Головна

Авторизація



Центр Експертиз ТЕСТ: "Масло сливочное Экстра. Масло экстра класса" PDF Друк e-mail

"201138Тест: Масло сливочное Экстра. Масло экстра класса (Завантажити)

Сладкое и сливочное. В названии большинства масла присутствует слово "сладкосливочное". Означает это, что масло вырабатывается из свежих (сладких) пастеризованных сливок. Бывает еще и кислосливочное масло, которое получают также из пастеризованных сливок, но сквашенных чистыми культурами молочнокислых бактерий. Такое масло имеет кисломолочные вкус и запах. И кисло- и сладкосливочное масло может вырабатываться с добавлением соли (до 1,5%). В зависимости от жирности масло подразделяют на несколько категорий. Наиболее популярное "Селянське" ("Крестьянское") содержит от 72,5% до 79,9% жира. Более жирный продукт носит наименование "Экстра" (или "Вологодское") и содержит 80,0…85,0% жира. Менее жирный продукт масло "Бутербродное" включает 61,5…72,4% жира. Кроме этих видов масла существует еще "мечта сладкоежки" – шоколадное масло."

Джерело: Центр Експертиз ТЕСТ

 
Підсумки державного нагляду в травні 2011 р. PDF Друк e-mail

Підведені підсумки державного нагляду за якістю продукції, додержанням стандартів, норм і правил у суб’єктів підприємницької діяльності міста Києва в травні 2011 року.

Завантажити

 
Розроблено нову редакцію ДСТУ 4518 «Продукти харчові. Маркування для споживачів. Загальні правила» PDF Друк e-mail

201137На виконання наказу Держспоживстандарту України від 28.10.2010 за № 487, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11.02.2011 за № 183/18921 «Про затвердження Технічного регламенту щодо маркування харчових продуктів» (п. 4.1) розроблено нову редакцію ДСТУ 4518 «Продукти харчові. Маркування для споживачів. Загальні правила» на заміну чинного ДСТУ 4518:2008 (Завантажити .pdf).

Розробники зазначеного стандарту звертаються з проханням до всіх зацікавлених сторін надавати зауваження і аргументовані пропозиції щодо змісту і викладення положень національного стандарту ДСТУ4518:2008 до Технічних комітетів, за якими закріплені відповідні об'єкти стандартизації.

Надані зауваження та пропозиції будуть опрацьовані Технічними комітетами з певної харчової галузі з наступним поданням до НДІ стандартизації ДП «УкрНДНЦ».

Джерело: http://www.ukrndnc.org.ua/

 
Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення зміни до статті 2 Закону "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" (щодо державного експортного контролю) PDF Друк e-mail

vrЗаконодавчим актом встановлено, що дія Закону "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" не поширюється на державний експортний контроль.

Підставою для виведення зазначеного виду контролю із сфери регулювання Закону "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" є те, що діяльність Держекспортконтролю відповідає зобов´язанням України, прийнятим в міжнародних режимах експортного контролю та інших міжнародних організаціях та не відноситься до державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Відповідний законопроект зареєстровано за №8488.

Джерело: http://portal.rada.gov.ua

 
Кабінет міністрів України затвердив Постанову від 18 травня 2011 р. N 529 «Про затвердження Технічного регламенту з екологічного маркування» PDF Друк e-mail

201136«Екологічне маркування - коротко і точно сформульований напис,символ  чи  зображення,  що  наноситься  на етикетку або паковання продукції чи наводиться у  документації  на  продукцію,  технічних бюлетенях,   рекламних   матеріалах   з  метою  зазначення  певної екологічної характеристики продукції,  компонента  або  паковання. Відповідність   продукції   встановленим   екологічним   критеріям підтверджується сертифікатом екологічного маркування».

Постанова від 18 травня 2011 р. N 529 «Про затвердження Технічного регламенту з екологічного маркування»

 
Моніторинг ЗМІ: "Любовь по-французски или сырные привязанности" PDF Друк e-mail

201132"Невозможно руководить страной, в которой сортов сыра больше чем дней в году", - Шарль де Голль

Если вы думаете, что Франция может похвастать только большим выбором вин, вы глубоко ошибаетесь. На самом деле, Франция обогнала всех по многочисленности сырных меню, состоящих из самых разнообразных твёрдых, мягких, выдержанных и молодых, с плесенью или покрытых корочкой, из молока коров или коз сыров...

При этом, пожалуй, только французам удалось возвести этот продукт в ранг, если не религии, то вполне серьезного поклонения. Французы слывут искусными сыроделами уже больше 2000 лет. Еще древнеримский писатель Плиний Старший утверждал, что сыр, известный ныне под именем Комтэ (Comte) - это одно из любимых лакомств и лекарств (!) его современников.

Детальніше...
 
Що таке "органічні продукти"? PDF Друк e-mail

201126Верховна Рада України ухвалила Закон "Про органічне виробництво", який визначає правові, економічні, соціальні та організаційні основи ведення органічного сільського господарства, вимоги щодо вирощування, виробництва, перероблення, сертифікації, етикетування, перевезення, зберігання та реалізації органічної продукції та сировини.

Що ж таке «органічне виробництво»? Відповідь на це питання надає журнал без реклами «Справочник потребителя».

Что такое органические продукты?

Все чаще на полках украинских магазинов появляться органическая продукция: как отечественная, так и импортная. В нашем последнем тесте гранатовых соков также был биопредставитель. Результаты исследования насторожили. Притом, что такой сок должен отличаться повышенной полезностью, за надписью "органический", оказался опасным для здоровья продукт. Такой неприятный сюрприз подвигнул нас растолковать украинским потребителям понятие "органический продукт". Кроме того, мы намерены следить за украинским органическим рынком и, по возможности, включать в наши тестирования органические продукты.
Детальніше...
 
Моніторинг ЗМІ: "В Украине 80% тонометров, глюкометров и электрокардиографов - брак" PDF Друк e-mail

20125Специалисты рекомендуют покупать только измерительные приборы, которые есть в реестре средств измерительной техники на официальном сайте ГП «Укрметртестстандарт»

Первый шаг на пути к правильному диагнозу и эффективному лечению пациентам и врачам помогают сделать измерительные приборы – это ультразвуковые диагностические аппараты, аудиометры, глюкометры, мониторы пациента, электрокардиографы, тонометры. Они не могут использоваться для установления точного диагноза, но помогут вовремя обнаружить и не допустить развития болезни.

 

Детальніше...
 
Видані сертифікати відповідності PDF Друк e-mail

20124Науково-технічним відділом підтвердження відповідності з 16.05.2011 до 20.05.2011 року проводилися роботи з сертифікації готельних послуг, послуг харчування на підприємствах Києва та інших міст України.

За результатами цих робіт були видані сертифікати відповідності:

1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання готелю з рестораном ТОВ «Готельний комплекс «Русь»; м. Київ.

1 сертифікат відповідності на послуги харчування ресторану «Русь» ТОВ «Готельний комплекс «Русь» з підтвердженням його класу «вищий»; м. Київ.

2 сертифіката відповідності на послуги харчування барів «Терраса» та «Лоббі-бар» ТОВ «Готельний комплекс «Русь» з підтвердженням їх класу «вищий»; м. Київ.

1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання готелю без ресторану ТОВ «СБС»; Київська обл., м. Бровари.

2 сертифіката відповідності на послуги перукарні та косметичні послуги ФОП Антонюк М.С. в готелі «Русь» з підтвердженням категорії перукарні «перша»; м. Київ.

 
« ПочатокПопередня341342343344345346347348349350НаступнаКінець »

Сторінка 346 з 391
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua