Головна

Авторизація



Видані накази про затвердження, внесення зміни та скасування НД PDF Друк e-mail

Держспоживстандатом України  видані накази про затвердження, внесення зміни та скасування  нормативних документів:

 
Новий стандарт ISO на екологічні характеристики будівель PDF Друк e-mail
iso53Новий міжнародний стандарт ISO 21931-1:2010 "Сталий розвиток в будівництві. Cистема методів оцінки екологічних характеристик будівельних робіт. Частина 1. Будівлі" спрямований на поліпшення екологічних характеристик будівель, а також на приведення методів, що використовуються в оцінці навколишнього середовища, у відповідність з міжнародноузгодженим підходом. У стандарті визначені питання, які необхідно розглянути при розробці та використанні методів оцінки екологічних характеристик будівель, як для нових, так і для раніше побудованих будинків. Під час свого життєвого циклу будівлі поглинають значні ресурси та істотно способствовуют перетворенню навколишнього середовища. В результаті можуть виникнути значні наслідки і впливи на навколишнє середовище. Для того, щоб оцінити і зрозуміти ці впливи, використовуються методи оцінки екологічних характеристик будівель та пов'язаних з ними зовнішніх будівельних робіт.
Детальніше...
 
Видані сертифікати відповідності PDF Друк e-mail

Науково-технічним відділом підтвердження відповідності з 16.08.2010 до 21.08.2010 року проводилися роботи з сертифікації готельних послуг, послуг харчування на підприємствах Києва та інших міст України.

n48За результатами цих робіт були видані сертифікати відповідності:

1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання  кімнат для приїжджих ДП «Наш Дім»; м. Київ.

1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання готелю з рестораном ТОВ «Гердан» з підтвердженням його категорії «***» (три зірки); Івано-Франківська обл., с. Микуличин.

1 сертифікат відповідності на послуги харчування ресторану в готелі «Гердан» ФОП Литовчук Б.Ф. з підтвердженням його класу «вищий»; Івано-Франківська обл., с. Микуличин.

1 сертифікат відповідності на послуги харчування ресторану «Замок Видубичі» ПП «Сокіл» з підтвердженням його класу «вищий»; м. Київ.

18 серпня 2010 року у приміщенні Мінекономіки України відбулось засідання міжвідомчої робочої групи з питань розроблення плану заходів щодо вирішення проблемних питань туристичної галузі. В даному засіданні від ДП «Укрметртестстандарт» приймав участь заступник начальника центру № 20 – начальник відділу № 203 – Задирайко Юрій Валерійович.

 
Позначка "Без ГМО" може зникнути з маркування солі та питної води PDF Друк e-mail
n47Позначка „Без ГМО” може зникнути з маркування солі та питної води, заявив під час спілкування із журналістами Голова Держспоживстандарту України Олег Поволоцький.
„Ці продукти не можуть містити ГМО апріорі. Тому маркування „Без ГМО” може зникнути з упаковок цих продуктів. Відповідна законодавча ініціатива зараз знаходиться на розгляді у Верховні Раді України”, – зазначив Голова Держспоживстандарту. 

Він також повідомив, що Держспоживстандарт співпрацює з Міністерством охорони здоров'я України щодо розробки переліку продуктів, які можуть містити генетично модифіковані організми. Крім того, фахівці Держспоживстандарту обіцяють у вересні 2010 року випустити так званий „Довідник споживача”, де в окремому розділі будуть розміщені назви і найменування продуктів із зафіксованим або потенційно можливим вмістом ГМО.

Прес-служба Держспоживстандарту України

 
Держспоживстандарт активізує перевірки маркування харчових продуктів щодо наявності ГМО PDF Друк e-mail

n46

Для дотримання чинного законодавства щодо маркування продовольчої продукції стосовно вмісту генетично модифікованих організмів (ГМО) Держспоживстандарт України налагодить проведення системних перевірок дотримання суб'єктами господарювання вимог законодавства щодо захисту прав споживачів та якості й безпечності продукції. Зазначені перевірки проводитимуться з періодичністю не рідше ніж один раз на місяць.

