Головна Семінари Загальна (Навчання. Семінари) Семінар:" Маркування харчових продуктів. Правила застосування Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів"

Авторизація



Семінар:" Маркування харчових продуктів. Правила застосування Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів" PDF Друк e-mail

УВАГА! Міністерство економічного розвитку і торгівлі України наказом від 27.03.2015 №313 призначило ДП «Укрметртестстандарт» консультаційно-методичним центром із застосування Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів.

09 липня 2015 року ДП «Укрметртестстандарт» проводить науково-практичний семінар на тему:

«Маркування харчових продуктів.

Правила застосування Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів.

Узгодженість Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів

з Регламентом  (EU) №1169/2011 Європейського парламенту і Ради від 25.10.2011»

144_2015

 ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ: тел./факс: +38 044  423-04-26

На семінарі будуть розглядатись наступні актуальні питання маркування харчових продуктів:

 

1. Застосування Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів:

  • правила формування назви харчового продукту. Необхідність нанесення інформації про спеціальну обробку харчового продукту;
  • використання понять «шоколадний», «ванільний», «лимонний», «горіховий» тощо у назві харчового продукту;
  • хто вважається виробником продукції. Застосування термінів «виробник», «фасувальник». Співвідношення понять «виробник»-«фасувальник» згідно чинного законодавства;
  • що таке «невелика кількість …». Якими нормативними документами визначено це поняття;
  • способи позначення граничнодопустимих відхилень від номінальної кількості харчового продукту;
  • застосування знаку «е» при позначенні граничнодопустимих відхилень. Чи обов’язково позначати на пакуванні знак «е». Вимоги до продукції, в маркуванні якої  вказаний знак «е»;
  • в яких випадках для фасованої харчової продукції граничнодопустимі відхилення не зазначаються;
  • проблемні питання позначення складу харчового продукту. Позначення складних інгредієнтів, харчових добавок тощо. Чи обов’язково зазначати усі харчові добавки в складі харчового продукту:
  • позначення ароматизаторів у складі харчового продукту;
  • в яких випадках та яким чином позначається відсоток використаного інгредієнту;
  • питання, пов’язані з позначенням інгредієнта «вода»;
  • необхідність зазначення інформації про застережні заходи, позначення умов зберігання;
  • як зазначити на маркуванні харчову та енергетичну цінність продукту, якщо її значення можуть змінюватися. Чи є порушенням вказувати, наприклад: білків (жирів, вуглеводів) – не більше (менше);
  • які існують вимоги до написання обов’язкових реквізитів на пакуванні (розмір шрифту та контрастність, проміжок між знаками, поставлення лапок, розділових знаків тощо).

2. Вимоги до маркування органічних продуктів. В яких випадках дозволяється використання позначень «органічний», «екологічний», «біо». Законність застосування термінів «біойогурт», «біосметана» тощо.

3. Вимоги до фасованого товару в упаковках, що зазначені у національних стандартах ДСТУ OIML R 79:2012, ДСТУ OIML R 87:2012.

4. Вимоги ЄС до маркування харчової продукції. Порівняльний аналіз Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів, Технічного регламенту митного союзу ТР ТС 022/2011 «Пищевая продукция в части ее маркировки»  та Регламенту (EU) №1169/2011 Європейського парламенту і Ради від 25.10.2011 про надання споживачам інформації про харчову продукцію, яким вносяться зміни до Регламентів (ЄС) №1924/2006 та (ЄС) №1925/2006 Європейського Парламенту та Ради та скасовуються Директива Комісії 87/250/ЄЕС, Директива Ради 90/496/ЄЕС, Директива Комісії 1990/10/ЄС, Директива 2000/13/ЄС Європейського Парламенту і Ради, Директиви Комісії 2002/67/ЄС та 2008/5/ЄС та Регламент Комісії (ЄС) 608/2004.

5. Майстер клас з практичними приклади маркування харчової продукції.

Внесок за участь у семінарі - 580,00 грн. (без ПДВ) за одного учасник

Програма-заявка на участь у семінарі (ЗАВАНТАЖИТИ)

Додаткова інформація:

тел./факс: +38 044  423-04-26,

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду ,

e-mail: nkravchenko@csm.kiev.ua

 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua