Головна

Авторизація



Підведені підсумки державного нагляду в березні 2011 року PDF Друк e-mail

Підведені підсумки державного нагляду за якістю продукції, додержанням стандартів, норм і правил у суб’єктів підприємницької діяльності міста Києва в березні 2011 року та в 1 кварталі 2011 року.

 
Нова специфікація ISO підвищить прозорість та надійність кредитної оцінки PDF Друк e-mail

iso112Кредитні бюро та їхні клієнти, які прагнуть працювати на міжнародному ринку, одержали цінний інструмент у вигляді нової технічної специфікації ISO, яка пропонує узгоджений, більш прозорий і більш надійний підхід до оцінки кредитоспроможності компаній.

Технічна спеціфікація ISO/TS 10674:2011 «Послуги зі складання рейтингів. Оцінка кредитоспроможності компаній, які не котируються» надає загальні терміни, визначення та основні вимоги до процесу оцінки кредитоспроможності.

 

Детальніше...
 
Видані сертифікати відповідності PDF Друк e-mail

n116Науково-технічним відділом підтвердження відповідності з 28.03.2011 до 01.04.2011 року проводилися роботи з сертифікації готельних послуг, послуг харчування на підприємствах Києва та інших міст України.

За результатами цих робіт були видані сертифікати відповідності:

1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання Гостьового будинку «де’ Рішельє» ФОП Петін О.М.; м. Одеса.

1 сертифікат відповідності на послуги санаторно-курортного закладу оздоровчого характеру ДП «Санаторій «Озерний» ЗАТ «Укрпрофоздоровниця»; Луганська обл., м. Кремінна.

1 сертифікат відповідності на послуги харчування їдальні ДП «Санаторій «Озерний» ЗАТ «Укрпрофоздоровниця»; Луганська обл., м. Кремінна.

 
Центр Експертиз ТЕСТ: "Плавленые порционные сыры. Удобный сыр" PDF Друк e-mail

m140"Тест: Плавленые порционные сыры. Удобный сыр (Завантажити)

Ранее бытовало мнение, что плавленые сырки – это способ утилизации различного "сырного брака" и на их производство направляют все самое страшное и малосъедобное. Сегодня отношение к плавленым сыркам другое.

С одной стороны для производства этого продукта индустрия пищевых ингредиентов предлагает такой огромный перечень готовых сухих смесей на основе молочных продуктов и добавок, что морочиться с некондиционными дефективными твердыми сырами, перерабатывая их на плавленые нет просто резона. На чистых сухих максимально подобранных ингредиентах работать и проще, и дешевле. С другой стороны, правда, значительная часть плавленых сыров "преобразовалась" в так называемые сырные продукты, т.е. по технологии и вкусу те же самые плавленые сыры, но в которых молочный жир заменен на растительный."

Джерело: Центр Експертиз ТЕСТ

 
Комісія Кодекс Аліментаріус схвалила стандарт ISO/IDF на виявлення меламіну в молоці PDF Друк e-mail

iso111Комісією Кодекс Аліментаріус, органу ООН, відповідального за безпеку харчових продуктів, були схвалені стандарти, розроблені ISO і Міжнародною молочною федерацією (IDF) для запобігання повторення кризи, викликаної  потраплянням на ринок фальсифікованого молока з меланіном, під час якої постраждали тисячі дітей.

 

У 2008 році багато дітей загинули або серйозно захворіли після вживання молока, з вмістом меламіну. Речовина, що використовується у виробництві вогнетривких пластмас, була додана в молоко деякими компаніями для створення враження підвищеного вмісту білка. У людей вживання меламіну може викликати появу каменів у нирках і ниркову недостатність. Це особливо небезпечно для немовлят і маленьких дітей, для яких попадання в організм меланіну може виявитися фатальним.
Детальніше...
 
У Києві за сприяння ISO відбувся семінар з управління навколишнім середовищем PDF Друк e-mail
n115

29-31 березня 2011 року в м. Київ за сприяння Міжнародної організації зі стандартизації (ISO) та Державного секретаріату Швейцарії з економічних відносин (SECO) відбувся семінар з питань стандарту ISO 14040 на тему «Управління навколишнім середовищем. Оцінка життєвого циклу».

У семінарі взяли участь 30 представників органів з технічного регулювання з 15 країн СНГ, Південної Азії та інших країн, зокрема, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Бутану, Грузії, Індії, Ірану, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Пакистану, Шрі-Ланки, Таджикистану, Узбекистану і України.

З привітанням до учасників семінару виступив представник Державного секретаріату Швейцарії з економічних відносин Грищенко С.В. У виступі було зазначено, що семінар направлений на здобуття практичних навичок з оцінки життєвого циклу продукції, а також особливості використання різних методів оцінки життєвого циклу продукції, оскільки вони відрізняються в різних організаціях та сферах застосування.

Під час семінару було висвітлено теоретичні засади стандарту ISO 14040, зокрема, цілі та масштаб застосування стандарту, включаючи оцінку впливу за стандартом ISO 14044. Крім того, багато уваги приділено вуглеводневому та водяному відбитку, було надано практичні рекомендації з його розрахунку, а також надані приклади таких розрахунків.

Джерело: http://www.dssu.gov.ua

 
Центр Експертиз ТЕСТ: "Тёплые полы. Держим ноги в тепле" PDF Друк e-mail

m139"Тест: Тёплые полы. Держим ноги в тепле (завантажити)

Дом ассоциируется у нас с уютом, комфортом и теплом. Для кого-то теплый пол – альтернатива центральной системе отопления, для частного же дома – как вариант автономного отопления. А для кого-то теплый пол – большей частью вопрос комфорта. Такое "приспособление" в доме или квартире как теплый пол – идеальный вариант для вечных "мерзляков", постоянно чихающих и кашляющих, а также для малышей, ползающих по полу, а также для любителей ходить босиком. Всем известно, что холодный воздух опускается вниз, оттого пол всегда холоднее. Использование системы теплых полов устраняет эту проблему.

Джерело: Центр Експертиз ТЕСТ

 
Моніторинг ЗМІ: Італійська паста від А до Я PDF Друк e-mail

m138Українська правда:

"Итальянская паста от А до Я (Завантажити)

Слово "паста", что в переводе с латинского означает "тесто", на сегодняшний день используется для обозначения большинства мучных изделий итальянской кухни.

Существует три вида пасты. Сухая паста (pasta asciutta) - паста, которая изготавливается из муки твердых сортов пшеницы и воды. Свежая паста (pasta fresco) - изготавливается из муки мягких сортов и яиц. Третий вид пасты - полная паста (pasta piena) - это паста, которая подается с начинкой.

Кроме того, паста делится на сотни различных сортов. Итальянцы уверены, что паста разной формы имеет разный вкус. Поэтому в настоящее время на территории Италии существует более 200 различных видов паст: длинные, короткие, круглые, плоские, в форме различных предметов. Ниже приводятся наиболее распространенные сорта."

Джерело: http://www.pravda.com.ua/

 
"Граница открыта только для качественных и безопасных товаров". Інтервю з Головним санітарним лікарем Беларусі О.Арнаутовим PDF Друк e-mail

iso110

"Граница открыта только для качественных и безопасных товаров

 

Недавно министр здравоохранения Беларуси Василий Жарко и руководитель Роспотребнадзора Геннадий Онищенко подписали новый рамочный документ о сотрудничестве, договорившись выработать и единую стратегию в плане санитарно-эпидемиологического надзора. Конкретные критерии и меры на ближайшее время уже разрабатываются. Каковы приоритеты взаимодействия и что показали первые полгода работы в условиях Таможенного союза? Об этом наш корреспондент беседует с Главным государственным санитарным врачом Беларуси Олегом Арнаутовым.
Детальніше...
 
« ПочатокПопередня341342343344345346347348349350НаступнаКінець »

Сторінка 350 з 391
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Сopyright 2009-2023, csm.kiev.ua