Головна Семінари Загальна (Навчання. Семінари) Семінар: «Зміни законодавства України. Безпека та якість харчової продукції - запорука розвитку сучасного підприємства та підвищення конкурентоспроможності його продукції. Час діяти!»
УкраїнськаРусский

Авторизація



Семінар: «Зміни законодавства України. Безпека та якість харчової продукції - запорука розвитку сучасного підприємства та підвищення конкурентоспроможності його продукції. Час діяти!» PDF Друк e-mail
Вівторок, 23 лютого 2016, 08:00

Одним із найважливіших факторів, що визначають успішність діяльності та конкурентоспроможність підприємства, є висока якість його продукції, яка відповідає не лише вітчизняним стандартам, але і міжнародним нормам. Зміни законодавства України, що проходять з метою гармонізації з Європейським, підштовхують фахівців до детального його вивчення.

035_2016

18 лютого 2016 року у ДП «Укрметртестстандарт» відбувся семінар «Зміни законодавства України. Безпека та якість харчової продукції - запорука розвитку сучасного підприємства та підвищення конкурентоспроможності його продукції. Час діяти!».

З привітальним та вступним словом до слухачів звернувся  заступник генерального директора із стандартизації, інформаційного забезпечення та наукової діяльності ДП «Укрметртестстандарт» В.П. Місячний.

До участі у семінарі запрошені відповідальні фахівці із стандартизації, якості; керівники випробувальних лабораторій; розробники документації (технічних умов, технологічних інструкцій); фахівці юридичних служб; фахівці маркетингових служб.

У роботі заходу взяли участь понад 50 представників компаній-виробників, торгівельних мереж.

На семінарі з доповідями виступили провідні фахівці ДП «Укрметртестстандарт» та представники інших організацій, які безпосередньо приймали участь у розробці нового законодавства, представники МОЗ України, експерти, що мають міжнародне визнання у сфері якості та безпечності продукції, зокрема:

  • Кузьменко Людмила Олексіївна, начальник науково-технічного відділу споживчої експертизи;
  • Бесараб Тетяна Василівна, начальник науково-організаційного відділу інформаційно-консультативного забезпечення;
  • Терещенко Наталія Михайлівна, начальник науково-технічного відділу оцінки відповідності харчових продуктів, виробів, що контактують з харчовими продуктами, іграшок, парфумерно-косметичної продукції та продукції побутової хімії УкрПРОДТЕСТу;
  • Яковенко Оксана Миколаївна, заступник начальника науково-технічного відділу оцінки відповідності харчових продуктів, виробів, що контактують з харчовими продуктами, іграшок, парфумерно-косметичної продукції та продукції побутової хімії УкрПРОДТЕСТу;
  • Бірюкова Ганна Анатоліївна, начальник сектору науково-технічного відділу оцінки виробництва та перспективного розвитку;
  • Чижик Іван Володимирович, науково-технічний відділ метрологічного забезпечення вимірювань та виробничих процесів.

Під час семінару були розглянуті наступні питання:

  1. Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» в редакції від 22.09.2014 №1602-VII.
  2. Санітарні заходи безпечності харчових продуктів.
  3. Закон України «Про стандартизацію».

Виконання операторами ринку постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів (НАССР), гігієнічні вимоги. Відповідальність за невиконання обов’язків щодо впровадження НАССР.

Після закінчення семінару всі учасники отримали свідоцтво.

035_2016

 

036_2016

 

037_2016

 

038_2016

 

Сopyright 2009-2020, csm.kiev.ua