"Чрезвычайно популярный ныне продукт общественная организация «ЭКСПЕРТ» проверила на подлинность муки именно твердых сортов и многие другие параметры.

Но в чем польза макарон из твердых сортов пшеницы?

Конечно же, в первую очередь такие макароны популярны своей способностью не добавлять лишнего жирка, а без добавления жирных добавок к блюду – даже к похудению. За счет чего это происходит?

Дело в том, что в зернах такой пшеницы крахмал образует кристаллическую форму, который не разрушается при обработке. Кристаллический крахмал удерживает белок, который легко усваивается и дает энергию организму. В мягких сортах содержится крахмал аморфный – такой же, как в белом хлебе и булках. Он лишь способствует набору веса..."

Завантажити тест

Джерело: http://www.ukrexpertiza.org

 
Новий стандарт ISO допоможе зупинити витік енергії через вікна, двері і скляні дахи PDF Друк e-mail

201144У середньому будинок може втрачати через вікна до 30% енергії на обігрів або кондиціонування. Щоб підвищити ефективність використання енергії, ISO опублікувала новий стандарт, призначений для оцінки енергоефективності вікон, що дозволяє підвищити продуктивність і заощадити гроші власників житла.

Вікна, двері і скляні дахи, відомі також як конструкції для створення світлових прорізів, можуть отримувати або втрачати тепло наступним чином:
через пряме проникнення через скло, рами і / або двері
через проникнення теплового випромінювання в будинок (як правило, сонячного) або з будинку від об'єктів кімнатної температури, таких як люди, меблі, і внутрішні стіни
через витік повітря крізь них або в зоні поруч з ними.

Стандарт ISO 18292:2011 «Характеристики енергетичних систем скління для житлових будівель. Методика розрахунку» встановлює надійний спосіб оцінки енергетичної ефективності продукції для виробників і замовників до її появи на споживчому ринку.

Детальніше...
 
Комітет з питань європейської інтеграції визнав таким, що не суперечить праву Європейського Союзу та зобов'язанням України в рамках СОТ, проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення належного державного контролю PDF Друк e-mail
201143Законопроектом (реєстр. №8459) передбачається: розмежування наглядових функцій та усунення дублювання між органами виконавчої влади: Державною санітарно-епідеміологічною службою, Державною ветеринарною службою та Державною службою технічного регулювання, закріплюючи конкретні повноваження згідно з вимогами Конституції України, та недопущення втрати державою наглядових функцій за безпечністю харчової продукції з метою захисту прав споживачів. Передбачається також чітке приведення термінології, зокрема, термінів "стандарт" та "технічний регламент", у відповідність до чинного законодавства та до вимог Угоди про технічні бар´єри в торгівлі і Угоди про застосування санітарних та фітосанітарних заходів Світової організації торгівлі.
Детальніше...
 
Від управління персоналом до аутсорсингу - ISO активізує роботу за 5-ма напрямками PDF Друк e-mail

201142Повномасштабний портфель ISO, що складається з 18600 міжнародних стандартів, які охоплюють майже всі сфери, починаючи від розмірів гвинтів до соціальної відповідальності, розширився за рахунок 5-ти напрямків:

управління проектами, програмами та портфелем
аутсорсинг
управління персоналом
адитивне виробництво
управління ризиками
Детальніше...
 
« ПочатокПопередня341342343344345346347348349350НаступнаКінець »

Сторінка 345 з 392
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua