Головна

Авторизація



На впровадження системи НАССР на українських виробництвах відведено 3 роки PDF Друк e-mail
Середа, 29 травня 2013, 10:18

148_13У рамках XXV Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2013» відбувся круглий стіл на тему: «НАССР на підприємствах харчової та переробної промисловості України: стан та перспективи», на якому обговорювалися питання, що виникають у процесі впровадження систем контролю якості продовольства.

На сьогоднішній день це найбільш актуальна тема, оскільки на підприємствах харчової промисловості протягом трьох років планується впровадження систем контролю якості продукції. Над розробкою нормативних актів, що встановлюють обов'язковість для операторів ринку впровадження системи НАССР або аналогічних їй систем, зараз працює Мінагрополітики України.

 

З одного боку застосування системи НАССР у харчовій промисловості дає найбільш повну гарантію якості та безпеки продукції, а з іншого - допомагає підприємствам вижити в умовах жорсткої конкуренції при виході як на зовнішній, так і на внутрішній ринки.

 

«В умовах конкуренції на продовольчому ринку виграють саме ті підприємства, чия продукція буде більш якісною та безпечною, ті, хто навчиться економити на витратах, захищати свій бренд, і ті, хто зуміє зайняти нові ринки. Саме наявність впроваджених систем управління безпечністю, побудованих на принципах НАССР на підприємстві, зможе забезпечити всі ці фактори», - зазначив під час круглого столу директор Департаменту продовольства Мінагрополітики України Олександр Куц.

Він також поінформував, що в даний час Мінагрополітики України за участю Робочої групи Координаційного центру з впровадження економічних реформ і Держветфітослужби розроблено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів», яким встановлюється обов'язковість наявності у операторів ринку харчових продуктів системи НАССР з перехідним періодом впровадження - 3 роки.

 

 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua