Головна

Авторизація



Держспоживстандарт України має намір стимулювати розвиток та поширення добровільної сертифікації продукції PDF Друк e-mail

n44Держспоживстандарт України має намір стимулювати розвиток та поширення добровільної сертифікації продукції. Про це заявив Голова Держспоживстандарту України Олег Поволоцький під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України 03 серпня 2010 року.

Добровільна сертифікація, як дуже важлива складова бізнесу, передбачає можливість виробника довести споживачу, що його продукція відповідає задекларованим вимогам. Ми мусимо виховати у підприємців повагу до споживача. Й елементом такої поваги має стати добровільна сертифікація”, – переконаний Олег Поволоцький.

Він наголосив, що мета сертифікації – захист споживачів від неякісного товару та недобросовісного надання послуг.

Наприклад, якщо в перукарні працюють не професіонали, а стажери чи учні, вона сертифікату не отримає. Зрозуміло, особливу увагу фахівці з сертифікації приділяють продуктам харчування: вони проходять справжні випробування на шляху до полиць магазинів”, – сказав Голова Держспоживстандарту.

Також Голова Держспоживстандарту висловився за необхідність розширення співпраці влади та бізнесу, стимулювання розвитку бізнес-співтовариств, зацікавлених у системах добровільної сертифікації. За словами Олега Повололоцького, одним з таких стимулів має стати проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу „Євро-2012”.

Останнє оновлення на Середа, 24 лютого 2016, 14:59
 

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua