|
Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та в цілому законопроект про органічне виробництво |
|
|
|
Проектом (реєстр. №7003) пропонується визначити правові, економічні, соціальні та організаційні основи ведення органічного сільського господарства, вимоги щодо вирощування, виробництва, перероблення, сертифікації, етикетування, перевезення, зберігання та реалізації органічної продукції та сировини.
|
Детальніше...
|
Підсумки державного нагляду у лютому 2011 р. |
|
|
|
Підведені підсумки державного нагляду за якістю продукції, додержанням стандартів, норм і правил у суб’єктів підприємницької діяльності міста Києва в лютому 2011.
Завантажити |
У Росії малий бізнес залучать до роботи над стандартами |
|
|
|
Уряд РФ затвердив план заходів щодо комплексної оптимізації контрольно-наглядових та дозвільних функцій, надання державних послуг, а також щодо скорочення надмірного державного регулювання у сфері діяльності Росстандарта.
Відповідне розпорядження від 15 лютого 2011 № 211-р містить план наступних основних заходів:
Забезпечення участі представників асоціацій споживачів, громадських організацій малого та середнього підприємництва в роботах, що проводяться технічними комітетами із стандартизації з метою підвищення ефективності їх діяльності, врахування інтересів споживачів, а також малого та середнього підприємництва;
|
Детальніше...
|
Видані сертифікати відповідності |
|
|
|
Науково-технічним відділом підтвердження відповідності з 28.02.2011 до 04.03.2011 року проводилися роботи з сертифікації готельних послуг, послуг харчування на підприємствах Києва та інших міст України.
За результатами цих робіт були видані сертифікати відповідності:
1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання готелю з рестораном «Адмірал» ПП «Лагуна»; Київська обл., м. Ірпінь.
1 сертифікат відповідності на послуги харчування ресторану «Адмірал» ПП «Лагуна» з підтвердженням його класу «вищий»; Київська обл., м. Ірпінь.
1 сертифікат відповідності на послуги харчування лоббі-бару готелю «Адмірал» ПП «Лагуна» з підтвердженням його класу «вищий»; Київська обл., м. Ірпінь. |
Використання та захист торгової марки ISO |
|
|
|
Стаття подана в Інформаційному бюлетені з міжнародної стандартизації 4-2010
Торгова марка ISO досягла високого рівня впізнаваності, репутації та значимості на ринку в результаті багатьох чинників. Торгова марка ISO є активом, який вимагає уважного управління, нагляду, підтримки та захисту. Значення торгової марки ISO слід підтримувати та зміцнювати як з точки зору зміцнення торгової марки, так і подальшого підвищення обізнаності, а також забезпечувати, щоб її значення не втрачалося, не привласнювалося чи просто не знищувалося.
|
Детальніше...
|
Держспоживстандартом України видані накази щодо чинності нормативних документів |
|
|
|
Міжнародні стандарти і "приватні стандарти" |
|
|
|
Стаття подана в Інформаційному бюлетені з міжнародної стандартизації 2-2010
Дискусії та суперечки стосовно "приватних стандартів" та їхнього потенціалу як фактичних або потенційних бар’єрів у торгівлі останнім часом посилилися, особливо у Комітеті з технічних бар’єрів у торгівлі (TBT) та Комітеті з санітарних та фітосанітарних заходів Світової організації торгівлі (WTO). Це питання також згадується в параграфі 26 "П’ятого трирічного огляду виконання і застосування Угоди про технічні бар’єри в торгівлі Комітету з TBT"1, прийнятого членами WTO 13 листопада 2009 року.
Але що мається на увазі під терміном "приватні стандарти" і яка роль стандартів у підтримці державної політики та технічних регламентів, спрямованих на захист та зміцнення здоров’я і безпеки населення та охорону навколишнього середовища?
|
Детальніше...
|
Набув чинності Технічний регламент щодо правил маркування харчових продуктів |
|
|
|
25.02.2011 р. набув чинності Наказ Держспоживстандарту України від 28.10.10 р. № 487 Про затвердження Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів.
("Офіційний вісник України" від 25.02.11 р. № 12).
Технічний регламент щодо правил маркування харчових продуктів затверджено на виконання чинних законодавчих актів України, в тому числі законів "Про безпечність та якість харчових продуктів", "Про захист прав споживачів", "Про дитяче харчування".
Вимоги технічного регламенту поширюються на маркування (етикетування) фасованих продуктів харчування, які реалізуються кінцевому споживачу через оптову або роздрібну торговельну мережу, а також закладам ресторанного господарства.
|
Детальніше...
|
|
|
|
|
Сторінка 353 з 392 |