Головна
УкраїнськаРусский

Сертифікація послуг

Авторизація



Новий стандарт ISO у сфері ергономіки щодо впливу людина-системи PDF Друк e-mail
П'ятниця, 02 червня 2017, 08:57

91_17Опубліковано новий міжнародний стандарт ISO 9241-112:2017 «Ергономіка взаємодії людина-система. Частина 112. Принципи подання інформації».

Документ встановлює принципи ергономічного проектування інтерактивних систем, пов'язаних з програмним керуванням поданням інформації для користувача інтерфейсами.

Детальніше...
 
Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (від 29.05.2017 №125, від 31.05.2017 №130) PDF Друк e-mail
Четвер, 01 червня 2017, 08:48

Наказ ДП "УкрНДНЦ" від 31 травня 2017 р. № 130 "Про внесення зміни до наказу від 11 квітня 2017 р. № 76"

Наказ ДП "УкрНДНЦ" від 29 травня 2017 р. № 125 "Про внесення зміни до наказу від 28 грудня 2016 р. № 461" 

 
Визначено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності PDF Друк e-mail
Четвер, 01 червня 2017, 08:05

89_17Уряд уніфікував розроблення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових перевірок, а також форми актів, що складаються за результатами проведення планових та позапланових перевірок. 

Єдиний підхід до розроблення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових перевірок, а також до уніфікованих форм актів, що складаються за результатами проведення планових та позапланових перевірок встановлює Постанова КМУ від 24.05.2017 р. №362 «Про внесення змін до методик розроблення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю), а також уніфікованих форм актів, що складаються за результатами проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю)”

Детальніше...
 
Центр Экспертиз Тест: Кетчупы PDF Друк e-mail
Середа, 31 травня 2017, 08:47
Основной ингредиент кетчупов – томатная паста. Конечно, можно делать кетчуп непосредственно из помидоров, но это слишком привязано к сезону. Чем больше пасты, тем кетчуп "томатнее", насыщенней, вкусней. Но томатная паста и самый дорогой ингредиент кетчупа. В целом в кетчупе может быть заложено от 15 до 40% томатной пасты. Некоторые производители, чтобы удешевить продукт томатную пасту заменяют яблочным пюре. Это меняет и вкус продукта (менее томатный, более фруктовый) и цвет, который в результате придется корректировать добавлением красителей.  Также в составе кетчупов есть вода, соль, сахар, специи, уксусная или лимонная кислота, которые  помогают создать необходимый вкус. Набор этих ингредиентов, особенно специй, отличается в разных категориях кетчупов. Так, шашлычные и барбекю кетчупы традиционно более острые. Из перечисленных ингредиентов замене подвергается разве что сахар. В супермаркетах есть кетчупы с добавлением синтетических сахарозаменителей, об этом, конечно же, должно быть указано в названии и в составе.
Тест Кетчупы >>>

88_17Основной ингредиент кетчупов – томатная паста. Конечно, можно делать кетчуп непосредственно из помидоров, но это слишком привязано к сезону. Чем больше пасты, тем кетчуп "томатнее", насыщенней, вкусней. Но томатная паста и самый дорогой ингредиент кетчупа. В целом в кетчупе может быть заложено от 15 до 40% томатной пасты. Некоторые производители, чтобы удешевить продукт томатную пасту заменяют яблочным пюре. Это меняет и вкус продукта (менее томатный, более фруктовый) и цвет, который в результате придется корректировать добавлением красителей.  Также в составе кетчупов есть вода, соль, сахар, специи, уксусная или лимонная кислота, которые  помогают создать необходимый вкус. Набор этих ингредиентов, особенно специй, отличается в разных категориях кетчупов. Так, шашлычные и барбекю кетчупы традиционно более острые. Из перечисленных ингредиентов замене подвергается разве что сахар. В супермаркетах есть кетчупы с добавлением синтетических сахарозаменителей, об этом, конечно же, должно быть указано в названии и в составе.

Тест Кетчупы >>>

 
Органи державного нагляду перевірять на дотримання законодавства PDF Друк e-mail
Середа, 31 травня 2017, 08:35

87_17Уряд  затвердив Порядок проведення перевірок додержання вимог Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".

Постанова КМУ від 24 травня 2017 р. № 361 «Деякі питання проведення перевірок органів державного нагляду (контролю)» видана з метою забезпечення дотримання вимог зазначеного Закону, а також попередження та виявлення порушень законодавства державними органами нагляду (контролю) шляхом унормування проведення Державною регуляторною службою зазначених перевірок у сфері господарської діяльності.

Постанова КМУ від 24 травня 2017 р. № 361 «Деякі питання проведення перевірок органів державного нагляду (контролю)»

 
Уряд затвердив Порядок здійснення комплексних планових заходів державного нагляду PDF Друк e-mail
Середа, 31 травня 2017, 08:30

86_17Уряд затвердив Порядок здійснення комплексних планових заходів державного нагляду (контролю), який встановлює процедуру проведення планового заходу державного нагляду (контролю) комплексно - одночасно всіма органами державного нагляду, до планів яких включено суб'єкта господарювання. Постанову КМУ від 24 травня 2017 р. № 350 "Про затвердження Порядку здійснення комплексних планових заходів державного нагляду (контролю)"  прийнято на виконання вимог законодавства, а саме:

3 листопада 2016 року було внесено зміни до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" щодо лібералізації системи державного нагляду.

Детальніше...
 
Виставка-презентація «Зроблено у Києві» — нові можливості для столичних виробників PDF Друк e-mail
Вівторок, 30 травня 2017, 09:09

85_1725 травня 2017 р. в рамках святкування Дня Києва пройшла виставка-презентація «Зроблено у Києві», метою якої було продемонструвати потенціальні можливості Києва та допомогти знайти іноземних інвесторів. Виставка була направлена на розвиток промислового комплексу міста і охоплювала, зокрема, наукову, оборонну, екологічну та інші сфери життя столиці.

Завдяки заходу споживачі змогли більше дізнатися про столичні бренди, а підприємства – отримати додаткові можливості для реклами своєї продукції.

Взагалі у виставці взяли участь більше 160-ти промислових підприємств-виробників і 40 наукових установ із 10 районів Києва. Вони презентували найкращі зразки своєї продукції, новітні розробки, технології і матеріали. Окремими експозиціями представлені Національна академія наук України, столичні наукові парки, провідні вищі навчальні заклади міста.

 
Уряд затвердив Технічний регламент енергетичного маркування кондиціонерів повітря PDF Друк e-mail
Вівторок, 30 травня 2017, 08:17

84_17Уряд прийняв рішення, відповідно до якого всі кондиціонери повітря в Україні реалізовуватимуть разом з енергетичними етикетками європейського зразка. Це передбачено постановою щодо затвердження технічного регламенту енергетичного маркування кондиціонерів повітря, прийнятою у рамках виконання взятих на себе Україною зобов'язань відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Мета документу - забезпечити споживачів повною та достовірною інформацією про клас енергетичної ефективності кондиціонерів повітря. Також постановою передбачається, що постачальники та розповсюджувачі цього побутового обладнання будуть зобов'язані включати інформацію про клас енергоефективності продукції до рекламних матеріалів.

Детальніше...
 
Затверджено Технічний регламент енергетичного маркування телевізорів PDF Друк e-mail
Вівторок, 30 травня 2017, 08:08

83_17Уряд прийняв рішення, відповідно до якого всі телевізори в Україні реалізовуватимуть разом з енергетичними етикетками європейського зразка. Це передбачено постановою щодо затвердження технічного регламенту енергетичного маркування телевізорів, прийнятою у рамках виконання взятих на себе Україною зобов'язань відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Мета документа - забезпечити споживачів повною та достовірною інформацією про клас енергетичної ефективності телевізорів. Також постановою передбачається, що постачальники та розповсюджувачі цього побутового обладнання будуть зобов'язані включати інформацію про клас енергоефективності продукції до рекламних матеріалів.

Детальніше...
 
« ПочатокПопередня11121314151617181920НаступнаКінець »

Сторінка 11 з 300
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Сopyright 2009-2016, csm.kiev.ua

Rambler's Top100





















HTML Images