В Україні почали діяти вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції |
Вівторок, 24 квітня 2018, 11:00 |
20 квітня набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин і натуральних медових напоїв». Документом встановлено вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції. До малих виробництв виноробної продукції належать суб'єкти господарювання, які здійснюють у повному технологічному циклі виробництво і розлив в споживчу тару вин виноградних, вин плодово-ягідних або напоїв медових (без додавання спирту) в обсязі, що не перевищує 10 тис. декалітрів на рік, з виноматеріалів виключно власного виробництва, отриманих шляхом переробки плодів, ягід, винограду, меду власного виробництва. Матеріально-технічна база таких підприємств повинна, зокрема, включати:
При виробництві суб'єктами господарювання малих виробництв виноробної продукції заборонено використання спирту . Нові марки вин і напоїв стверджує керівник підприємства на підставі висновку:
Право затверджувати нові марки тихих вин і марочних коньяків України надається підприємствам і організаціям, які мають власну стабільну сировинну базу і відповідні потужності для їх виробництва. |