Головна

Авторизація



Контроль якості скандинавської риби буде посилено PDF Друк e-mail
Середа, 10 квітня 2013, 09:01

82_13Норвегія є основним постачальником рибної продукції на український ринок. У цілому з усього обсягу імпортованої рибної продукції норвезька становить 30%. У свою чергу Україна створила вигідні умови для норвезьких імпортерів, зокрема протягом останніх років знизила вартість розмитнення. Проте якість рибної продукції, яка завозиться в Україну повинна контролюватись. Про це свідчать випадки невідповідності норвезької риби встановленим бактеріологічним показникам.

Тому, з метою посилення спільного контролю якості імпортованої скандинавської риби, Мінагрополітики України та Міністерство рибного господарства та прибережних справ Норвегії домовилися про створення Групи  ветеринарного контролю, що стежитиме за якістю продукції.

Крім того, під час зустрічі було підписано Протокол про досягнення домовленості між Державним агентством рибного господарства України та Міністерством рибного господарства та прибережних справ Норвегії щодо сертифікатів на вилов водних біоресурсів.

У подальшому ж Україна та Норвегія зацікавлені у створенні спільних підприємств в галузі рибного господарства. Українська сторона також виступила з пропозицією використовувати вітчизняні рибопереробні судна для приймання рибної сировини від норвезьких суден, первинної обробки, заморожування та транспортування до України.

 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua