Оприлюднено проект гігієнічних вимог до харчових продуктів тваринного походження |
Середа, 19 липня 2017, 08:07 |
Запропоновано встановити Спеціальні гігієнічні вимоги при виробництві та обігу харчових продуктів тваринного походження і привести законодавство України у відповідність до законодавства Європейського Союзу у зазначеній сфері. Проект регламентує вимоги до: операторів ринку харчових продуктів тваринного походження, відповідальних за бійні; застосування, форми та способу нанесення ідентифікаційної позначки; поводження з м'ясом домашніх копитних тварин; поводження з м'ясом зайцеподібних і птиці; поводження з м'ясом диких тварин; рубаного м'яса, м'ясних напівфабрикатах і м'яса механічної обвалки; живих двостулкових молюсків (вимоги до роздрібної торгівлі); рибних продуктів; молочних продуктів; яєць і яєчних продуктів; жаб'ячих лапок і равликів; топлених тваринних жирів тощо. Норми не будуть застосовуватися до первинного виробництва для приватного домашнього використання або до домашнього приготування і зберігання харчових продуктів або поводження з ними для побутового споживання. |