Дотримання законів України „Про захист прав споживачів” та „Про безпечність та якість харчових продуктів” є одним з пріоритетів роботи Держспоживстандарту. Відповідно до вимог чинного законодавства, споживач має право на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію. Зокрема, й інформації (позначки) щодо наявності чи відсутності у складі продуктів генетично модифікованих компонентів.

 

Детальніше...
 
Стандарти ISO, необхідні для відкриття доріг на природному газі PDF Друк e-mail
iso52ISO розробить стандарти для станцій заправки транспортних засобів природним газом, що буде сприяти подальшому поширенню цієї галузі. Перше засідання нового комітету з розробки проекту стандарту - ISO/PC 252, Станції заправки природним газом для автомобілів, відбулося в червні 2010 у Нідерландах.  На  засіданні було прийнято рішення, що Комітет буде розробляти стандарти на заправні станції для стисненого природного газу (CNG) і зрідженого природного газу (LNG). Учасники також погодилися, що стандарти повинні охоплювати проектування, будівництво та експлуатацію цих станцій, і включати в себе асигнування на обладнання, пристрій безпеки і технічного обслуговування.
Детальніше...
 
Держспоживстандарт вважає необхідним провести сертифікацію сфери послуг в Україні до Євро-2012 PDF Друк e-mail

n45Принцип добровільної сертифікації зацікавить багатьох підприємців у контексті проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу „Євро-2012”. Про це заявив Голова Держспоживстандарту України Олег Поволоцький під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України 03 серпня 2010 року.

Науково-технічний відділ підтвердження відповідності проведе роботи із сертифікації Ваших послуг>>>

На сьогодні більшість підприємств сфери послуг у містах, що приймають Євро-2012, несертифіковані. Послуги багатьох підприємств, зокрема готельного господарства, у Києві, Харкові, Львові та Донецьку не відповідають вимогам як міжнародних стандартів, так і українських, гармонізованих з міжнародними та європейськими.

 

Це неприпустимо, тим більше, що після вступу України до СОТ та у зв'язку з підготовкою до проведення Євро-2012 актуальність покращення якості послуг значно збільшилась, – переконаний Олег Поволоцький. – Ми плануємо провести чемпіонат європейського рівня, а це означає, що всі послуги повинні відповідати європейським вимогам. Найперше мова йде про сертифікацію готельного, ресторанного та туристичного бізнесу”.
Детальніше...
 
Держспоживстандарт України має намір стимулювати розвиток та поширення добровільної сертифікації продукції PDF Друк e-mail

n44Держспоживстандарт України має намір стимулювати розвиток та поширення добровільної сертифікації продукції. Про це заявив Голова Держспоживстандарту України Олег Поволоцький під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України 03 серпня 2010 року.

Добровільна сертифікація, як дуже важлива складова бізнесу, передбачає можливість виробника довести споживачу, що його продукція відповідає задекларованим вимогам. Ми мусимо виховати у підприємців повагу до споживача. Й елементом такої поваги має стати добровільна сертифікація”, – переконаний Олег Поволоцький.

Детальніше...
 
Відбулось спільне засідання Головної конкурсної комісії Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» у 2010 році та Національної конкурсної комісії 3-го конкурсу на здобуття Премії СНД за досягнення в с PDF Друк e-mail
Вівторок, 03 серпня 2010, 10:22
100kr_3
2 серпня 2010 року на спільному засіданні Головної конкурсної комісії Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» у 2010 році та Національної конкурсної комісії 3-го конкурсу на здобуття Премії СНД за досягнення в сфері якості продукції та послуг були обговорені наступні питання:

а також про затвердження організаційно методичних документів національного етапу 3-го конкурсу на здобуття Премії СНД за досягнення у сфері якості продукції та послуг.

 
« ПочатокПопередня371372373374375376377378379380НаступнаКінець »

Сторінка 372 з 392
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua