Головна
УкраїнськаРусский

Авторизація



Прийнято законопроект щодо заборони використання пальмової олії PDF Друк e-mail
Четвер, 17 травня 2018, 08:38

051_1815 травня 2018 року Верховна Рада прийняла за основу законопроект №3871 «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів».

Вживання пальмової олії та її жирних кислот здатно спричинити підвищення рівеня холестерину в крові та спровокувати розвиток атеросклерозу, тромбозу судин, захворювань серця, ожиріння. Все це робить цей продукт шкідливим для харчування людини. Але, не зважаючи на це, пальмова олія широко застосовується в Україні при виробництві харчових продуктів, зокрема молочної продукції та кондитерських виробів. І хоча вимогами чинного законодавства встановлені заборони щодо її застосування, однак часто вони нехтуються виробниками, які використовують її замість якісного дороговартісного масла для здешевлення виробництва.

Тому виникла необхідність уточнення даної норми та встановити адміністративну відповідальність за її порушення і було розроблено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів».

Метою законопроекту є встановлення прямої заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів,  молока та молочних продуктів та встановлення адміністративної відповідальності за вчинене правопорушення.

Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів» >>>

 

Сopyright 2009-2016, csm.kiev.ua

Rambler's Top100





















HTML Images