Головна
УкраїнськаРусский

Авторизація



Інформація Науково-технічного відділу підтвердження відповідності за 3 квартал 2019 PDF Друк e-mail
Середа, 02 жовтня 2019, 00:00

За 3 квартал 2019 року науково-технічним відділом підтвердження відповідності

було видано 20 сертифікатів відповідності, в тому числі:

  • на послуги проживання – 8;
  • послуги харчування – 10;
  • послуги перукарські – 1; 
  • послуги косметичні - 1.

Також за серпень було проведено 71 інспектувань (наглядів), в тому числі:

  • за послугами проживання – 38;
  • за послугами харчування –24;
  • за послугами перукарськими та косметичними послугами – 9.

За цей період проведено 4 цінювання засобу розміщення на відповідність вимогам до заявленої категорії.

Будемо раді вам надати якісну допомогу в підтвердженні оцінки відповідності!

 
Актуалізація НД - чим регламентується, як провести? PDF Друк e-mail

 

 Необхідність актуалізації НД, наявних на підприємстві/організації, регламентується національним стандартом України 

 ДСТУ 1.2:2015 "Національна стандартизація. Правила проведення робіт з національної стандартизації"

 Розділ 13 АКТУАЛІЗАЦІЯ НАЦІОНАЛЬНИХ НД:

 "...Користувачі примірників національних НД вносять відповідні зміни та поправки до текстів національних НД  у найкоротший строк з дати їх видання,  відтворення чи оприлюднення..."

Як провести актуалізацію НД читайте тут>>> 

 

 
Центр Экспертиз Тест: Колбаса молочная - "молочная" и "с молоком" - две большие разницы PDF Друк e-mail
Четвер, 26 вересня 2019, 08:39

art054Вареная колбаса – вкусный и универсальный продукт. Из нее бутерброд на работу или в школу сделать можно, салат приготовить, омлет, пиццу, суп и мало ли что еще готовят хозяюшки с добавлением этого ингредиента. Но в последнее время колбаса часто вызывает подозрения потребителей в плане своего состава. Виной тому большая разница между продукцией, изготовленной по ДСТУ и ТУ, а также некоторые недобросовестные производители. Да и мифы различные также имеют место быть.

В тестировании приняли участие 6 марок молочной колбасы: Алан, Глобино, Мясная лавка, Переяслав, Укрпромпостач-95, Юбилейный, Ятранчик.

Перейти к тестированию >>>

 
Міжнародна стандартизація: Опубліковано новий міжнародний стандарт щодо ефективного використання водних ресурсів PDF Друк e-mail
Четвер, 26 вересня 2019, 08:31

art053Вода стає дефіцитним продуктом у багатьох частинах світу. Причини різноманітні, і однією з ключових причин є зміна клімату. До числа інших основних чинників відноситься споживання людиною і розширення використання водомістких методів в обробній промисловості і сільському господарстві. За даними Організації Об'єднаних Націй, за останні сто років використання води в світі збільшилося в два рази в порівнянні з ростом світового населення.

Оскільки населення світу продовжує збільшувати навантаження, то єдиним рішенням у даній ситуації є найбільш ефективне використання наявних ресурсів.

З цією метою був розроблений новий міжнародний стандарт ISO 46001 «Системи управління ефективністю використання води. Вимоги та настанови щодо застосовування».

Детальніше...
 
Міжнародна стандартизація: Новий стандарт ISO допоможе гасити пожежі, позбавляючи вогонь доступу до кисню PDF Друк e-mail
Середа, 25 вересня 2019, 09:15

art052Одним з найбільш ефективних способів запобігання пожеж в будівлях є зниження рівня кисню в повітрі. Системи газового пожежогасіння вирішують цю задачу, створюючи атмосферу, в якій кисню не вистачає для виникнення пожежі та підтримки процесу горіння, але цілком достатньо, щоб люди могли легко дихати.

До цього часу існували різні національні стандарти і технічні керівництва з цього приводу. Здебільшого вони публікувалися в Європі. Але при цьому  відчувалася гостра нестача узгодженого на міжнародному рівні набору вимог до якості, безпеки та ефективності відповідних технічних рішень, які мали б використовувати виробники систем газового пожежогасіння, що прагне продавати їх на світовому ринку.

Детальніше...
 
Центр Экспертиз Тест: Тестирование творога PDF Друк e-mail
Вівторок, 24 вересня 2019, 09:21

art051Творог относится к белковым молочным продуктам. При его производстве в пастеризованное молоко вносится закваска из молочнокислых бактерий. Они потребляют лактозу и другие соединения, преобразуют их до молочной кислоты. Когда кислотность жидкости достигает определенного уровня, белок сворачивается, образует хлопья или сырное зерно. Так молоко сквашивается. После этого сгусток отделяют от сыворотки и прессуют. Так получают творог.

В тестировании приняли участие 8 марок творога: Білоцерківський, Волошкове поле, Галичина, Злагода, Повна чаша, Смаковеньки, Український, Хуторок.

Перейти к тестированию >>>

 
Міжнародна стандартизація: Опубліковано перший міжнародний стандарт щодо вирішення питань управління конфіденційною інформацією PDF Друк e-mail
Вівторок, 24 вересня 2019, 09:00

art050Останнім часом кібербезпека викликає все більше занепокоєння, оскільки кількість атак на бізнес знвчео збільшилася і становить все більш серйозну загрозу для глобальної стабільності. Не дивно, що швидко впроваджуються закони і нормативні акти, щоб знизити ці ризики і захистити цифрову конфіденційність.

Нещодавно було опубліковано перший в світі міжнародний стандарт, що допоможе організаціям керувати інформацією про конфіденційність відповідно до нормативних вимог.

Детальніше...
 
Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (№285, 286 - 2019 рік) PDF Друк e-mail
Вівторок, 24 вересня 2019, 08:26

Наказ ДП "УкрНДНЦ" від 19 вересня 2019 р. №286 "Про прийняття національних стандартів"

Наказ ДП "УкрНДНЦ" від 19 вересня 2019 р. №285 "Про внесення змін до наказу від 21 серпня 2019 р. № 271"

 
Українські виробники більше не зможуть використовувати назву «шампанське» - прийнято закон про захист географічних зазначень PDF Друк e-mail
Понеділок, 23 вересня 2019, 07:45

art04820 вересня 2019 року Верховна Рада прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень (проект № 1065).

У законі:

-встановлюється нове визначення терміну «географічне зазначення», як «назва місця походження товару»;

-уточнюються умови надання правової охорони географічному зазначенню та підстави для відмови в наданні такої охорони, а також коло осіб, які мають право на державну реєстрацію географічного зазначення;

-переглядаються вимоги до заявки на реєстрацію, а також  удосконалюється порядок проведення експертизи заявок на географічні зазначення;

-визначаються вимоги до технічних умов, яким повинен відповідати товар, для якого заявляється зазначення;

-уточнюється перелік прав та обов’язків, що випливають з державної реєстрації географічних зазначень тощо.

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень (проект № 1065)>>>

 
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

Сторінка 2 з 340
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Сopyright 2009-2019, csm.kiev.ua























HTML Images