Головна

Авторизація



В Україні посилиться боротьба с фальсифікатом харчової продукції PDF Друк e-mail
Понеділок, 28 листопада 2016, 10:20

206_2016Робота з фальсифікованою продукцією повинна набути нової якості. На цьому наголосив Голова Держпродспоживслужби України Володимир Лапа під час IX Всеукраїнської конференції з міжнародною участю «Молочний бізнес -2016».

Держспоживслужба активізує діяльність щодо боротьби з фальсифікатом: перевіряти будуть не лише виробників, але і реалізаторов продукції. Пілотні проекти стартують з Києва та Київської області.

Взагалі, як зазначив Голова Держпродспоживслужби України робота з виявлення  фальсифікату вже ведеться, але результати, ще незадовільні. У переважній більшості випадків звернення громадян щодо небезпечної та фальсифікованої продукції не доведені до завершення – накладення штрафних санкцій чи відкликання продукції з ринку.

Саме у цьому контексті запланована реалізація декількох пілотних проектів - відпрацювання механізму роботи зі зверненнями споживачів, моделі взаємодії всіх причетних і зацікавлених сторін, форми документів тощо. Випробувана модель буде поширена по всій території країни.

У рамках боротьби з фальсифікатом Держпродспоживслужба має застосовувати всі дозволені законодавством механізми впливу, зокрема, перевірка продукції не тільки у виробників, але й у її реалізаторів.

 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua