Головна

Авторизація



У Держпідприємництві підтвердили необхідність реформування системи контролю безпеки харчової продукції PDF Друк e-mail
Середа, 10 квітня 2013, 08:53

81_13Проблема безпечності харчової продукції в Україні є гострою та актуальною. Саме до такого висновку дійшли учасники тематичного семінару щодо безпечності харчових продуктів, організованого проектом Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC) «Інвестиційний клімат в аграрному секторі України» за підтримки Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.

 

Серед іншого на семінарі обговорювався законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів». За словами учасників семінару проблема виявляється у тому, що існуюча система із багатьма контролюючими органами у сфері безпечності харчових продуктів генерує безліч дублюючих перевірок, але не гарантує безпечності споживачів. Існуюча система є неефективною, оскільки не здатна у разі виявлення небезпечної продукції, вилучити її з усього ринку. Крім того, розвинені країни та ЄС не визнають нашу систему контролю у сфері безпечності харчових продуктів та не дають доступу українській харчовій продукції на свій ринок.

Учасники семінару вважають необхідним провести реформування існуючої системи та прийняти законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів».

 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua