Головна

Авторизація



Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про внесення змін до Закону "Про виноград та виноградне вино" (щодо захисту якості вітчизняної виноробної продукції і посилення боротьби з її фальсифікацією) PDF Друк e-mail

n67Законопроектом (реєстр. №5364) пропонується запровадити чіткі визначення термінів у вітчизняному виноградарстві та виноробстві, уточнити й конкретизувати низку положень чинного законодавства щодо боротьби з фальсифікацією виноробної продукції.

Зокрема вина, які мають історичний прототип і при готуванні яких використовуються спеціальні технологічні прийоми, пропонується називати винами спеціального типу. У цьому випадку в назві таких вин має використовуватися найменування прототипу: херес, портвейн, мадера, мускат, кагор, малага та інше.

Проектом визначено, що вино поліпшеної якості - це вино, вироблене за спеціальною технологією із виноматеріалів окремих сортів винограду чи їх суміші, з обов´язковою витримкою у дубовій тарі перед розливом не менше 6 місяців, - має називатися вином ординарним витриманим.

Детальніше...
 
Запрошуємо на семінар! PDF Друк e-mail

n668 - 9 грудня 2010 р. запрошуємо Вас відвідати дводенний інформаційний семінар для виробників харчової продукції:

«Актуальні питання убезпечення, контролю та підтвердження відповідності харчової продукції»,

який проводять ДП «Укрметртестстандарт» разом із Міжнародним інститутом безпечності та якості харчових продуктів.

Метою заходу є надання та обговорення актуальної інформації щодо сучасного стану та змін у законодавстві України щодо виробництва та контролю харчової продукції.

Учасники семінару матимуть унікальну можливість поспілкуватись безпосередньо із розробниками проектів Законів України та нормативної документації у сфері безпечності та контролю харчової продукції.

Детальніше...
 
Підсумки державного нагляду у жовтні 2010 р. PDF Друк e-mail

Підведені підсумки державного нагляду за якістю продукції, додержанням стандартів, норм і правил у суб’єктів підприємницької діяльності міста Києва в жовтні 2010 року.

Завантажити

 
Видані сертифікати відповідності PDF Друк e-mail

m99Науково-технічним відділом підтвердження відповідності з 25.10.2010 до 29.10.2010 року проводилися роботи з сертифікації готельних послуг, послуг харчування на підприємствах Києва та інших міст України.

За результатами цих робіт були видані сертифікати відповідності:

1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання готелю з рестораном «Роял Готель де Парі» ТОВ «Планета Тревел» з підтвердженням його категорії «****» (чотири зірки); м. Київ.

1 сертифікат відповідності на послуги харчування ресторану «Снайпер» ТОВ «Снайпер-1» з підтвердженням його класу «перший»; Київська обл., с. Капітанівка.

1 сертифікат відповідності на послуги харчування ресторану «Да Маріо» ТОВ «Український Бізнес-Центр» з підтвердженням його класу «вищий»; м. Київ.

1 сертифікат відповідності на послуги харчування кафе «Пікнік» ФОП Гасіліної О.О.; Київська обл., смт. Гостомель.

1 сертифікат відповідності на послуги харчування ресторану «Корчма» ФОП Гасіліної О.О. з підтвердженням його класу «вищий»; Київська обл., смт. Гостомель.

 
19 жовтня 2010 року відбулася урочиста церемонія нагородження підприємств міста Києва PDF Друк e-mail
Понеділок, 01 листопада 2010, 15:49

19 жовтня 2010 року відбулася урочиста церемонія нагородження підприємств міста Києва - учасників  Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – “100 кращих товарів України” у 2010 році на Регіональному рівні.

На церемонії нагородження були присутні представники Київської міської державної адміністрації,  ДП «Укрметртестстандарт», керівники та фахівці підприємств - учасників конкурсу.

Продукція, яка визнана ПЕРЕМОЖЦЕМ, ЛАУРЕАТОМ та ФІНАЛІСТОМ, РКК рекомендована до участі на Загальнодержавному рівні Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) - «100 кращих товарів України» у 2010 році – 53 найменування.
Детальніше...
 
Держспоживстандарт України підпише Меморандум про співпрацю зі світовими виробниками побутової техніки PDF Друк e-mail

n65ержспоживстандарт України підпише Меморандум про співпрацю зі світовими виробниками побутової техніки щодо запобігання появи на ринку неякісної, фальсифікованої та контрабандної продукції. Про це заявив Голова Держспоживстандарту України Олександр Матвійчук під час прес-конференції за результатами круглого столу з представниками бізнесу. На заході були присутні представники Європейської Бізнес Асоціації та провідних компаній, зокрема  «Bosch», «Panasonic», «Sony»,  «Philips».

«Сьогодні існує потреба у створенні дієвого механізму для протидії появі на українському ринку невідповідної та контрафактної продукції, яка часто завозиться в державу нелегально. Це несе великі ризики як для здоров`я, а часом і життя простого споживача, так і завдає шкоди виробнику. Тому ми сьогодні домовилися про підписання відповідного документу», - зазначив Олександр Матвійчук.

 

Детальніше...
 
1 листопада вводиться ISO 26000 керівний стандарт із соціальної відповідальності PDF Друк e-mail

iso751 листопада вводиться один з найбільш довгоочікуваних міжнародних стандартів останніх років - ISO 26000:2010, Керівництво з соціальної відповідальності, який є керівництвом для організації бізнесу і державного сектора в галузі соціальної відповідальності (SR).

Огляд проекту ISO 26000

Що таке ISO 26000?

ISO 26000 є міжнародним стандартом ISO, який дає вказівки щодо SR. Він призначений для використання організаціями усіх типів, у державному і приватному секторах, в розвинених країнах і країнах, які розвиваються, а також у країнах з перехідною економікою. Він допоможе їм побудувати роботу соціально відповідальним чином, чого усе більше вимагає суспільство. ISO 26000 містить добровільні рекомендації, а не вимоги, і тому не використовується в якості стандарту сертифікації, як управлінські стандарти ISO 9001:2008 та ISO 14001:2004.

Детальніше...
 
Україна та Чеська республіка підписали програму реалізації угоди про співробітництво у сфері оцінки відповідності, стандартизації і метрології на 2011-2012 роки PDF Друк e-mail

iso7426 жовтня 2010 року підписано Програму реалізації Угоди про співробітництво між Державним комітетом України з питань технічного регулювання та споживчої політики та Управлінням з технічної стандартизації, метрології і державних випробувань Чеської Республіки (UNMZ) у сфері оцінки відповідності, стандартизації і метрології на 2011–2012 роки. Документ підписано під час робочого візиту до Чеської Республіки (26–27 жовтня 2010 року, м. Прага) та Словацької Республіки (28–29 жовтня 2010 року, м. Братислава) української делегації, до якої увійшли представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства економіки України та Держспоживстандарту України.

 

Детальніше...
 
Новий стандарт ISO на шафран додасть пікантність харчовим продуктам PDF Друк e-mail
iso73Шафран додає пряний смак багатьом стравам. Через те що шафран є найдорожчою із спецій, існує потреба в стандартах для забезпечення достовірності цього дорогоцінного товару. ISO 3632-2:2010 Спеції - Шафран (Crocus sativus L.) - Частина 2: Методи випробувань, допомагає ідентифікувати  цей продукт, встановлюючи стандартизовані методи випробувань для сушеного шафрану. 

Для спецій  використовуються шафранові ниті, які виготовляються з  сушених рилець шафранових квіток - Crocus sativus Linneaus. Шафранові нитки повинні бути отримані від кожної квітки вручну і кожна квітка містить тільки три рильця. Цей трудомісткий процес означає, що для виробництва одного кілограма шафранових ниток  необхідно більше ніж  75 000 квітів.

Детальніше...
 
« ПочатокПопередня361362363364365366367368369370НаступнаКінець »

Сторінка 365 з 392
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua